kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5575
EURO
34,8784
STERLIN
40,6682
BITCOIN
$63.088
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
13°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

Türkiye Cumhuriyet’i Dışişleri Bakan Yardımcısı oylama öncesi Londra’yı ziyaret etti

Türkiye Cumhuriyet’i Dışişleri Bakan Yardımcısı oylama öncesi Londra’yı ziyaret etti
28.04.2023
0
A+
A-

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim, Türkiye genel ve cumhurbaşkanlığı seçimleri için Birleşik Krallık’taki seçmenlerin oy kullanma dönemi öncesinde Londra’da ziyarette bulundu.

Birleşik Krallık’ta yaşayan kayıtlı seçmenler, Londra, Manchester ve Edinburgh’da 29 Nisan ile 7 Mayıs arasında oy kullanabilecekler. Leicester’da ise oy kullanma işlemi 29 Nisan ile 1 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek.

Serim’in Dışişleri Bakan Yardımcısı olarak görevinin bir parçası, seçimlerde yurt dışında oy kullanımını kapsayan oy kullanma lojistiği ve oy pusulalarının Türkiye’ye geri taşınmasıdır.

Serim, Türkiye’nin Londra Başkonsolosu Bekir Utku Atahan ve Londra Büyükelçisi Osman Koray Ertaş ve diğer yetkililerle birlikte Londra’daki oy kullanma merkezini ziyaret ederek, Cumartesi gününden önce oy kullanma hazırlıklarını inceledi ve değerlendirdi. Serim ayrıca konsolosluk hizmetlerini de değerlendirdi.

Serim şunları söyledi: “Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın oy kullanabilmesi, böylece temel demokratik haklardan birini kullanmaları önemlidir. Tüm misyonlarımız gerekli önlemleri almıştır ve vatandaşlarımızın en uygun koşullarda güvenli ve huzurlu bir şekilde oy kullanmalarını sağlamak için çaba sarf etmektedir.”

Serim, “6 Şubat depremlerinden sonra, saygın topluluğumuz, İngiltere halkı ve yetkilileri tarafından gösterilen dayanışma ve desteğe teşekkür etmek istiyorum.” dedi.

Londra ziyaretinden önce, Serim Almanya’da oy kullanma hazırlıklarını inceledi.

Yurt dışında oy kullanma resmi olarak 27 Nisan’da başladı ve yaklaşık 3,4 milyon Türk vatandaşı, bu dönemde her ülke için belirlenmiş belirli tarihlerde seçilmiş yerlerde oy kullanabilecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.