kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5726
EURO
34,9892
STERLIN
40,8028
BITCOIN
$64.429
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
9°C
LONDRA
9°C
Parçalı bulutlu
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C

İslam Toplumu Milli Görüş iftar yemeği düzenledi

İslam Toplumu Milli Görüş iftar yemeği düzenledi
19.04.2022
0
A+
A-

İSLAM Toplumu Milli Görüş (ICMG) 18 Nisan Pazartesi akşamı 242 High Road, Wood Green adresinde bulunan Grand Palace Banqueting beşincisini düzenlemiş olduğu iftar yemeğiyle 17 farklı ülkenin büyükelçilerinin, diplomatlarının, yerel belediye yönetimlerinin, iş adamlarının, farklı din ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı 250 kişiyi ağırladı.

İftar programına farklı dinlere mensup yetkililerin yanı sıra birçok sivil toplum kuruluşu ve gazeteciler katıldı. Düzenlenen iftar yemeğine Türkiye Londra Konsolosu B. Utku Atahan, Türkiye Londra Büyükelçiliği Din Hizmetler Müşaviri Ensari Yenitürk, Türkiye Londra Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Mevlüt Ceylan, Haringey Belediye başkanı Adam Jogee, Hackney’in Sözcüsü Michael Desmond, Islington belediye başkanı Troy Gallagher, Enfiled Belediye Başkanı Sabri Özaydın katıldı.

Bazı Belediye meclis üyeleri, Human Aid Initiative, Muslim Association of Britain, Muslim Council of Britain, Muslim Community Association, The Islamic Council Of Europe, Islamic Relief, European Council of Imams, Human Appeal, MUSIAD gibi STK’ların Başkan ve Genel sekreterlerinin, değerli iş adamlarının ve bir çok resmi kurum yetkililerinin de katıldığı İftar programında ICMG İngiltere Bölge Başkanı Ubeyde Bilaloğlu’nun selamlama konuşmasının ardından Türkiye Londra Konsolosu B. Utku Atahan konuşmasını gerçekleştirdi. Atahan, tüm davetlilerin Ramazan ayını tebrik ederken İslam Toplumu Milli Görüş’ün çalışmalarına dünyanın diğer ülkelerinde de şahitlik ettiğini belirtti. Daha sonra IGMG Başkan Yardımcısı ve Avrupa Cami Yapma ve Yaşatma Derneği (EMUG) Genel Müdürü İbrahim Yazıcı Ramazanın herkese huzur ve bereket getirmesi temennisinde bulundu ve teşkilatın çalışmalarından bahsetti. Yazıcı‘nın konuşmasının ardından dua ve ezan okundu.

Haringey belediye başkanı Adam Jogee iftardan sonra verdiği selamlama konuşmasında, ICMG UK yeni bölge binasının Haringey bölgesinde olmasını memnuniyetle karşıladı, ve iftar salonunun Haringey’de olması sebebi ile katılımcıları “Haringey’e hoş geldiniz” diyerek programın protokoldeki ev sahipliği rolünü de üstlendi.

ICMG UK Bölge Başkanı Ubeyde Bilaloğlu kapanış konuşmasında pandemi şartlarının bitip iki yıl aradan sonra Tekrar Bir iftar programında bir araya gelmenin mutluluğuna değinirken, aynı zamanda dünyada yaşanan gelişmelere de konuşmasında yer verdi. Ubeyde Bilaloğlu konuşmasına şöyle devam etti.

“Son iki yılımızı etkileyen zorlu bir salgın dönemini büyük ölçüde geride bıraktık. Ama yine de bu ramazana da huzur içinde girememiş olmanın üzüntüsünü yaşadık ve yaşıyoruz. Zira bu ramazana kavuşurken de insanlığın gündemini savaş ve onun sebep olduğu sıkıntılar meşgul etmektedir. Savaş ve iç çatışmaların sebep olduğu en büyük sıkıntılardan biri de insanların evlerini, yurtlarını terk etmek zorunda kalmasıdır.”

Sadece Afrika, orta doğu deği;l ne yazık ki bu tabloya son olarak, Avrupa’da yanı başımızdaki Ukrayna da dâhil oldu. Bizler bu insanların dertleriyle dertleniyoruz. Bu çalışmaları daha etkili yürütmek için başlattığımız bölge binası projemiz de bizlere heyecan kattı” dedi.

Bilaloğlu Konuşmasını şu şekilde bitirdi.

“Ramazanın rahmet mevsiminde savaşların son bulduğu, gözyaşlarının durduğu bir dünya için dua ve gayret edeceğiz. Tüm insanlık için dualarımız kabul, huzurumuz daim olsun.”

Bilaloğlu’nun kapanış konuşmasından sonra program sosyalleşme görüşmeleri ile sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.