kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
STERLIN
40,5683
BITCOIN
$63.796
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
şiddetli yağmur
14°C
LONDRA
14°C
şiddetli yağmur
Pazartesi Parçalı bulutlu
14°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Çarşamba Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Perşembe orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C

İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi’nde Aşure günü

İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi’nde Aşure günü
31.07.2023
0
A+
A-

İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi, 6 Ağustos Pazar günü saat 13:00’te gerçekleştireceği Aşure etkinliğiyle, toplumsal çeşitliliği, barışı ve umudu bir araya getirerek, farklılıkların uyumlu dansını kutlamaya hazırlanıyor.

Aşure, tarih boyunca Alevi kültüründe paylaşma ve dayanışma ruhunu simgeleyen eşsiz bir gelenektir. Bu özel etkinlikte, İngiltere’de yaşayan Alevi topluluğu ve farklı inançlardan gelen diğer katılımcılar bir araya gelerek, aşurenin ruhuna uygun bir şekilde, çeşitliliği kucaklayan bir birliktelik sergileyecekler.

İAKM, aşurenin anlamını şu sözlerle dile getirdi: “Aşuremiz halktır, çoğulculuktur, çok renkliliktir. Yol bir sürek binbir gibi yol kardeşliğidir. Varlıklı, varlıksız, ünvanlı ünvansız, kadın erkek herkes birdir. Aşure içindeki farklı yemişlerin çeşitliliğinde elde ettiği tadı, toplumsal çeşitliliğimizde tadlandıracaktır.”

Aşure kazanında pişen çeşitli yemişlerin birbiriyle uyumlu bir lezzet oluşturması gibi, bu etkinlik de farklı kültürlerin bir araya gelerek barış ve umut için el ele vermesini amaçlıyor. İnanç ateşiyle pişen ve sevgiyle karışan aşure kazanlarının başında, toplumsal barış ve dayanışma için bir araya gelmek isteyen herkesi buluşturacak.

Aşure gününe katılacak olan herkes, aşurenin pişirilme sürecinde niyetlerinde barış ve umut taşıdıklarını dile getirecek. İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi’nin düzenlediği bu anlamlı etkinlik, renkli ve bir arada yaşama kültürünü yansıtacak.

Tüm İngiltere halkı, 6 Ağustos Pazar günü saat 13:00’te İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi’nde gerçekleşecek bu anlamlı etkinliğe davetlidir. Aşk, sevgi ve barışın hakim olacağı Aşure Günü’nde farklılıkların uyumlu dansına tanıklık edecekleri için heyecanlıdır.”

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.