kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
STERLIN
40,5683
BITCOIN
$63.915
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
şiddetli yağmur
14°C
LONDRA
14°C
şiddetli yağmur
Pazartesi Kapalı
16°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Çarşamba Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Perşembe hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C

TWPA kök hücre bağışçıları kayıt olmaya çağrıyor

TWPA kök hücre bağışçıları kayıt olmaya çağrıyor
02.10.2023
0
A+
A-

Kan kanseri yardım derneği DKMS, “kayıt kampanyası” etkinliği düzenlemeye yardımcı oluyor.   TWPA, “Kök hücre nakline ihtiyaç duyan çok sayıda savunmasız çocuk ve yetişkinimiz var. DKMS kök hücre kaydına katılarak, kan kanseri veya kan bozukluğu yaşayan birine hayatın kıymetli bir ikinci şansını verebilirsiniz,” diyerek açıklamada bulundu.

İngiltere Türk Kadınlar Yardım Derneği (TWPA), kan kanseri yardım derneği DKMS ile işbirliği yaparak daha fazla insanın DKMS kök hücre kaydına katılmasını teşvik etmeye karar verdiler. DKMS ile ortaklaşa, TWPA 6 Ekim 2023 Cuma günü saat 16.00 – 20.00 arasında özel bir bağışçı kayıt etkinliği düzenliyor.

Etkinlik, Londra, N8’deki TWPA merkez binasında, yani 4 Willoughby Road adresinde gerçekleşecek. Burada, genel olarak iyi sağlık durumunda olan 17 – 55 yaş arası herkes, basit bir ağız sürüntüsü setini tamamlayabilecek ve DKMS kök hücre kaydına kaydolabilecek. TWPA yakın bir zamanda, lösemi hastası çocukları destekleyen Türk yardım derneği LOSEV’in temsilcilerine ev sahipliği yapacak. LOSEV, potansiyel olarak hayati tehlike arz eden hastalığa sahip Türkiye’den gelen bir grup çocuğu Londra’yı ziyaret etmeye getiriyor.

TWPA Başkanı Seyyare Beyzade, şu açıklamayı yaptı: “Sizin desteğiniz büyük fark yaratabilir. Kök hücre kaydına katılarak, birine umut sunabilen eksik halk olabilirsiniz. DKMS, Birleşik Krallık’ın en büyük kök hücre kaydına sahiptir. Dünya çapında, bu yardım derneği bugüne kadar dünyanın dört bir yanında 105,000 kişiye hayatın ikinci bir şansını ve ailelerine sevdikleriyle daha fazla zamanı vermekten gurur duymaktadır. Ancak yaşam kurtarıcı kök hücre bağışçılarının talebini karşılamak için hala kat edilmesi gereken uzun bir yol var.”

DKMS sözcüsü Deborah Hyde, “Birleşik Krallık nüfusunun sadece %3’ü, DKMS potansiyel bağışçıları olarak kayıtlıdır – ve bu kayıtların sadece çok küçük bir kısmı azınlık etnik gruplardan gelmektedir. Siyah, Asyalı veya diğer azınlık etnik kökenlerden gelen hastaların en uygun kök hücre bağışçı eşleşmesini bulma şansı %37 iken, kuzey Avrupa kökenlerinden gelenler için bu oran %72’dir. Bu durumu değiştirmek için TWPA gibi kuruluşlarla çalışmaya kararlıyız” dedi. 6 Ekim’deki etkinliğe katılamayanlar ayrıca www.dkms.org.uk/register adresinden çevrimiçi kayıt olabilirler. Kan kanseri hakkında bilmediğiniz bazı şeyler: Her 20 dakikada bir Birleşik Krallık’ta bir kişiye kan kanseri teşhisi konulur. Kan kanserleri, Birleşik Krallık’taki kanser ölümlerinin üçüncü en yaygın nedenidir. Her yıl Birleşik Krallık’ta neredeyse 13,000 kişi kan kanserinden ölüyor. Bir yıl boyunca Birleşik Krallık’ta 2,000’den fazla kişi genetik bir eşleşme ile kök hücre nakline ihtiyaç duyar. Ne yazık ki, Birleşik Krallık’taki hastaların sadece üçte biri aile içinden bir eşleşme bulacaktır. Altruistik bir yabancının yaşamını kurtarmak için DKMS ile kök hücre bağışçısı olarak kaydolan binlerce insanın yardımına her yıl ihtiyaç duyuluyor.”

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.