kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5345
EURO
34,9749
STERLIN
40,7869
BITCOIN
$63.654
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cuma Parçalı bulutlu
11°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Limasollular Derneği, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı

29.11.2021
0
A+
A-

İngiltere’nin en köklü ve aktif derneklerinden biri olan Limasollular Derneği UK, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü büyük bir coşkuyla kutladı.

25 Kasım Perşembe akşam Kuzey Londra’da üyeleriyle bir araya gelen Limasollular Derneği UK yöneticileri, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü ve derneğin başkanı Arife Retvan’nın doğum gününü kutladı.

Açılış Konuşmasını yapan Limasollular Derneği UK Başkanı şu ifadeleri kullandı:

‘‘Oldukça anlamlı bir akşamda bir araya geldiğimiz için büyük bir mutluluk içerisindeyiz. Denizde dalga, yürekte sevda, bizi eğitmekte en başarılı usta mutlaka öğretmenlerimizdir. Hiçbir kişi benim öğretmenim yok diyemez. Annemizden sonra bizlere en fazla emeği geçen öğretmenlerimiz, bizi eğittenler, bize yola gösterenlerdir. Uzak ve çok kültürlü bir ülkede var olma mücadelesini verdik. Bugün 50 kişi bir araya toplayabildiysek ne mutlu bize. Bu bizim için bir başarıdır ve bizden sonra geleceklere de başarı sağlamaya çalışıyoruz. Birçok insanlar çocuk asimile olacak diye endişe ediyor. Ama önemli olan bu çocuklarımıza sahip çıkmaktır.  Bu yıl içerisinde ve geçmiş yıllara birçok çocuk okuttuk, Pakistan ve Hindistan’a kadar uzattık ve çocuklarımızın okumasını sağladık. Bu gurur sadece bize değil ama üyelerimize ve toplumuz için.

Özellikle yabancı bir ülkede görev yapan tüm öğretmenlerimizin, öğretmenler gününü canı gönülden kutluyoruz. Üzerlerimizdeki emek ve hakları çok fazla olan öğretmenlerimizi her zaman için saygıyla anmak bizim hem manevi hem de insani bir görevimizdir. Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesillerin yetişmesinde emek verip ter döken öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum. Evlatlarımıza vatan ve millet sevgisini aşılayan, akıl ve ahlak gelişimlerini sağlayan, kültür hazinesi, tarih çeşmesi, bilgi aydınlığı olan öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.’’

Renkli anlar yaşandığı gecede, yönetim üyeleri hep birlikte ‘Eski Dostlar’, ‘Geçsede Gençlik Çağım’ ve ‘Leymosun türküsünü’ söyleyerek misafirlere hoş vakitler yaşattı. Yılın öğretmeni ise İbrahim Mani seçildi ve Retvan tarafından plaket takdim edildi.

Gece sonuna doğru Dernek Başkanı Arife Retvan’nın doğum günü kutlanıldı ve pasta kesildi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.