kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4290
EURO
34,8411
STERLIN
40,8331
BITCOIN
$62.834
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
16°C
LONDRA
16°C
Parçalı bulutlu
Salı Hafif yağmur
17°C
Çarşamba Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C
Cuma hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C

Türk teknoloji profesyonelleri, Londra Büyükelçiliği davetinde bir araya geldi

Türk teknoloji profesyonelleri, Londra Büyükelçiliği davetinde bir araya geldi
12.12.2023
0
A+
A-

İngiltere’de faaliyet gösteren Türk teknoloji, yazılım ve oyun geliştirme profesyonelleri, Türkiye’nin Londra Büyükelçiliği tarafından düzenlenen bir davette bir araya geldi.

Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Osman Koray Ertaş’ın ev sahipliğinde, META işbirliğinde gerçekleşen resepsiyona, İngiltere’deki çeşitli teknoloji alanlarında çalışan birçok Türk davetli katıldı.

Büyükelçi Ertaş, yaptığı konuşmada, özellikle İngiltere’de farklı teknoloji alanlarında çalışan Türkleri bir araya getirmek amacıyla bu etkinliği düzenlediklerini belirterek, gelecek dönemlerde de benzer etkinliklere devam edeceklerini vurguladı.

Ertaş, konuşmasında İngiltere’nin son zamanlarda teknoloji ve özellikle yapay zeka konusunda attığı adımlara değinerek, geçen ay Londra’da düzenlenen uluslararası “Yapay Zeka Güvenliği Zirvesi”ne Türkiye’nin de katıldığını hatırlattı.

İngiltere’nin Türk profesyoneller için önemli bir ülke olduğunu vurgulayan Ertaş, “Burada ne kadar güçlü olursak, Türk toplumu ve Türkiye olarak da o kadar güçlü olacağımızı düşünüyoruz” şeklinde değerlendirmede bulundu.

Büyükelçi Ertaş, Londra’da başarılı Türk profesyonellerin çalışmalarının Türkiye’nin yükselmesine katkı sağlayacağını belirterek, “Bu kolektif çabayla ülkemiz de yükselmeye devam edecek” ifadelerini kullandı.

Meta Türkiye Ülke Direktörü İlke Çarkçı Toptaş da davette yaptığı konuşmada, Türkiye’nin oyun sektöründe önemli bir konuma sahip olduğunu vurguladı. Konuşmaların ardından davetlilere çeşitli Türk mutfağından yemekler ve tatlılar ikram edildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.