kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
STERLIN
40,5683
BITCOIN
$63.800
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
şiddetli yağmur
14°C
LONDRA
14°C
şiddetli yağmur
Pazartesi Kapalı
15°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Çarşamba Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Perşembe hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C

KKTC’nin kuruluş yıldönümü Londra’da kutlandı

KKTC’nin kuruluş yıldönümü Londra’da kutlandı
14.11.2022
0
A+
A-

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 39. Yıldönümü Londra merkezinde bulunan Hyatt Regency Churchill Hotel’de yapılan bir resepsiyonla gerçekleşti.

Davete, Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Ümit Yalçın, eşi Esra Bilgiç, T.C Başkonsolos Bekir Utku Atahan, KKTC Londra Temsilciliği’nden KKTC Londra Temsilcisi Çimen Keskin, Müsteşar Tahir Tahir, Konsolos Namık Cafer, Muavin Konsolos İsmail Şahinoğlu, Eğitim ve Kültür Ataşesi Metin Harper, diplomatlar, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcileri, Londra’nın tanınmış işadamları, akademisyenler, yerel belediye başkanlarından oluşan Türk ve İngiliz konuklar katıldı.

KKTC Londra Temsilcisi Çimen Keskin

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Londra Temsilcisi Çimen Keskin konuklarını kapıda karşılayarak hatıra fotoğrafı çekildi. Kutlama Kıbrıs mücadelesinde emekleri geçen Dr. Fazıl Küçük, kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ve şehitler için bir dakikalık saygı duruşu ve akabinde söylenen İstiklal Marşı ile başladı.Daha sonra resepsiyonda konuklarına hitaben konuşan KKTC Londra temsilcisi Keskin şunları söyledi:

“Bağımsızlığımıza giden yol hiç kolay olmadı. 39 yıl önce 15 Kasım 1983’te devletimizi kurduk. KKTC, Kıbrıs Türkleri’nin özgürlük ve bağımsızlığının sağlam ifadesidir. Kıbrıs Türkleri geçmiş görüşmelerin başarısızlığı ve 2017’deki Crans- Montana Konferansı’nın çökmesinden sonra adada iki devletli çözümden yana tavır almıştır. Bu bağlamda, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’nın Birleşmiş Milletler’in son toplantısında ‘TRNC’nin bir an önce resmen tanınması’ çağrısını memnuniyetle karşıladık. Tüm uluslararası toplumu gerçekleri görmeye ve Kıbrıs konusuna yeni bir yaklaşım getirmeye davet ediyoruz. Özellikle uluslararası başrolde bulunan Birleşik Krallık’ın, Kıbrıslı Türklere yeni bir yaklaşım getirmesini bekliyoruz. Konuşmama son vermeden önce önemli bir gelişmeyi de söylemek istiyorum. Dışişleri Bakanımız Tahsin Ertuğruloğlu’nun belirttiği gibi tarihi bir gündür. TRNC, Türk Devletleri Teşkilatına Gözlemci Üye olarak kabul edilmiştir. Ana vatanımız Türkiye’ye ve bu teşkilatın tüm üyelerine minnetlerimizi sunuyoruz.”

Ardından mikrofona gelen TC Büyükelçisi Ümit Yalçın, Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayarak, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 39. kuruluş yıl dönümü ile ilişkin bir konuşma yaptı. 

Konuşmaların ardından KKTC Bayrağı görünümündeki pasta kesilerek konuklara ikram edildi.

 

 

ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.