kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
STERLIN
40,5683
BITCOIN
$63.034
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Orta şiddetli yağmur
Pazar Orta şiddetli yağmur
15°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Salı Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

Protestocular Edmonton yakma tesisine karşı son girişimde bulundu

Edmonton’da yeni ve daha büyük bir yakma fırınının inşasına karşı çıkan yüzlerce kampanyacılar 16 Ocak Pazar günü bir protesto düzenledi. Elliden fazla kampanya grubundan üyeler, Türk-Kürt Dayanışma Merkezi DAYMER üyeleri ve sakinler, 18 Ocak Salı günü Kuzey Londra Atık İdaresi (NWLA) ile Acciona arasında imzalanacak olan inşaat sözleşmeyi protesto etmek için Edmonton Green’de toplandı.

NWLA, yedi kuzey Londra ilçesinden temsilcilerden oluşuyor: Barnet, Camden, Enfield, Hackney, Haringey, Islington ve Waltham Forest. Extinction Rebellion Highgate ve Stop the Edmonton Incinerator kampanyasının bir üyesi olan Jane Leggett şunları söyledi: “Yürüyüş büyük bir başarıydı. Kuzey Londra Atık Otoritesini oluşturan yedi konseye, Edmonton yakma fırınının genişletilmesine karşı artan bir muhalefet olduğunu göstermeyi amaçladı. Ve çok daha iyi alternatifler olduğunu. Giderek daha fazla insan buranın çok büyük, çok kirletici ve çok pahalı olduğunun ve asla Birleşik Krallık’ın en yoksun ilçelerinden biri olan Edmonton’da bulunmaması gerektiğinin farkına varıyor.”

NLWA, yeni gelişimin yaklaşık 127 bin eve güç sağlamak için yeterli enerji sağlayacağını, mevcut tesise kıyasla karbon emisyonlarını azaltacağını ve atıkların çöplükten yönlendirilmesini sağlayacağını söylüyor.

Haringey belediye lideri Cllr Peray Ahmet geçen yıl NWLA’ya yazarak potansiyel çevresel etkisine ilişkin endişeleri dile getirdi. Mektubunda Cllr Ahmet şunları söyledi: “Topluluğumuz ayrıca daha fazla geri dönüşüm yapmak istiyor ve yakma fırınının boyutunun, ilgili ilçe enerji ağını beslemek için daha fazla atık üretme teşviki olduğu anlamına geleceğini düşünüyor.”

Kuzey Londra’nın mevcut geri dönüşüm oranları düşük olduğu belirtilmişti, Camden’in 2020-2021’deki geri dönüşüm ve kompost oranı yalnızca yüzde 28,6, Haringey’inki ise yüzde 31 idi. Ayrıca önerilen tesisin yakması beklenen 700 bin ton atıkla ilgili endişeler var ve eleştirmenlerin tahminine göre bu 700 bin ton karbon emisyonunun salınmasına neden olabilir.

Haringey, NWLA’yı oluşturan yedi ilçeden tekliflere karşı oy veren tek ilçeydi. Haringey’in kendi içinde de belediyenin konuyla ilgili pozisyonuyla ilgili endişeler vardı, Lib Dems’in yakma fırını konusunda birleşik bir duruşla sonuçlanmayı amaçlayan 17 Ocak’taki olağanüstü belediye toplantısında bir önerge sunması nedeniyle.

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.