kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
STERLIN
40,5683
BITCOIN
$62.899
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Orta şiddetli yağmur
Pazar Orta şiddetli yağmur
15°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Salı Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

Bora Altıntaş İngiltere’den güzel sonuçla ayrıldı

Bora Altıntaş İngiltere’den güzel sonuçla ayrıldı
13.07.2022
0
A+
A-

RED Bull sporcusu olan BMX sporcusu Bora Altıntaş, İngiltere’de düzenlenen NASS festivaline katıldı. 7 – 10 Temmuz arası gerçekleşen müzik, sokak sanatı, kaykay ve BMX içerikli NASS festivalinde, Kıbrıslı Türk sporcu Bora Alıntaş BMX yarışlarında finalde kalmayı başarmıştı.

Başarılı genç Altıntaş, finalde ikinci geldi, toplamda beşinci olarak bitirdiğini ve bugüne kadar dünya çapında en iyi sonucu aldığını duyurdu. Altıntaş sosyal medya hesabında şu açıklamayı paylaştı:

‘‘NASS Festival 2022 Pro BMX Street finali gerçekleşti. İyi bir performans sergiledim ve İlk periyodu 2. Olarak tamamladım, 2. periyotu 5. Olarak bitirdim. Toplam olarak 5. Sırada yer aldım. Podyuma çok yaklaşmıştım ama çok az puanla maalesef olmadı. Dünya çapında bugüne kadar aldığım en iyi sonuç oldu. Pes etmek yok gün geçtikçe daha iyiye. Herkese destekleri için çok teşekkür ederim.’’

BORA ALTINTAŞ KİMDİR?

Küçükken basketbol ve atletizme merak salan Bora Altıntaş, 13 yaşındayken arkadaşlarının vasıtasıyla BMX ile tanıştı. O günden beri BMX Bora’nın hayatından hiç çıkmadı.

Babasının kendi evlerinden söktüğü kapıyı kullanarak yaptığı rampada çalışmalarını sürdüren Bora, her geçen gün kendini geliştirmeye devam etti. 2014’de yine babasının maharetli elleriyle evlerinin hemen yanındaki parkta bulunan boş alana inşa ettiği küçük skatepark, Bora’nın bir adım daha ileri gitmesini sağladı.

Bora çalışmalarının karşılığını 2015 ve 2016 yılları arasında 3 kez Güney Kıbrıs’ın Limasol şehrinde düzenlenen BMX Street Festival yarışmasında birincilik elde ederek aldı.

2017 yılında 2. Türkiye BMX Günü’nde ikincilik ve Yunanistan’da yapılan RideOnBmx yarışmasında ise dördüncülük elde ederek Kıbrıs adası dışındaki ilk başarılarını elde etti.2018 yılında anne ve babasının destekleriyle bir süredir planladıkları FiberaBmx Skatepark projesini hayata geçiren Bora, gelişimini sağlayabileceği yüksek standartlarda bir skateparka da kavuşmuş oldu. Bu emekler 2019 yılında başka başarılara zemin hazırladı. Dünyanın en önemli profesyonel yarışmalarından biri olan ve sporcuların sadece davet üzerine katılabildiği İngiltere’nin Shepton Mallet şehrinde düzenlenen Nass Festival’de yer alan Bora, 30 sporcu arasında altıncı sırayı alarak önemli bir başarıya ulaştı.

Aynı yıl Yunanistan’ın Selanik şehrinde düzenlenen RideonBmx Battle’a katılan Bora, liderliğini yaptığı takımla birlikte birincilik elde etmeyi başardı. Selanik’teki başarısının ardından uluslararası seviyede saygınlık kazanan Bora Altıntaş, 2020 yılında Estonya’nın başkenti Talinn’de düzenlenen Simple Session’da Türkiye’yi temsil etti. 2021 yılında ise Simple Session’da finallere kalan Bora, bunu başaran ilk Türk sporcu oldu.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.