kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5192
EURO
34,9079
STERLIN
40,6563
BITCOIN
$64.580
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Kapalı
13°C
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Norma Girolami: Kaygusuz, servetini almak için kadını öldürmekten suçlu bulundu

Norma Girolami: Kaygusuz, servetini almak için kadını öldürmekten suçlu bulundu

Bir adam, zengin bir kadını elinden geldiğince çok para almak için “soğukkanlı bir plan” yaptıktan sonra öldürmekten suçlu bulundu.

42 yaşındaki Serkan Kaygusuz, 70 yaşındaki Norma Girolami’yi 19 Ağustos 2021’de Londra’nın kuzeyindeki Highgate’teki evinde öldürdü, ardından cesedini bir mezarlığa sakladı.

Çift, 2017 yılında bir yüzme havuzunda tanıştıktan sonra bir ilişki başlamıştı. Cinayeti reddeden Kaygusuz, 21 Şubat Çarşamba günü cezaevine girecek.

Daha önce, Girolami’nin cesedini gizleyerek ve banka kartlarını çalarak adaleti saptırdığını itiraf etmişti.

Mahkeme, Crouch End’de ailesiyle birlikte yaşayan ve işsiz olan Kaygusuz’un Girolami ile ilk olarak Archway’deki bir yüzme havuzunda tanıştığını duydu.

2018’in başlarından itibaren sanığa yaklaşık 300.000 pound transfer etti ve sanık parayı kendisine 20.000 pound’luk bir araba satın almak ve saç ekimi için Türkiye’ye gitmek için kullandı.

Ancak savcı Jocelyn Ledward, Mayıs 2021’de “bu kadar uzun süredir serbestçe akan para musluğunun kapatıldığını” söyledi.

Üç ay sonra sanık, internette bahçe aletleri, hidroklorik asit ve “irade ve vasiyetname” terimleri için bir dizi “uğursuz arama” yaptı.

Ayrıca halat, bir kişiyi zapt etmek için kullanılabilen “ayarlanabilir kemerli yumuşak top tam ağ ağız tıkacı”, kelepçe, eldiven, plastik tulum, bant ve bir çatal çatal aleti satın aldı.

Ledward, jüri üyelerine satın almaların “Norma Girolami’yi dizginlemek ve öldürmek” olan “yalnızca bir amacı olabileceğini” söyledi.

19 Ağustos 2021’de Kaygusuz, Girolami Hanım’ın dairesine giderek onu öldürdü, mahkemeye söylendi.

Daha sonra, onun adına 60.000 sterlinlik kredi başvurusunda bulunurken arkadaşlarına onun hala hayatta olduğunu iddia etti.

Kaybolmasının üzerinden bir yılı aşkın bir süre geçtikten sonra Girolami’nin kalıntıları, Barnet’teki St James’s Churchyard’daki bir mezarda “göz önünde” saklı halde bulundu.

Old Bailey, bir otopsi muayenesinde göğsünden künt kuvvetle yaralandığı, ancak ölüm nedeninin “belirlenemediği” tespit edildi.

Duruşma sırasında Kaygusuz’un avukatı, Girolami’nin eceliyle ölmüş olup olamayacağını sorguladı.

Ancak, 30 dakikadan kısa bir tartışmanın ardından, Old Bailey’deki bir jüri onu cinayetten suçlu buldu.

Jüri kararını açıklarken Kaygusuz herhangi bir tepki vermedi.

Kararın ardından Det Ch Insp Kate Blackburn şunları söyledi: “Kayusuz’un Norma’ya muamelesi hesaplı, kontrollü ve son derece taciz ediciydi.

“O açgözlülükle beslenen tehlikeli bir adam ve onun tarafından takip edilmiş olabilecek diğer tüm kadınları en azından desteklenmenizi sağlamak için temasa geçmeye davet ediyorum.”

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.