kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4809
EURO
34,7450
STERLIN
40,5426
BITCOIN
$63.519
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
12°C
LONDRA
12°C
Parçalı bulutlu
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
10°C
Pazar Açık
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C

Ezo Sarıcı, Junyan Chen ile birlikte resital verecek

Ezo Sarıcı, Junyan Chen ile birlikte resital verecek
13.12.2022
0
A+
A-

Uluslararası yarışmalardaki başarılarıyla birlikte hastane yararına düzenlediği konserlerle Londralı müzikseverlerin yakından tanıdığı kemancı Ezo Sarıcı, genç piyano virtüözlerinden Junyan Chen ile birlikte resital verecek. 

 Genç ikilinin resitali, küçük yaşlarda aldıkları klasik müzik eğitimini halk müzikleri ve cazla kaynaştırmanın yanı sra 20. yüzyıl Fransız bestecilerden seçtikleri eserlerle oluşturdukları özel bir repertuarla da kendine has bir sunum olacak.

 The Live@StMark’s konser serisi kapsamında 114 Hamilton Terrace, London NW8 9UT adresindeki St Mark’s Church’de gerçekleşecek resital 14 Aralık Çarşamba akşamı saat 19:30’da başlayacak. 16 yaş altındakilerin ücretsiz izleyebilecekleri resitalin giriş ücreti £10, indirim hakkından yararlanabilenler için ise £5 olacak.  

 Johann Sebastian Bach’ın oğlu Carl Philipp Emanuel Bach’tan (1714 –1788) La Major Piano Sonatı ile başlayacak resital  Birinci Dünya Savaşı esnasında Paris bombardımanında hayatını kaybeden 20. yüzyıl bestecilerinden Claude Debussy’nin piyano için yazdığı – L’isle joyeuse (Mutlu Ada) adlı eseriyle devam edecek. 

 Romantik Fransız besteci César Franck’ın (1822 –1890) piyano ve keman için bestelediği sonatın ardından ikili Debussy’nin – Beau Soir (Hayırlı Akşamlar) adlı çalışmasını sergileyecek. 

 Resital, Fransız besteci ve piyanist Ravel’in (1875– 1937) keman ve piyano için yazmış olduğu ünlü “Çingene” (Tzigane) ile sona erecek. Müzik tarihindeki hiçbir şeye benzemeyen eşsiz eseri Bolero  (1928) ile tanınan, 20. yüzyılın en önemli bestecilerinden Ravel, Asya müziği, Avrupa halk şarkıları, Amerikan cazı gibi dünya müziklerinden etkilenmişti. Ünlü Rus besteci Stravinsky (1882 – 1971), besteciliğinde detaya verdiği özenden dolayı Ravel’i “müziğin İsviçre saatçisi” diye nitelendirmişti.

 EZO SARICI

 2002 doğumlu Ezo Sarıcı, 17 yaşındayken 60 kişilik Apollo Philharmonic Orchestra’nın kurmuş, uluslararası birçok yarışmada kazandığı birincilikler, ikinciliklerle birlikte geçtiğimiz Eylül ayında İtalya’da yapılan (Lipizer International Violin Competition) “En Artistik Performans” ödülünü de layık görülmüştü.

 Avusturya, Çek Cumhuriyeti, İtalya, İspanya, İsveç, İngiltere, İrlanda, İsviçre ve Türkiye’de konserler veren Ezo, geçen ay katılmış olduğu London Jazz Festival performansı sonrası ‘Rising Star’ olarak tanımlanmıştı. 

 JUNYAN CHEN

 Genç yaşlarda ulaştığı virtüöz tekniğiyle dikkatleri çeken 2000 doğumlu Çinli piyanist Junyan Chen sıcak ve canlı çalışını Çin, Japonya, İtalya, Birleşik Krallık ve İspanya’nın prestijli konser salonlarına taşıdı. Şanghay Senfoni Orkestrası, Şanghay Filarmoni Orkestrası, Brighton Filarmoni Orkestrası ve XinZhu Senfoni Orkestrası ile çalıştı.  

 Nisan 2022’de Royal Academy of Music’te kaydettiği ilk solo albümü “It’s Time”, Türk Halk Müziği, Rus şiiri ve Afrika dans etkileriyle beraber, Fazıl Say gibi çağdaş bestecilerin eserlerinin de yer aldığı çok kapsamlı bir çalışma oldu.

 2018 City of Vigo International Piano Competition’da en genç ve tek kadın yarışmacı olarak Gümüş Madalya ve “People’s Choice Award”, Best Spanish Composition Performance Award ve City Award’a sahip oldu. 2016 yılında Osaka International Music Competition’da tüm piyano kategorilerinde ödül sahibi olmanın yanı sıra prestijli Osaka Prefecture Governor’s Award’ı  hak etti. Vienna Awards’da ise Performance Award and City Award’ı kazandı.

 

Konserle ilgili daha fazla bilgiyi aşağıdaki linkten elde edebilirsiniz. Bilet almak isteyenler için de aynı linkte gerekli bilgileri bulacaklardır. 

 

https://www.smhtlive.co.uk/index.php/whats-on/autumn-series-2022/december

 

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.