kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5270
EURO
34,9310
STERLIN
40,7508
BITCOIN
$62.402
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
16°C
LONDRA
16°C
Parçalı bulutlu
Salı Hafif yağmur
17°C
Çarşamba Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Cuma parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C

DAY MER festival resepsiyonu yapıldı

DAY MER festival resepsiyonu  yapıldı
16.06.2023
0
A+
A-

DAY MER 34. Kültür ve Sanat Festivali’nin geçen çaşamba günü yapılan festival resepsiyonunda yapılan konuşmalarda öne çıkan vurgu “Dayanışma”ydı. DAY MER Kültür ve Sanat Festivali 34’üncü kez geçen çarşamba akşamı resepsiyon ile başladı ve farklı etkinler sonrasında Zeynep Bakşi Karatağ’ın sahne alacağı 2 Temmuz Park Şenliği’nde ile sona erecek.

DAY MER Festivali resepsiyonuna kalabalık bir katılım oldu. Farklı kültürlerden farklı renklerin buluşma noktası olan resepsiyonda yöre belediye meclis üyeleri, siyasiler, dernek ve meslek örgütü temsilcileri, sanatçılar, örgütlü emek savunucuları, basın ve DAY MER üyeleri yer aldı.

Canlı müzik ve DAY MER Kadınlar Korosu’nun renk kattığı resepsiyondaki konuşmalarda daha yaşanılabilir bir dünya özleminde odaklanıldı. Resepsiyondaki konuşmacılar Birleşik Krallık’ta kötü ekonomi yönetiminin halkı hayat pahalılığında ezdirdiğini vurgulayarak tek mücadele yönteminin toplumun her kesiminin dayanışmasıyla örgütlü işçi mücadelesi olduğu belirtildi.

DAY MER Başkanı Alı Gül de resepsiyonun 6 yıl önce Grenfell tower’da çıkan yangında hayatını kaybedenlerin yıl dönümüne de denk düştüğünü belirterek vahşi kapitalizmin kâr hırsının hala hesap vermediğini söyledi. Türkiye’deki deprem politikalarının, Birleşik Krallık’taki sağlık sisteminin aynı vahşi kapitalist hırsla halkı daha yoksullaştırıldığını anlatan Gül, DAY MER olarak göçmen karşıtı politikalara karşı durmayı sürdüreceklerini söyledi. Gül, “Yaşasın Day-Mer Festivali! Yaşasın işçilerin birliği halkların kardeşliği! Yaşasın örgütlü mücadelemiz!” diye konuşmasını bitirdi.

Çubukçu çok alkış alan konuşmasını, “Biz savaşmak istiyoruz! Zalimlerin karşısında ağlayarak değil gülerek haykırarak ve şarkı söyleyerek durmak istiyoruz. Onların bizim neşemizden yas tutacağını biliyoruz! Onlar karalar bağlasın! Biz bayraklarımızı dalgalandırmaya, türkülerimizi söylemeye, sazlarımızı çalmaya devam edeceğiz. Birlik, dayanışma ve mücadele! Yaşasın DAY MER Festivali, Yaşasın halkların kardeşliği! Yaşasın mücadelemiz!” diye bitirdi.

Ceren Sağır ve Oktay Şahbaz’ın sunuculuğunu üslendiğini resepsiyonda konuşan Hackney Belediye Sözcüsü Anya Sizer, Evsizler Mücadele Gurubu St Mungo Direniş’ten Zak Cochrane, İşçi Partisi Clissold Belediye Meclis Üyesi Fliss Premru da Birleşik Krallık’ta kötü ekonomi yönetiminin halkı daha da yoksullaştırdığını vurgulayarak enflasyona karşı gelirlerini korumaya çalışan işçilerin grev mücalelerinin desteklenmesini istediler. DAY MER’in Türkiye ve Kıbrıslı toplumunu ülkedeki sınıf mücadelesine katmada başarısını öven konuk konuşmacılar, hep birlikte daha iyi bir dünya yaratılabileceği ortak görüşünde birleştiler. Konuşmalarda işçi sınıfının hangi kültürden olursa olsun dayanışmasının önemli olduğu savunuldu.

DAY MER’den Taylan Şahbaz da derneğin mücadele tarihi anlatarak festivallerin farklı kültürler arasındaki dayanışmanın geliştirilmesindeki önemine değindi. Şahbaz, Türkiyeli toplumun kendi renklerinin solmadan içinde yaşanılan kültüre entegre olmasında ve sınıf kardeşlerinin hak ve sosyalizm mücadelesinde DAY MER’in önemli bir deneyim elde ettiğini ve bunu festivallerle topluma da aktardığını dile getirdi.

DOLU DOLU BİR FESTİVAL

Festival kapsamında 17 Haziran Cumartesi günü, 12-18 arasında Londra Toplum Merkezi’nde Çocuk Festivali düzenlenecek. 29 Haziran’da “Mabledon Place WC1H 9BD” adresindeki Hamilton House’da düzenlenecek olan “Seçimler öncesi ve sonrası Türkiye” başlıklı panelde Edmonton İşçi Partisi Milletvekili Kate Osamor, BİR TEK SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen, EMEP İStanbuil Milletvekili İskender Bayhan konuşacak.

Ayrıca Türiye’deki deprem bölgesini yahsıtan fotoğraf sergisi 14 Haziran – 2 Temmuz arasında Tottenham DAY MER’de görülebilecek. DAY MER Gençlik Futbol Turnavası da 18 Haziran’da gerçekleşecek.

Festival kapsamında Londra Meydan Sahnesi’nin Aziz Nesin’den sahnelediği “Azizname” oyunu da 23, 24, 26 Haziran tarihlerinde “39 London Rd EN2 6DS” adresindeki Dugdale Arts Centre adresinde sahnelenecek. Ayrıca Gökkuşağı Resim Sergisi de 14 Haziran-2 Temmuz arasında Tottenham DAY MER’de görülebilecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.