kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5183
EURO
34,7860
STERLIN
40,4829
BITCOIN
$66.678
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
11°C
LONDRA
11°C
Parçalı bulutlu
Perşembe Orta şiddetli yağmur
11°C
Cuma Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

Türk taksi şoförüne ırkçılık yapan kadın suçlu bulundu

Türk taksi şoförüne ırkçılık yapan kadın suçlu bulundu
04.10.2022
0
A+
A-

İNGILTERE’DE bir sarhoş kadın iki çocuğunun gözü önünde, Türk taksi şoförüne ırkçı tacizde bulundu. Irkçı kadına 200 sterlin para cezası verildi. 32 yaşındaki Joanna Brophy, 4 Haziran’da bir ev partisini takiben saat 1’de Warrington, Cheshire’daki evine bırakıldıktan sonra Türk şoföre ‘Sen bu ülkeye ait değilsin’ dedi.

Brophy çocuklarla birlikte arabadan inerken, Türkiye doğumlu Özkan’a ırkçı küfürde bulundu. Anne, yedi ve beş yaşlarındaki iki kızından ve pijama partisi olması beklenen 11 yaşındaki bir aile dostundan sorumlu tek yetişkindi. Brophy’nin evindeki tüm çocuklara bakması gerekiyordu, ancak onun yerine ırkçı tacizinden sonra tutuklandı.

40 yaşındaki Koç, kötü konuşması sırasında yolcunun kendisine vuracağını düşündükten sonra polisi aradı. Memurlar Brophy’yi mülkte tutukladıktan sonra, Brophy ayılmak için hücrelerde bırakıldı, ancak Koç’a ne söylediğini zar zor hatırladığını iddia etti. Warrington Sulh Ceza Mahkemesi’nde Brophy, bir çocuktan sorumlu sarhoş olmanın yanı sıra ırksal olarak ağırlaştırılmış utançtan suçlu bulundu.

Mail’in haberine göre, 200 sterlin para cezasına ek olarak, Koç’a 100 sterlin ödemesi emredildi. Savcı Laura Simpson, “Konular sabahın erken saatlerinde 4 Haziran’a geri dönüyor. Sanık, beş ve yedi yaşındaki iki çocuğu ve 11 yaşındaki çocuklardan birinin arkadaşıyla birlikteydi. Bir adresten sanığın adresine taksi tuttu. ‘Kurban taksi şoförü. Sanığın sarhoş olduğunu söyleyebileceğini söyledi. ‘Sanığın adresine geldiklerinde taksi şoförüne isim vererek tacizde bulundu. Çeşitli ırkçı hakaretlerin ardından sürücü kapısına yaklaştı. Pencere açıktı ve kadın kolunu kaldırdı ve kurban ona vuracağına inandı. ‘Sonuç olarak, pencereyi kapattı ve polisi aradı. Görevliler, sanığın konuşmasına katıldı. Kapıyı çaldılar ve sanık cevap verdi. ‘Çok sarhoştu ve üç çocuktan sorumlu tek yetişkindi.’

Simpson, müteakip bir polis görüşmesinde Brophy’nin Bay Koç’a ne söylediğini hatırlayamadığını söyledi. Savcı, “Ona hangi ülkeden geldiğini sorduğunu hatırladı ve herhangi bir ırkçı söz için gerçekten üzgündü” dedi.  “Üç çocuğa bakarken sarhoş olduğunu doğruladı.”

Brophy’ye ayrıca 215 sterlin maliyet ve mağdur ek ücreti ödemesi ve 12 aylık toplum düzeninin bir parçası olarak denetimli serbestlik hizmetiyle 25 günlük rehabilitasyon faaliyetine katılması emredildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.