kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3691
EURO
34,9702
STERLIN
40,9744
BITCOIN
$69.925
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
12°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

İngiltere’deki Türk öğrenci birliği depremzedeler için kermesle yardım topladı

İngiltere’deki Türk öğrenci birliği depremzedeler için kermesle yardım topladı
25.04.2023
0
A+
A-

İngiltere’de yaşayan Antalyalı öğrenci Mustafa Gökhan Güneş’in başkanlığını yaptığı Warwick Türk Öğrenci Birliği, düzenledikleri kermesten elde ettikleri 409 bin lira geliri depremzedelere bağışladı.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’taki depremlerin ardından dünyanın dört bir tarafındaki Türkler afetzedeler için harekete geçti. Ülkelerinden yüzlerce kilometre uzakta öğrenim gören Türk öğrenciler de “Ülkemiz için ne yapabiliriz?” düşüncesiyle kolları sıvadı.

İngiltere’nin Coventry kentindeki Warwick Üniversitesi’nde ekonomi ve politika eğitimi gören 21 yaşındaki Mustafa Gökhan Güneş, başkanlığını yaptığı Warwick Türk Öğrenci Birliğindeki 60 Türk arkadaşıyla üniversitede kermes düzenledi. Kurdukları stantlarda Türk yemekleri satan öğrenciler, kısa süre içerisinde 409 bin lira yardım topladı.

Öğrenci birliğinin başkanı Güneş, toplanan parayı depremzedelerin ihtiyaçları için AFAD, AHBAP ve İhtiyaç Haritası’na aktardı.

“Ülkemizden uzak olsak da kalbimiz hep buradaydı”

Antalya’da bulunan Güneş, AA muhabirine, depremi duyar duymaz Türk öğrenciler olarak “Ülkemize nasıl yardımcı olabiliriz?” diye düşünmeye başladıklarını söyledi.

Öğrencilerle bağış toplama kararı aldıklarını ifade eden Güneş, “Üniversiteden yardım kampanyası için izin aldık. Düzenlediğimiz kermeslerde, Türk yemekleri satarak 3 gün içerisinde 409 bin lira yardım topladık. Arkadaşlarıma emekleri için teşekkür ederim.” dedi.

Depremi duyunca Türk öğrenciler olarak çok üzüldüklerini dile getiren Güneş, “Bütün arkadaşlarımın bir şekilde tanıdıkları deprem bölgesinde vardı. Çok etkilendik. Ülkemizden uzak olsak da kalbimiz hep buradaydı.” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.