kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4151
EURO
34,7918
STERLIN
40,7473
BITCOIN
$63.993
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
17°C
LONDRA
17°C
Hafif yağmur
Çarşamba Hafif yağmur
15°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Cumartesi şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C

2014 yılının önemli gelişmeleri-1

Londra Gazete haber servisi, 2014 yılı boyunca Britanya’da yaşayan toplumumuzu yakından ilgilendiren ve gündemde önemli yer tutan gelişmeleri derledi.

2014 yılının önemli gelişmeleri-1
04.01.2015
0
A+
A-

 

[alert type=”e.g. warning, danger, success, info” title=””]Londra Gazete haber servisi, 2014 yılı boyunca Britanya’da yaşayan toplumumuzu yakından ilgilendiren ve gündemde önemli yer tutan gelişmeleri derledi.[/alert] İşte Ocak ayında başta sterlin olmak üzere dövizin Türk lirası karşısında yükselişine sahne olan ekonomik gelişmeler; Mayıs ayında İngiltere’de yapılan yerel seçimler ve Ağustos’ta gurbetçilerin ilk kez oy kullandığı Türkiye Cumhurbaşkanlığı seçimleri gibi, 2014 yılından akılda kalan önemli gelişmeler:

 

OCAK tl sterlin grafik

OCAK

–          Türk Lirası’nın Aralık ayında başlayan yabancı para birimleri karşısındaki değer kaybı giderek arttı. Dolar ve euro ile birlikte rekor seviyede yükselen Sterlin’in 3.72 TL’yi görmesi özellikle KKTC ekonomisini olumsuz etkiledi. 45 bin dolayında yabancı öğrenci ile birlikte maaşlarını TL üzerinden alan ancak kiralarını sterlin üzerinden ödeyen on binlerce devlet ve özel sektör çalışanı ile döviz üzerinden borçlanan çok sayıda şirket, TL’nin değer kaybı karşısında sarsıldı. Londra Gazete’nin görüştüğü kurum temsilcileri hükümetin acil önlemler almasını istedi.

–          İngiliz polisinin, Suriye ve Irak gibi bölgelerde, cihatçı örgütlere katılarak savaştıkları, daha sonra İngiltere’ye dönmeye çalışan vatandaşlarına yönelik operasyonları yoğunlaştı. Özellikle İstanbul-Londra uçuşlarında yakalanan ve çoğunluğu Müslüman kökenli çok sayıda zanlı terör soruşturmasına alındı.

 

 

Türkiye’nin Londra Başkonsolosu Emirhan Yorulmazlar görevine Şubat ayında başladı.

Türkiye’nin Londra Başkonsolosu Emirhan Yorulmazlar görevine Şubat ayında başladı.

ŞUBAT

–          Türkiye Cumhuriyeti’nin Londra Başkonsolosluğu görevine, daha önce Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği’nde siyasi danışman olarak görev yapan Emirhan Yorulmazlar atandı.

–          Kıbrıs’ta iki yıldır askıya alınan iki toplum arasındaki görüşmeler, sürpriz biçimde yeniden başladı. KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Lisa Buttenheim’ın eşliğinde bir araya geldiler. Tarafların uzlaştığı 7 maddelik ortak metinde mevcut durumun kabul edilemez ve sürdürülmesinin Kıbrıslı Rumlar ve Kıbrıslı Türkler için olumsuz sonuçları olacağı vurgulanırken, Liderlerin, birbirlerinin ayrı kimlik ve bütünlüğüne saygı gösteren ve AB içindeki birleşik bir Kıbrıs’ta ortak geleceklerini güvenceye alan bir çözüme inandıklarını teyit ettikleri belirtildi. Metinde, çözümün iki toplumlu ve iki kesimli, siyasi eşitliğe dayalı bir federasyon zemininde olacağı kaydedildi.

Kıbrıs’ta iki yıldır askıya alınan iki toplum arasındaki görüşmeler, sürpriz biçimde yeniden başladı.

Kıbrıs’ta iki yıldır askıya alınan iki toplum arasındaki görüşmeler, sürpriz biçimde yeniden başladı.

29 yaşındaki bir çocuk annesi Elif Orman, Walthamstow bölgesindeki Trinity Park üst geçitinden yola atlayarak intihar etti. Genç kadının cenazesi gözyaşları içerisinde  Edmonton bölgesindeki Tottenham Park Cemetery’de toprağa verildi.

 

–          İngiltere İçişleri Bakanlığı, 2008-2011 yılları arasında Tier 1 vizesi olarak bilinen kategori kapsamında, en az 1 milyon sterlin kaynak gösterip yatırımcı olarak ülkeye yerleşmek isteyen yabancı girişimcilerin sayısının 1647 olduğunu; bunlar arasında 14 Türk vatandaşının da bulunduğunu açıkladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.