kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3921
EURO
34,7978
STERLIN
40,7408
BITCOIN
$62.838
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
17°C
LONDRA
17°C
Parçalı bulutlu
Salı Hafif yağmur
18°C
Çarşamba Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C
Cuma hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Hasan Çakmak’ın kitapları Paris  François Mitterrand Kütüphaneleri’nde

Hasan Çakmak’ın kitapları Paris  François Mitterrand Kütüphaneleri’nde
25.12.2022
0
A+
A-

Kıbrıslı yazar Hasan Çakmak’ın Fransa/Paris ziyareti sırasında gerçekleştirmiş olduğu bir dizi temaslar neticesinde yazmış olduğu kitaplar Fransa’nın önde gelen iki kütüphanesine dahil edildi.

Milli arşiv ve milli kütüphane görevi de gören Fransuva Mitterand (François Mitterrand) Kütüphanesi yazar Hasan Çakmak’ın kitaplarını okuyucu ile buluşacak.
Gerekli bürokratik işlemlerin tamamlanmasının ardından yazar Hasan Çakmak’ın kitapları sözkonusu prestijli kütüphanede gerçek ve sanal ortamda görünür kılınacak.
Sen Nehri kıyısına kurulan kütüphene; birkaç yüzyıl boyunca üretilen sanat eserlerinin korunması ve Fransa’da yayımlanan tüm yayınların toplanmasında sorumlu bir Fransız kurumu olarak görev yapmaktadır.

SOR BONNE ÜNİVERSİTESİ

Yazar Hasan Çakmak’ın kaleme aldığı kitaplar Paris François Mitterrand Kütüphanesi yanında Fransa’nın en köklü eğitim kurumlarının başında gelen ve dünyaca ünlü Sor Bonne Üniversitesi Kültüphanesi’ne kabul edildi.

Sor Bonne Üniversitesi kütüphanesi koleksiyonlarında; 80 alfabede yazılan 350 dili kapsayan 1.5 milyon cilt eser bulunmaktadır.

Sor Bonne Üniversitesi Kütüphanesi öncesinde Hasan Çakmak’ın kitapları American Congres Library ve London British Library’ye kabul edilmişti.

Fransa’da ziyareti sırasında yazar Hasan Çakmak, Paris’in en geniş koleksiyonuna sahip yayınevi olan ve Fransa’nın en prestijli yayınevi olarak kabul edilen L’Harmattan Yayınları ile ön görüşme yapıp kitaplarının Fransızca’ya çevirisi ile ilgili anlaşma yaptı.

Uluslararası yazar Hasan Çakmak Paris sonrasında Anadolu Tiyatro Ödülleri törenine katılmak için İstanbul’a gidecek.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.