kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
STERLIN
40,5683
BITCOIN
$62.874
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
9°C
LONDRA
9°C
Orta şiddetli yağmur
Pazar Orta şiddetli yağmur
15°C
Pazartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C
Çarşamba parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C

Okullarımızın katılımıyla 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlandı

Okullarımızın katılımıyla 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlandı
22.05.2023
0
A+
A-

Başkent Londra’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlaması kapsamında gençlik şöleni gerçekleştirildi.

T.C. Londra Büyükelçiliği Eğitim Müşavirliği, KKTC  Londra Temsilciliği Eğitim ve Kültür Ateşeliği, İngiltere Türk Dili Kültürü ve Eğitim Konsorsiyumu ve İngiltere Türk Toplumu Futbol Federasyonu tarafından düzenlen etkinlik New River Stadyumu’nda düzenlendi.

Kutlamaya Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Osman Koray Ertaş, eşi Sevcan Ertaş, KKTC Londra Temsilcisi Büyükelçi Çimen Keskin, Türkiye’nin Eğitim Müşaviri Mevlüt Ceylan, Eğitim Konsorsiyumu Başkanı Nuriye Mertcan, İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi Başkanı Kenan Nafi, TTFF Başkanı İrfan Davulcular, AS Başkan Ozan Beliğer Notco Başkanı Osman Ercen ve Avrupalı Türk Markalar Birliği Başkanı Vehbi Keleş de katıldı.

Bir şölen havasında geçen kutlama okulların ve futbolcu gençlerin kortej yürüyüşüyle başladı. Ardından şiirler okundu, günün anlam ve önemine dair konuşmalar, gösterileriler, spor müsabakaları, halat çekme ve çuval yarışı yapıldı.

MİLLİ BAYRAMLARIN ANLAMI

Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Osman Koray Ertaş, etkinlikte yaptığı konuşmada, milli bayramların özellikle yurt dışında coşkuyla kutlanmasının büyük anlamlar taşıdığını ifade etti.

Büyükelçi Ertaş, “Bu kutlamalar, yeni neslimize, gençlerimize ve çocuklarımıza, bizi biz yapan değerleri aktarabilmenin çok önemli enstrümanları bunlar” ifadesini kullandı.

Ertaş, “Böylesine anlamlı bir günü Londra’ da sizlerle birlikte kutluyor olmaktan büyük bir mutluluk ve  gurur duyuyorum iyi ki varsınız. Son üç yıldır böylesine kapsamlı bir program yapılmamış pandemi nedeniyle. Dolayısıyla hepimiz özlemişiz. Onu görüyorum hepinizde. İnşallah bir daha böyle şeyler yaşamayız ve bayramlarımızı böyle birlik içinde, coşku içinde, hep beraber bu güzel ülkede, başkentte kutlamaya devam ederiz” dedi.

Milli bayramlarımızı kutlamanın insana coşku verdiğini belirtten Ertaş, konuşmasını “Bu vesileyle, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, bütün gazilerimizi ve Cumhuriyet’in kuruluşunda emeği geçen herkesi rahmet ve milletle anıyorum. Bayramınız kutlu olsun” sözleriyle tamamladı.

ULUSAL VAROLUŞ VE BAĞIMSIZLIK

KKTC Temsilcisi Büyükelçi Çimen Keskin, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasında, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’da kurtuluş meşalesini yakarak başlattığı ulusal varoluş ve bağımsızlık mücadelesinin; zorlukların azimle, birlikle, beraberlikle ve cesaretle aşılabileceğinin önemli bir sembolü olduğunu vurguladı.

Keskin, Atatürk’ün, Kurtuluş Savaşı’nın başlangıcını simgeleyen bu kutlu günü Türk gençliğine atfetmesinin gençlerimize duyulan büyük güvenin bir göstergesi olduğunu belirtti. Keskin, gençlere düşen görevin ülkesine, milletine ve insanlığa yararlı bireyler olarak yetişmek için azim ve kararlılıkla çalışarak ilerlemek olduğunu dile getirdi.

Ardından sırasıyla TTFF Başkanı İrfan Davulcular ve Konsorsiyum Başkanı Nuriye Mertcan, konuştu.

Haber:Halil Yetkinlioglu

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.