kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
STERLIN
40,5683
BITCOIN
$63.084
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
9°C
LONDRA
9°C
Orta şiddetli yağmur
Pazar Orta şiddetli yağmur
15°C
Pazartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C
Çarşamba parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C

Türkiye’ye giden Avrupalı Türk sayısı rekor kırdı

Türkiye’ye giden Avrupalı Türk sayısı rekor kırdı
01.08.2023
0
A+
A-

Avrupalı Türkler, yaşadıkları Avrupa ülkelerinden yıllık izinlerini geçirmek üzere Türkiye’ye girişleri yoğun bir şekilde devam ediyor. 22 Haziran – 27 Temmuz tarihlerinden bu yana Türkiye’ye 1 milyon 300 bin yolcu giriş yaptı.

Yıllık izinlerini Türkiye’de geçirmek için yola çıkan Avrupalı Türkler en çok Kapıkule sınır kapısını kululanıyor. 

Avrupalı Türkler, yaşadıkları Avrupa ülkelerinden yıllık izinlerini geçirmek üzere Türkiye’ye girişleri yoğun bir şekilde devam ediyor. Sürücüler zaman zaman iki gün süren uzun ve yorucu yolculuğun ardından Edirne’deki sınır kapılarından yurda giriş yapıyor.

GEÇEN YILIN REKORU KIRILDI

Yurt dışında yaşayan Avrupalı Türkler Trakya’daki Kapıkule, Dereköy, Hamzabeyli, Pazarkule ve İpsala sınır kapılarını kullanıyor. Ana vatana kavuşmanın sevincini yaşayanlar, sınır kapısındaki işlemlerinin ardından memleketlerinin yolunu tutuyor. Tatil sezonunun başladığı 22 Haziran – 27 Temmuz tarihlerinden bu yana Türkiye’ye 1 milyon 300 bin yolcu giriş yaptı. Bu rakam baz alındığında sınır kapılarından günlük ortalama 37 bin yolcu Türkiye’ye geldi.

ALMANYA’DA YENİ TATİLE GİREN BÖLGELER VAR

Sınır kapılarında Almanya’nın Frankfurt, Weisbaden, Kassel, Saarbrücken, Koblenz, Ludwigshafen, Stutgart gibi illerinde de tatil döneminin başlaması nedeniyle hafta başından bu yana artan araç trafiği sürüyor. Almanya’nın Bavyera eyaletinde gelecek hafta başında başlayacak tatil dönemiyle sınır kapılarındaki yoğunluk sürmeye devam edecek.

SINIR KAPILARINDAN GİRİŞLER DEVAM EDİYOR

Söz konusu yolcu girişi baz alındığında son 5 yılın en yüksek rakamına ulaşıldığı görülüyor. Aynı dönem baz alındığında sınır kapılarından  2019 yılında 1 milyon 170 bin, salgının yaşandığı 2020 yılında 320 bin, 2021 yılında 945 bin, geçen yıl ise 1 milyon 204 bin kişi giriş yapmıştı.

İngiltere’den yola çıkan Erhan Yıldız da memleketi Aksaray’a gideceğini söyledi.  Gurbette yaşayanlarının 11 ay kurdukları tek hayalin yıllık izin olduğunu vurgulayan Yıldız, “Herkes yaşadıkları yerde 11 ayı ‘1 ay Türkiye’ye gitsek’ diye bekleyişle geçiriyor.” dedi.

“11 AY BU 1 AYI BEKLİYORUZ”

Almanya’dan yola çıkan İbrahim Gümüşoğlu, Avrupa’da yaşayan Türklerin izin günlerini iple çektiklerini söyledi. Yaklaşık 30 saat süren ama iyi geçen bir yolculuk sonrası ana vatana ulaştığını anlatan Gümüşoğlu, “Memleket sevdası bizim için önemli. Ömrümüz dışarda geçiyor, memleketimizi seviyoruz. Özellikle biz bunu sıla-i rahim olarak görüyoruz. Babamızı, annemizi ve yakınlarımızı görüyoruz.” dedi.

“VATAN SEVDASI ANLATILMAZ”

Hatice Kaynak da yarım asırdır Almanya’da yaşadığını belirtti. Vatan sevdasının sözlerle anlatılamayacak olduğunu ifade eden Kaynak, “Anlatılmaz bir duygu vatan duygusu. Gerçekten vatan başka bir olay, çok başka bir duygu. O kadar zor ki sıcağın altında o kadar zor ki buraya gelebilmek. Biz bu duyguyla, vatan hasretiyle vatan toprağını özlüyoruz.” şeklinde konuştu.

BU YIL GEÇİŞLER DAHA HIZLI

Almanya’dan Türkiye’ye giden Yakup Kaynak’ta tatilini Alanya’da geçireceğini belirtti. Bu yıl sınırdan hızlı geçtiklerini söyleyen Kaynak, 10-15 dakikalık bir beklemenin ardından Edirne’ye giriş yaptıklarını ifade etti. 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.