kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$63.781
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
12°C
LONDRA
12°C
Parçalı bulutlu
Pazar Parçalı az bulutlu
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
7°C

Kıbrıslı Türkler, Waltham Forest Belediye Meclisi liderini protesto edecek

Kıbrıslı Türkler, Waltham Forest Belediye Meclisi liderini protesto edecek
08.02.2022
0
A+
A-

İNGİLTERE’DEKİ Kıbrıslı Türkler, 3 Mart Perşembe günü Waltham Forest Belediye Binası (E17 4JF) önünde Belediye Meclisi Lideri Grace Williams’ı “ayrımcılık” ve “ırksal” olarak Britanyalı Kıbrıs Türk toplumuna hakaretini protesto etmek amacı ile ikinci protestoyu düzenleyecektir. Protesto, Belediye Meclisi Lideri Cllr Williams’ın 15 Kasım’da Waltham Forest Belediye Binası dışında onaylanmış bir törenin ardından KKTC bayrağını kaldırtarak Britanyalı Kıbrıs Türk topluluğu hedef alma kararına odaklanıyor. Üç yıl önce bir Türk Belediye Meclisi üyesi, diğer yerel topluluk grupları gibi Waltham Forest Belediyesi’nde Kıbrıs Türk bayrağının göndere çekilmesi için talepte bulundu.

15 Kasım 2021’de bayrağın çekilmesine Belediye Meclisi tarafından karar verildi. Bu tören, 50 Kıbrıslı Türk’ün katıldığı gurur verici bir törendi. Ancak, iki saat sonra, Kıbrıs Rum Yüksek Komiserinin şikayeti üzerine Grace Williams, bu olayı siyasi bir mesele haline getirmeyi kendine görev edindi. Ardından bayrağın indirilmesini emretti ve ayrıca KKTC bayrağının ve halkının İngiltere hükümeti tarafından tanınmayan bir topluluk olduğunu belirterek, bayrağın göndere çekilmesine izin verdiği ve onları üzdüğü için Rum toplumundan özür diledi.

Türk kültüründe kutsal sayılan bayrağın kaldırılması, son derece saygısızca ve aşağılayıcı bir şekilde, yerde sürüklenerek ve bir Meclis deposuna atılarak gerçekleştirildi. Waltham Forest’daki Tibet, Dominika ve Antigua kökenlilerin yanı sıra LGBT ve transseksüel topluluklar da dahil olmak üzere pek çok azınlık grubu, herhangi bir sorun yaşamadan benzer törenlerde bayraklarını göndere çekmişlerdi. İlk protesto, Birleşik Krallık’ın 300.000 kişilik güçlü Kıbrıs Türk toplumu arasındaki öfkenin ardından, 9 Aralık 2021’de, 30 üye derneğe sahip olan Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi Birleşik Krallık (CTCA) tarafından organize edildi.

CTCA başkanı Ayşe Osman, “Yaklaşık 3100 kişi Belediye Meclis Liderinin davranışını kınayan bir dilekçe imzaladı ve yüzlerce kişi şikayet etmek için Waltham Forest Belediyesine yazdı, ancak ne Cllr Grace Williams ne de Waltham Forest Belediye Meclisi, davranışlarından dolayı özür dilemeyi uygun görmedi” dedi.

“Kıbrıslı Türkler vardır ve Kuzey Kıbrıs bizim etnik vatanımızdır. Diğer topluluklar gibi biz de kimliğimizle ve bayrağımızla gurur duyuyoruz. Kimsenin bizi dışlamaya, bize karşı ayrımcılık yapmaya ve Cllr Williams’ın yaptığı gibi bizi ırksal olarak aşağılamaya hakkı yok” diye devam eden Ayşe Osman,  “Belediye Meclisi Liderinin davranışının ırkçı nefreti nasıl körüklediğini zaten gördük. Kıbrıslı Türkler ve ilçenin tahmini 10.000 Kıbrıslı Türk kökenli sakini için düşmanca bir ortam yarattı. Bunu düzeltmek için acil önlem almamız gerekiyor” diye belirtti.

CTCA, Belediye Meclisi ile bir toplantı yapmayı talep etti. Cllr Williams, bölgede yaşayan toplulukla bir toplantı planladığını belirtse de, bugüne kadar bu toplantı için CTCA’a herhangi bir iletişim veya teyit yapılmadı. Belediye Meclisi, şikayet mektuplarımıza verdiği yanıtında bayrağı indirme kararının tanınmayan ülkelerin bayraklarının belediyede göndere çekilememesinden ve KKTC’nin de tanınmayan bir devlet olmasından kaynaklandığı belirtmiş ve şikayetimizi Ombudsman’a götürmemizi önermiştir. Davamızı daha ileri götürmek için hukuki tavsiyeye başvurarak yasal süreci başlattık. Belediye meclisinin saygısız, aşağılayıcı ve kabul edilemez davranışları nedeniyle belediye meclisine karşı 2.protestomuzu 3 Mart 2022 tarihinde 18:00 – 20:30 saatleri arasında yapmayı kararlaştırdık

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.