kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4087
EURO
34,8321
STERLIN
40,6808
BITCOIN
$62.284
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
15°C
LONDRA
15°C
Parçalı bulutlu
Salı Orta şiddetli yağmur
18°C
Çarşamba Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Cuma kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C

KKTC Cumhurbaşkanı ve Başbakanı, 6. Kıbrıs Türk Kültür Festivali’ne katılacak

KKTC Cumhurbaşkanı ve Başbakanı, 6. Kıbrıs Türk Kültür Festivali’ne katılacak
26.06.2023
0
A+
A-

Londra’da 2017 yılında ilk kez düzenlenen ve pandemi nedeniyle son iki yıldır çevrimiçi gerçekleştirilen Kıbrıs Türk Kültür Festivali, bu yıl da büyük bir coşkuyla Enfield’deki Donkey Lane’de gerçekleşecek. 2 Temmuz Pazar günü düzenlenecek olan festival, Kıbrıs Türk Toplumunun köklerini ve kültürünü gururla sahiplenerek her sene olduğu gibi bu sene de ünlü sanatçılar ve birbirinden lezzetli geleneksel yemeklerle dolu unutulmaz bir gün vaat ediyor.

KIBRIS TÜRK KÜLTÜR FESTİVALİ, LONDRA’DA RENKLİ BİR KUTLAMAYA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

Bu yıl 6. kez düzenlenecek olan Kıbrıs Türk Kültür Festivali’ne Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti yetkilileri tarafından anlamlı katılım desteği olacak. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve KKTC Başbakanı Ünal Üstel de festival’e katılacağı açıklandı. İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi (CTCA) tarafından düzenlenen festivalde, Kıbrıs Türk toplumun zengin kültürel mirası kutlanacak. 

6.Kıbrıs Türk Kültür Festivali, ünlü sanatçıların katılımıyla, lezzetli geleneksel yemeklerle, el sanatları sergisiyle, folklor gösterileriyle, milli, dini ve kültürel değerlerimizi yerli ve yabancı misafirlerle buluşturarak unutulmaz anılar yaşatmayı hedefliyor. Festivalde ünlü isimlerin sahne alacağı birçok etkinlik yer almakta.

Festival’de, ünlü sanatçılar Işın Karaca, Eylem, Ali Babutsa, Gazi Set, Memze, Hatıralar, Fadıl Topaloğlu ve daha birçok isim sahne alacak. Ayrıca Mid Summer Ball etkinliği kapsamında Dj Ramsey, Havva, Dj Eren, Tony Perry ve birçok değerli Türk ve yabancı Dj, gençlere eşsiz bir müzik ziyafeti sunacaklar.

CTCA tarafından yapılan açıklamada, birlik ve beraberliği vurgu yapılarak şu ifadelerkullanıldı: 

‘‘Kıbrıs Türk kimliğine sahip çıkma ve birlik beraberlik ruhunu güçlendirmek amacıyla CTCA olarak düzenlediğimiz festivalimize tüm halkımız davetlidir. Bu heyecan verici etkinlikte, Kıbrıs Türk toplumunun zengin kültürel mirasını kutlamak için bir araya geliyoruz. Ayrıca KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve KKTC Başbakanı Ünal Üstel gibi önemli isimlerin de katılımıyla bu özel günü daha da anlamlı hale getireceğiz. 

GENÇLER KÖKLERİNİ KEŞFEDECEK

Gelecek nesiller, bu festival aracılığıyla Kıbrıs Türk kimliğini, değerleri ve gelenekleri daha yakından tanıma fırsatı bulacaklar. Geleneksel yemeklerin tadına bakacak, folklor gösterileriyle dans edecek, el sanatları sergilerini gezerek zanaatkarlığın güzelliklerini keşfedecekler.

Ayrıca festival, gençlere ve çocuklara kendi kültürlerine ait olanakları sunarak köklerini keşfetme ve sahiplenme fırsatı verir. Bu şekilde, gelecek nesiller kendi kültürel kimliklerine bağlılık duygusu geliştirirken, birlik ve dayanışma ruhunu da yaşayacaklar. Dolayısıyla, birlik ve dayanışma atmosferine katılmak için festivalimize gelin ve Kıbrıs Türk kimliğimizi gururla kutlayalım. Hepinizi festivalimizde görmekten mutluluk duyacağız.’’

DERNEKLERE VE DEPREMZEDELERE DESTEK 

Festivalle ilgili yapılan açıklamada, etkinliğin gelirlerinin Kıbrıs Türk Toplumunun köklerini ve kültürünü destekleyen derneklere ve Türkiye’de depremden zarar gören halka kullanılacağı belirtildi.

Festivalin detayları ise şu şekilde:

Tarih: 2 Temmuz 2023, Pazar

Adres: Donkey Lane, Enfield, EN1 3PL Saat: 11.00- 20.00

ONLİNE BİLET SATIŞ: www.eventbrite.co.uk/e/6th-turkish-cypriot-cultural-festival-tickets-621679930407

BİLET SATIŞ YERLERİ:

Güney Londra

MKS Accountants The Fold 114 Station Road sidcup DA15 7A

Rauf R. Denktaş Türk Okulu Blackfen School for Girls, Blackfen Road, Sidcup DA15 9NU (Cumartesi) 9.15am-3pm

Kuzey Londra

ESL INSURANCE BROKERS 3 Bellflower House, 419 Hertford Road, EN3 5PT

MEDIWELL CLINIC 1C Lansdowne Rd, LONDON, N17 0LL

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.