kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3950
EURO
34,7884
STERLIN
40,6897
BITCOIN
$59.372
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
17°C
LONDRA
17°C
Hafif yağmur
Cumartesi Hafif yağmur
15°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C
Pazartesi Parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C
Salı kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C

Londra’da 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkuyla kutlandı

Londra’da 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkuyla kutlandı
01.09.2023
0
A+
A-

Türkiye’nin Londra Büyükelçiliği, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü anısına bir resepsiyon düzenledi.

Etkinlik, Büyükelçilik rezidansında gerçekleştirildi ve Büyükelçi Osman Koray Ertaş, eşi Sevcan Ertaş, Silahlı Kuvvetler ve Kara Ataşesi Albay Ömür Candar, büyükelçilik personeli, yabancı diplomatlar, çeşitli kuruluşların yetkilileri ve birçok davetli katıldı.

Etkinlikte Londra Büyükelçiliği Birinci Müsteşarları Güneş Yeşildağ, Sezin Şahin Yeşildağ ve Ceren Serbest de hazır bulundu. Resepsiyonun yabancı konukları arasında İngiltere Hava Kuvvetleri Komutan Yardımcısı Tümgeneral Mick Smeath gibi yüksek rütbeli askeri yetkililer de vardı, bunun yanı sıra diğer ülkelerden farklı unvanlara sahip askeri ataşeler de katılım gösterdi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Londra Temsilcisi Çimen Keskin, KKTC Londra Temsilcisi Tahir Tahir, KKTC Konsolosu Namık Cafer, KKTC Basın Ataşesi Esra Emin ve Londra Büyükelçiliği Hava Ataşesi Hava Muhabere Albay Serkan Virlan da etkinlikte yer aldılar. Resepsiyon sırasında Büyükelçi Osman Koray Ertaş, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı için yayımladığı özel mesajı okudu.

Büyükelçi Ertaş, konuşmasında 101 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde kazanılan Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin önemine değindi. Ertaş, bu zaferin Türk milleti tarafından en zorlu şartlarda elde edildiğini ve bir yıl sonra Cumhuriyet’in kurulmasıyla taçlandırıldığını belirtti. “Türk milleti, aynı ruh ve kararlılıkla, zorlu coğrafyasında her türlü güçlüğün üstesinden gelmeyi başarmıştır,” dedi.

Törenin ardından, Büyükelçi Ertaş bir açıklama yaptı: “30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101. yıldönümünü Londra’da kutlamaktan büyük bir onur ve mutluluk duyuyoruz. Türk milleti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve diğer İstiklal Savaşı kahramanları sayesinde, bu zor coğrafyada sayısız engeli aşmayı başarmıştır. Onları ve ülke savunması için hayatını kaybeden tüm kahramanlarımızı rahmet ve saygıyla anıyoruz.”

Ek olarak, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın bir gün öncesinde, NATO Müttefik Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda görev yapan Türk Binbaşı Vildan Edis, yarbay rütbesine terfi etti. Bu da etkinliğin önemine ek bir katkı sağladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.