kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
STERLIN
40,5683
BITCOIN
$63.603
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
şiddetli yağmur
14°C
LONDRA
14°C
şiddetli yağmur
Pazartesi Kapalı
15°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Çarşamba Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Perşembe hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C

Sanatçı Djanan Turan’dan İki yeni tekli

Sanatçı Djanan Turan’dan İki yeni tekli
14.06.2023
0
A+
A-

Kuzey Londra yeraltı (underground) müziğinin ana temsilcilerinden biri olan sanatçı Djanan Turan pandemi döneminde yazmaya başladığı yeni albümünden iki teklisiyle dinleyenleri büyülemeye hazırlanıyor. Biri İngilizce biri Türkçe olan iki parça 16 Haziran’da tüm dijital platformlarda yayınlayacak.

İlk tekli Yangın, her türlü adaletsizliği günbegün göz önüne serilen dünyaya bir serzeniş. Kaydını Doğu Londra’da, daha önce ödül almış Fossil Stüdyoları’nda (Shannon Saunders, Sam and The Womp) yaptığı şarkının eletronik ritimlerini Tansay Omar (Bjork, Boy George), kemanlarını Bar Markovich’le kaydetti. Dinleyiciyi çevresindeki dünyayla etkileşime geçerek her türlü adaletsizliğe karşı durmaya teşvik etmek isteyen Djanan Turan için şarkı aynı zamanda ortak bir hüzünle yüreği sızlayan herkesle dertleşme niteliği taşıyor.

İkinci parça Diamond In Black ise dünyada eşitsizlik ve adaletsizliğin doğurduğu sonuçlar yüzünden kaybettigimiz her çocuğa bir ağıt olarak yazılmıştır. Djanan’in kendi ev stüdyosunda kaydettiği, virtüoz Baha Yetkin’in ud, Fred De Mercedes’in bas ve Shem Jarrold’in serangi çaldığı parçanın mikslerini Tansay Omar (Natural Rhythm Recordings) yaptı. Şarkıya eşlik eden ve iç titreten seslere sahip enstrümanlar dinleyiciyle derin bağ kuran sürükleyici bir atmosfer yaratıyor.

Bu iki eser, Djanan’ın pandemi döneminde üzerinde çalışmaya başladığı Love’s Company albümünden ilk teklilerdir. Bu albüm sanatçı olarak Djanan’ın müzik yolculuğunda kendisinde iz bırakan her tarzdan faydalanarak, duygularını müzikle en iyi şekilde ifade etmeye adanmışlığının da bir kanıtıdır.

Djanan Turan, Türkiye kökenli Londra’da yaşayan bir şarkıcı, besteci ve prodüktördür. Kuzey Londra yeraltı (underground) müziğinin ana temsilcilerinden biri olan Djanan, grubuyla beraber disco’dan reggae’ye ve psychedelic Anadolu halk müziğine kadar çeşitli türlerde performans göstermektedir.

Djanan İngiltere, Avrupa ve Türkiye’de Glastonbury Festivali, Royal Albert Hall, Royal Festival Hall gibi önemli mekanlarda sahne almıştır.

Djanan bugüne kadar bir Türkçe albüm (Düğüm), 2 İngilizce EP (Artigo ve Maze) ve sonuncusu Lemon olmak üzere 4 adet İngilizce single yayınladı. Solo çalışmalarının yanında Stevie-R ve Rey&Kjavik gibi elektronik müzigin önde gelen sanatçılarının da albümlerinde söz ve vokalleriyle yer aldı. Djanan Maze EP’sini, 2012’de Birleş̧ik Krallık listelerinde Sam and The Womp’in Bom Bom kaydıyla zirveyi gören Raz Olsher’in ortak yapımıyla çıkardı.

http://www.djananturan.co.uk/

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.