kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4666
EURO
34,7738
STERLIN
40,6128
BITCOIN
$64.052
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
12°C
LONDRA
12°C
Parçalı bulutlu
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
10°C
Pazar Açık
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C

Doruhan: ‘‘KKTC standı modern konsept üzerine WTM’de tanıltılacak’’

Doruhan: ‘‘KKTC standı modern konsept üzerine WTM’de tanıltılacak’’
04.10.2022
0
A+
A-

KUZEY Kıbrıs ve Türkiye’nin de katılacağı geleneksel World Travel Market (WTM),  Londra Turizm Fuarı, 7 Kasım Pazartesi günü gerçekleşecek. 7 – 9 Kasım tarihleri arasında Londra’da düzenlenecek olan World Travel Market 2021 Turizm Fuarı’nda Kuzey Kıbrıs ve Türkiye standları da yer alacak. Dünyanın ikinci büyük turizm fuarı olarak kabul edilen WTM (World Travel Market), Excel Fuar Merkezi’nde dünya turizm sektörünün önde gelen temsilcilerini ağırlayacak.

Londra Gazete’ye özel açıklamalarda bulunan Kuzey Kıbrıs Londra Turizm ve Tanıtma Koodinatörü Kadir Doruhan, bu yıl 43 üncü yılı kutlanacak olan 2022 Dünya Turizm Fuarı (WTM) geçmiş yıllarda olduğu gibi Londra’nın Docklands bölgesi Excel fuar alanında yer alacağını bildirdi.

Bu yıl düzenlenecek olan WTM fuarı ve Kuzey Kıbrıs standı hakkında bilgi veren Kadir Doruhan, Londra Gazete’ye şöyle konuştu:

‘‘Bu yıl 182 Ülkeden yaklaşık 5 bin firmanın katılacağı fuar 51 bin turizm profesyoneli tarafından ziyaret edilmesi beklenmektedir.  ITB Berlin fuarından sonra, dünyanın ikinci büyük fuarı olarak tanımlanan WTM’ın en önemli özellikleri, bir sonraki yılda ülkeler ve büyük tur operatörleri tarafından izlenecek turizm poletikalarının belirlenmesi, turizm ürünlerinin (iş, eğitim, kültür, sağlık, seyahat ve teknolojisi) aynı alanda turizm profesyonelleri tarafından sergileme olanağı oluşturmasıdır. Fuarın bir başka özelliği de fuar bünyesinde yapılan ve birçok sektör profesyonellerinin gerek konuşmacı gerekse izleyici olarak katıldığı turizm sektörünün durumu ve geleceği konularında düzenlenen önemli seminar, panel, workshop gibi etkinliklerin yer almasıdır.

KKTC Ulusal standı, her yıl olduğu gibi bu yıl da fuar alanının Avrupa ve Akdeniz holinde N5 giriş kapısını karşılayacak şekilde, stand alanı yaklaşık 159.5m2 üzerine özel konstriksiyonlu bir stand ile katılacaktır. Organizasyonu KKTC Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı tarafından üstlenen stand bu yıl modern bir konsept üzerinde Ülkemiz turizmni yansıtan poserler ile tanıtılması düşünülmüştür.’’

KKTC Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’nın organize etmiş olduğu stand üzerinde yer alan katılımcı turizm örgüt ve kuruluşların listesi aşağıda verilmektedir:

TURIZM ÖRGÜT VE BIRLIKLER

  • KITOB (Kıbrıs Türk Otelciler Birliği)
  • KITREB (Kıbrıs Türk Rehberler Birliği)
  • KITSAB (Kıbrıs Türk Turizm ve Seyahat Acenteleri Birliği)
  • Res-Bir (Kıbrıs Türk Restorancılar Birliği)
  • Golf Turizm
  • Kıbrıs Türk Sağlık Turizmi
  • Karpaz Eko Ageo Turizm Federasyonu

TUR OPERATÖRLERI

  • All Year Cyprus Travel
  • Cyprus Paradise
  • Cyprus Premier Holidays
  • Caria Holidays
  • Edwin Holidays

DIĞER KATILIMCILAR

  • Kıbrıs Türk Kahve Kültürü Temsilcisi

Turizm Koodinatörü Doruhan’nin Londra Gazete’ye verdiği bilgiye göre, fuar süresince, ziyaretçilere Kuzey Kıbrıs kültüründen çiklembikli bidda ve pastelli yanısıra kahve ve diğer sıcak içecekler sunulacağı belirtildi.

Doruhan, ‘‘WTM, B2B (business to business) olarak bilinen tamamen profesyonellere yönelik bir fuardır ve fuara tüketici kabul edilmiyor. Bu çerçevede fuar ziyaretçileri Bakanlar, turizm profesyonelleri, yaklaşık 14,000 kişiden oluşan WTM Meridian Club (Buyers) üyeleri ile basın mensupları, davetliler ve turizm öğrencilerinden ibaret olacaktır.

Fuarın ilk günü olan 7 Kasım Pazartesi, fuar ziyaretçileri, Bakanlar, Fuar görevlileri, Uluslararası basın ve sektör davetlileri, fuarın ikinci ve üçüncü günleri ise bunlara ek olarak turizm profesyonelleri, Buyers’ Club üyeleri ve organizasyona önceden kayıtlarını yapmış öğrenciler de fuarı ziyaret edebileceklerdir.’’

FUAR AÇILIŞ/KAPANIŞ SAATLERI

7 Kasım Pazartesi: 10:00-18:00

8 Kasım Salı: 10:00-18:00

9 Kasım Çarşamba: 10:00-17:00  

EXCEL FUAR ALANI ADRESI

1 Western Gateway

London E16 1XL

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.