kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3606
EURO
34,9791
STERLIN
40,8668
BITCOIN
$70.816
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
13°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

2014 yılının önemli gelişmeleri-3

Londra Gazete haber servisi, 2014 yılı boyunca Britanya’da yaşayan toplumumuzu yakından ilgilendiren ve gündemde önemli yer tutan gelişmeleri derledi.

2014  yılının önemli gelişmeleri-3
04.01.2015
0
A+
A-

 

- 22 Mayıs’ta yapılan yerel seçimlerde belediye meclislerine girmeyi başaran 32 Türkiye ve Kıbrıslı politikacı Londra Gazete’nin düzenlediği resepsiyonda toplum temsilcileri ile buluştu.

– 22 Mayıs’ta yapılan yerel seçimlerde belediye meclislerine girmeyi başaran 32 Türkiye ve Kıbrıslı politikacı Londra Gazete’nin düzenlediği resepsiyonda toplum temsilcileri ile buluştu.

Gezi olayları sonrası Türkiye’den ayrılan ünlü sanatçı Mehmet Ali Alabora, ilk kez Day-Mer toplantısında konuştu.

Gezi olayları sonrası Türkiye’den ayrılan ünlü sanatçı Mehmet Ali Alabora, ilk kez Day-Mer toplantısında konuştu.

MAYIS

–          Londra merkezli Day-Mer ‘68’den Gezi’ye Örgütlü Mücadeleye’ etkinlikleri düzenledi.  yapıldı. Etkinlikler kapsamında düzenlenen panele, Gezi olaylarının ardından yurtdışına çıkan ve iktidarın tepkisini çeken sanatçı Mehmet Ali Alabora da katıldı.Geçen yıldan bu yana ilk kez konuşan Alabora, Gezi’nin arkasında örgütlü bir gücün bulunmadığını gözlemlediğini ifade etti.

–          Nakşıbendi tarikatı şeyhi Nazım Kıbrısi yaşamını kaybetti. Şeyhin Lefkoşa’daki Selimiye Cami’nde düzenlenen cenaze törenine, devlet erkanının da aralarında bulunduğu büyük bir kalabalık katıldı.

–          Türkiye’nin Londra Başkonsolosluğu yetkilileri ile İngiltere İçişleri Bakanlığı görevlilerinin düzenli olarak gerçekleştirdikleri görüşmelerde, başvuruların sonuçlanması sürecinin ortalama olarak 4 aya düştüğü kaydedildi.

–          Atlasjet Luton Havaalanı’ndan gerçekleştirdiği Londra-İstanbul uçuşlarına başladı.

–          Manisa’nın Soma ilçesinde bulunan bir kömür ocağında meydana gelen ve 301 madencinin ölümü ile sonuçlanan facia, İngiltere’de yaşayan Türk vatandaşları arasında büyük üzüntü yarattı. Trafalgar Square meydanında yapılması planlanan Türk Günü yas dolayısı ile ertelenirken, Türk okullarının 19 Mayıs kutlaması da iptal edildi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da 15-17 Mayıs tarihleri arasında İngiltere’ye yapacağı ziyaret ve Londra’da vatandaşlarla buluşacağı etkinlikler iptal edildi.

–          İngiltere’de 22 Mayıs Perşembe günü yapılan yerel seçimlerde toplam 32 Türkiye ve Kıbrıslı politikacı belediye meclislerine girmeyi başardı.  Enfield’da 16, Haringey’de 5, Hackney’de 4, Islington ve Bexley’de 2,  Camden, Hillingdon ve Havering’te birer politikacımız belediye meclisine girdiler.

–          Yeni seçilen meclis üyeleri Londra Gazete’nin düzenlediği bir etkinlikte sivil toplum örgütlerinin yöneticileri ve toplum temsilcileri ile bir araya geldiler. Onlarca davetlinin hazır bulunduğu Kıbrıs Türk Toplum Merkezi’nde verilen davete Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Ünal Çeviköz, KKTC Temsilcisi Oya Tuncalı, Büyükelçilik Müsteşarı Orçun Başaran, KKTC Londra Konsolosu Mustafa Kemal Beyazbayram da katıldılar.

–          Süleymaniye Kültür Merkezi ile Anadolu Toplum Derneği tarafından düzenlenen ve geleneksel hale gelen Anadolu Kültür Festivali 23-26 Mayıs tarihlerinde Clissold Park’ta gerçekleştirildi.

 

Trafalgar Meydanı’nda ilk kez düzenlenenen Türk Günü’ne binlerce kişi katıldı.

Trafalgar Meydanı’nda ilk kez düzenlenenen Türk Günü’ne binlerce kişi katıldı.

Aslen Kahramanmaraş Elbistan’lı olan Ali Bakır Enfield  Belediye Başkanı oldu.

Aslen Kahramanmaraş Elbistan’lı olan Ali Bakır Enfield Belediye Başkanı oldu.

İngiltere Alevi Kültür Festivali dördüncü kez düzenlendi.

İngiltere Alevi Kültür Festivali dördüncü kez düzenlendi.

 

HAZİRAN

–          Londra’nın dünyaca ünlü Trafalgar Meydanı, ilk kez düzenlenen bir Türk Günü’ne ev sahipliği yaptı. Londra Büyükşehir Belediyesi’nin de desteklediği ve 1 Haziran Pazar günü gerçekleştirilen organizasyonu on binlerce kişi ziyaret etti.

–          Toplumumuza mensup meclis üyelerinin en yoğun olduğu Enfield Belediyesi’nin Belediye Başkanı Ali Bakır oldu. Aslen Kahramanmaraş Elbistan’lı olan ve 15 yıldan uzun süredir İngiltere’de yaşayan Bakır, bu görevi bir sene için sürdürecek.

–          Kıbrıslı Türk Müzakereci Doç. Dr. Kudret Özersay, İngiltere’nin AB Bakanı David  Lidington’ın resmi davetlisi olarak Londra’ya geldi. 1974’ten bu yana ilk kez İngiltere’de resmi düzeyde ağırlanan Kıbrıslı Türk olan Özersay halka açık bir toplantıda  Kıbrıslı Türklerle buluştu. 2

–          4’ncüsü düzenlenen ve bir hafta süren ‘İngiltere Alevi Kültür Festivali görkemli bir park festivali ile sona erdi. Hackney Downs Park’ta gerçekleştirilen park festivaline  15 dolayında kişi katıldı. Rtkinlikte Yeni Türkü, Grub Abdal, Nilüfer Sarıtaş, Koma Awaz ve Yusuf Çimen sahne aldılar.

–          25.si gerçekleştirilen Day-Mer festivali start aldı. Festival kapsamında düzenlenen Çocuk Şenliğine yüzlerce aile katıldı.

–          Londra Gazete’nin bilgi alma özgürlüğü kapsamında yaptığı başvuruyu yanıtlayan Metropolitan Polis teşkilatı 1 Mayıs 2013 ile 30 Nisan 2014 arasındaki bir yıllık dönemde toplam 1065 Türk vatandaşının tutuklandığını açıkladı.

–          Haziran ayında dört yıllık görev süresini tamamlayarak İngiltere’den ayrılan Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Ünal Çeviköz, Londra Gazete’ye özel bir röportaj verdi. Çeviköz’ün, İngiliz basınının Türkiye aleyhine haber ve yorumlarda bulunduğu iddialarına katılmadığı yönündeki değerlendirmesi Türk basınında da yankı buldu.

 

Görev süresini tamamlayarak İngiltere’den ayrılan Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Ünal Çeviköz, Londra Gazete’ye özel bir röportaj verdi.

Görev süresini tamamlayarak İngiltere’den ayrılan Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Ünal Çeviköz, Londra Gazete’ye özel bir röportaj verdi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.