kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5317
EURO
34,8626
STERLIN
40,7142
BITCOIN
$64.455
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
10°C
LONDRA
10°C
Parçalı bulutlu
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
12°C
Pazar Açık
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C

Ünlü piyanist Ayşe Deniz Gökçin “ Patterns” adlı yeni albumünü galasını Londra’da yaptı

Ünlü piyanist Ayşe Deniz Gökçin “ Patterns” adlı yeni albumünü galasını Londra’da yaptı
02.06.2023
0
A+
A-

Hyde Park yakınındaki  St. James kilisesi salonundaki konseri Londra Büyükelçisi Osman Koray Ertaş, eşi Sevcan Ertaş ile yüzlerce konuk dinledi. Los Angeles’da yaşayan Gökçin, 2 saatlik  konserinde son bestelerini seslendirdi

 Klasik müzikte kalıpların dışına çıkarak eserleri yorumlamasıyla üne kavuşan dünyaca ünlü piyanist Ayşe Deniz Gökçin, son albümü “ Patterns”in tanıtımını Londra’da verdiği konserle yaptı.

Hyde Park yakınındaki St. James kilisesinde düzenlenen gala konserine  T.C Londra Büyükelçisi Osman Koray Ertaş ve eşi Sevcan Ertaş ile yüzlerce müziksever katıldı. Aynı yerde daha önce de konser veren 35 yaşındaki klasik piyanist ve bestekara, hepsi genç kızlardan oluşan 5 kişilik “ Her Ensemble” orkestrası eşlik etti.

35 yaşındaki piyanist-bestekar, iki saate yakın süren konserde,  piyanosuyla seslendirdiği “ Su, Sarp, Kaos, Dağlara adını yazdım, Mektup” gibi bestelerinin öykülerini tek tek anlattı. Londra’da yaşarken korona salgınının tam ortasında Los Angeles’a taşındığını ve aylarca evde tek başına yaşamak zorunda kaldığını anlatan genç piyanistin her bestesi ayakta alkışlandı.

Adını, Pink Floyd’un müziğini “ Liszt” tarzında yorumlarıyla dünyanın dört bir köşesine duyuran sanatçı, Eastman School of Music’de lisansını, Londra Kraliyet Müzik Akademisinde de yüksek lisansını yaptı. 4 yıldır Los Angeles’ta yaşayan Ayşedeniz Gökçin, ABD, Avusturya, İngiltere, KKTC, Bulgaristan, Fas, İtalya, Arjantin, Portekiz’de çok sayıda konser verdi.  Sanatçının yeni albümü “ Patterns”in Türkiye tanıtımı önümüzdeki günlerde Antalya’da, daha sonra da Paris’te yapılacak.

Haber ve resimler :Mihrişah Safa

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.