kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5888
EURO
34,8254
STERLIN
40,6594
BITCOIN
$64.769
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Türkiye veya Kuzey Kıbrıs’a seyahat etmeden bilmeniz gerekenler

Türkiye veya Kuzey Kıbrıs’a seyahat etmeden bilmeniz gerekenler
07.12.2021
0
A+
A-

OMİCRON varyantının yayılmasını sınırlamak için yeni kurallar yürürlüğe girdiğinden, Birleşik Krallık’a gelen insanlar seyahat etmeden önce negatif bir Covid testinin kanıtını göstermelidir. Şüpheli bir Omicron vakasının temaslılarının, tam aşılı olanlar da dahil olmak üzere 10 gün boyunca kendilerini izole etmeleri gerekiyor. Şu anda İngiltere’de yeni varyantın 336 onaylanmış vakası var.

Birleşik Krallık’a gelen insanlar, varışlarından sonraki ikinci gün PCR testi negatif çıkana kadar kendilerini tecrit etmek zorunda kaldılar. Hükümetin yeni önlemlerinin devreye girmesiyle birlikte, 12 yaş ve üzerindeki tüm yolcular, yola çıkmadan önce, aşıları tam olsa bile negatif bir PCR veya lateral akış testi kanıtı göstermek zorunda kalacak.

Birleşik Krallık için hareketten 48 saat önce alınmalıdır ve özel test sağlayıcıları kullanılmalıdır – bu nedenle ücretsiz NHS yanal akış kitlerine izin verilmez. Seyahat edenlerin ayrıca Birleşik Krallık’a dönmeden önceki 72 saat içinde ayrıntılarıyla birlikte bir “Yolcu Bulucu Formu” doldurmaları gerekecektir.

TÜRKİYE’YE Mİ SEYAHAT EDİYORSUNUZ?

Türkiye’ye seyahat eden herkesin, seyahatten sonraki 72 saat içinde bir ‘Çevrimiçi Giriş Formu’ doldurması gerekmektedir (bu, transit yolcular için gerekli değildir). 12 yaş ve üzeri Birleşik Krallık’a gelenlerin aşağıdakilerden birini kanıtlaması gerekir: Tam bir COVID-19 aşısı kursu (Türkiye’ye varıştan en az 14 gün önce tamamlanmış) COVID-19’dan son iyileşme Negatif bir PCR testi (varışa 72 saatten az bir süre kalmışsa) hızlı bir antijen testi (varıştan 48 saatten az).11 yaş ve altı çocuklar için PCR testi veya aşı sertifikası gerekli değildir.

KUZEY KIBRIS’A MI SEYAHAT EDIYORSUNUZ?

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni (KKTC) ziyaret eden Birleşik Krallık yolcuları, gelmeden önce bir ‘KKTC Giriş Formu’ doldurmaları ve akıllı telefonlarına bir uygulama indirmeleri gerekmektedir. Negatif bir PCR testinin kanıtı (varıştan 72 saatten daha az bir süre önce) tüm yolcular için, tam aşıları olmuş olsalar bile gereklidir. Aşısız bir yolcunun ülkeye girdikten sonra 5 günlük karantina süresini tamamlaması gerekecektir.

Yeni Yıl öncesinde alınan yeni tedbirler, aşılarını yaptırmamış olan ve aşılı yolcuların güvenli geçiş (Adapass) gerektiren mekânlara veya kuruluşlara girerken aşısız olarak sınıflandırılacağı anlamına da geliyor. Destek aşısı olanlar aşılı olarak sınıflandırılacak ve Yeni Yıl kutlamaları gibi büyük etkinliklere katılmalarına izin verilecek.

TRANSİT VEYA SINIR GEÇİŞLERİ

Türkiye üzerinden transit uçuşlar şu anda seyahat boyunca herhangi bir ek belge gerektirmiyor. Ancak, uçuşunuzun yolcularından uçağa binmeden önce havalimanı/havayolu personeli tarafından kontrol edilecek belgeleri (test sonuçları, aşı sertifikaları ve giriş formları da dahil olmak üzere) göstermeleri istenecektir.

Sınır kapılarından giriş yapan yolcuların Güney Kıbrıs’a girerken bir ‘Kıbrıs Uçuş Kartı’ doldurmaları gerekecektir. Aşılı olanlar için giriş için bir PCR testi gerekli değildir, aşılanmamış yolcuların yola çıktıktan sonraki 72 saat içinde bir PCR testi yaptırmaları gerekecektir, bu 12 yaşın altındaki çocuklar için gerekli değildir. Şu anda bir PCR testi gereklidir. sınır noktalarını geçmek için. Gezginler ayrıca kalış sürelerini ve sıklıklarını da dikkate almalıdır, yeni Brexit kuralları uyarınca AB’ye giriş, artık vize başvurusu gerektiren 180 günlük bir süre boyunca (6 aydan 3 ay) yalnızca 90 gün kalmalarına izin verildiği anlamına gelir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.