kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4759
EURO
34,5661
STERLIN
40,4927
BITCOIN
$63.313
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Çarşamba Hafif yağmur
13°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Cumartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C

Buse Gurbuz ‘Interior Design Masters’ programında yarışacak

Buse Gurbuz ‘Interior Design Masters’ programında yarışacak
28.02.2023
0
A+
A-

Interior Design Masters with Alan Carr (Interior Design Masters olarak da bilinir), dördüncü serisi BBC One’da sekiz bölüm halinde 7 Mart Salı günü yayınlanacak. Yeni seri de ise, İngiltere’den yetenekli  mimari tasarımcı Buse Gurbuz’de yer alacak. 

Yarışma, ticari bir sözleşme kazanma şansı için 10  iç mimarı karşı karşıya getiriyor. Her hafta, farklı ticari ve konut ortamlarında çeşitli müşteri özetlerini karşılama yeteneklerini test etmek için tasarlanmış farklı bir zorluk belirlenir. Yarışmacılar, seri boyunca mağazalardan restoranlara ve salonlara kadar ticari alanları yeniden tasarlıyor.

Interior Design Masters’ programında yarışmacı olarak yer alan genç girişimci Buse Gurbuz, Londra Gazete’ye özel açıklamalarda bulundu. 

STUDIOBUSÉ ismindeki şirketi ile İngiltere’de hizmet veren Buse, The Bartlett School of Architecture ve Brighton University’de Mimarlık eğitimi almış bir iç mimardır.

Londra Gazete’ye iç mimarlık ile yolcuğunun nasıl başladığını anlatan Buse, şöyle konuştu: 

‘‘Eğitim alarak bir mimari tasarımcıyım. UCL’den mimaride yüksek lisansım var. Sektörde çalışmaya başladığımda daha sanatsal şirketleri tercih ettim. Kamusal alanlarda büyük ışık enstalasyonları yaratan interaktif bir sanat şirketinde çalıştım ve daha sonra ünlü bir set tasarımcısının yanında çalıştım. 2019’da pandemiden hemen önce iç tasarımda elimi denemeye karar verdim ve aşık oldum.

İlk projem Cambridge tren istasyonunun yanındaki Cambridge Spark ofisleriydi ve şimdi STUDIOBUSE adında kendi muayenehanemi kurdum. Şimdi 4 yıldır kendi işimi yürütüyorum ve ülke genelinde 25’ten fazla projem oldu. Ağırlıklı olarak ara sıra ticari proje ile konut projeleri üzerinde çalışıyorum. Hizmetlerimi olabildiğince uygun fiyatlı tutmayı seviyorum, ancak tasarladığım her odayı özel bir şey yaratmak için bireysel ve benzersiz bir fırsat olarak ele aldığım için sürecim zaman ve enerji alıyor! Çoğu yaratıcı süreç devam ederken, ihtiyaçlarınızı sizinle tartışır ve her soruna özel çözümler bulurum.’’

Tarzımı ‘MOODY MID-CENTRY’ olarak tanımlıyorum. Orta yüzyıl mimarisinin renklerine sahibim. Buraya ve oraya renk patlaması eklemekten zevk alıyorum ama – en önemlisi mekanlara sıcaklık katmak istiyorum. Ahşapla çalışmayı ve bulunduğum mekanlara ahşap paneller eklemeyi seviyorum. Şu anda ahşabın daha koyu tonları ilgimi çekiyor ama bu gerçekten çalıştığım özelliklere göre değişiyor. Tasarım tarzımı Instagram hesabından ulaşabilirsiniz @behindbuse. ”

Interior Design Masters’ programına neden katıldın sorusunda yanıt olarak Buse kendisinen bunun önemli bir fırsat olduğunu vurguladı. 

‘‘Yeteneğimi sergilemek için eşsiz bir fırsat olarak gördüğüm için iç mimarlık ustalarına başvurdum. Sanatta zengin bir geçmişim var. Çoğu şeyi kendim yapma yeteneğine sahibim ve sıkı bütçeler nedeniyle şovun gerektirdiği şeyleri yapma sürecini seviyorum. Gerçek dünyadaki iç tasarımdan biraz farklı çünkü bir şeylerin yapımında çok daha fazla yer almanız gerekiyor ama bu benim çok şey öğrendiğim heyecan verici bir deneyimdi.’’

7 Mart Salı akşamı, BBC One’de saat 20’de on yetenekli tasarımcı, hayat değiştiren bir sözleşme için yetenekleri göstermeye başlayacak. Bu yarışmacılardan biri ise İngiltere’de yaşayan Türk kökenli Buse Gurbuz olacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.