kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,2831
EURO
34,8008
STERLIN
40,6255
BITCOIN
$64.260
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
19°C
LONDRA
19°C
Orta şiddetli yağmur
Salı Hafif yağmur
20°C
Çarşamba Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
21°C
Perşembe Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
21°C
Cuma hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C

İmzalar Downing Street’te

Britanya Alevi Federasyonu tarafından düzenlenen bir kampanya ile toplanan ve İşid katliamları ile Batılı ülkelerin savaş politikalarını kınayan sekiz bin imza bugün İngiltere Başbakanlık konutuna teslim edildi.

İmzalar Downing Street’te
13.11.2014
0
A+
A-
BAF, topladığı sekiz bin imzayı Başbakanlık konutuna teslim etti.

BAF, topladığı sekiz bin imzayı Başbakanlık konutuna teslim etti.

Britanya Alevi Federasyonu (BAF)  tarafından Ortadoğu’da Işid katliamları ve Batı ülkelerinin savaş politikalarını kınayan imza kampanyası sonucu toplanan sekiz bin imza bugün İngiltere Başbakanlık konutuna teslim edildi.

Federasyon tarafından 12 Eylül tarihinde, Manor House bölgesinde gerçekleştirilen çadır eylemi ile başlatılan kampanyaya Türkiye’lilerin yanısıra diğer etnik toplum mensupları ile çok sayıda İngiliz de destek verdi. İki ay süren imza kampanyasında toplanan 8 bin imza bugün, BAF Başkanı İsrafil Erbil öncülüğündeki grup tarafından, İngiltere Başbakanlık Konutu’nun bulunduğu, Downing Street 10 numaraya teslim edildi.

Basına açıklamalarda bulunan BAF Başkanı İsrafil Erbil, Ortadoğu'da yaşanan vahşette Batılı ülkelerin sorumluluğu bulunduğunu söyledi.

Basına açıklamalarda bulunan BAF Başkanı İsrafil Erbil, Ortadoğu’da yaşanan vahşette Batılı ülkelerin sorumluluğu bulunduğunu söyledi.

İmzaların teslim edilmesinin ardından bir açıklama yapan BAF Başkanı Erbil, beş gün içerisinde Başbakanlık yetkililerinden yanıt almayı beklediklerini söyledi. Kampanyaya destek veren kişi ve kuruluşlara teşekkür eden İsrafil Erbil, açıklamasında şunları söyledi:

“Ortadoğu halklarına demokrasi götüreceğiz iddiasında olan Batı ülkeleri, İŞİD ve El Kaide gibi maşalar aracılığı ile katliam yapmaya devam ediyor. Üretilen silahlara pazar yaratan emperyalistler ortadoğuda kan dökerek halkları zayıflatmak ve petrol başta olmak üzere tüm yer altı yer üstü zenginliklerine el koymaktalar. Milyonlarca insanın ölümü, yaralanması ve evsiz kalması ile sonuçlanan demokrasi ihracının kocaman bir yalan olduğu ortadadır.Tüm bunları kınadığımızı, farkında olduğumuzu ve durdurulması gerektiğini anlatan bir imza kampanyasında toplanan 8 bin imzayı bugün ingiltere başbakanlığına teslim ettik. Güvenlik nedeni gerekçe gösterilerek kalabalık bir heyet içeri almak istemeyen memurlar dosyayı kapıda teslim aldılar ve beş gün içinde cevap verileceğini söylediler. Imza kampanyasına destek verem tüm canlara teşekkür ederiz.”

Başbakanlığa gelen heyet içinde yer alan ve Türkiye’den Muharrem ayı için gelen  Alevi dedesi Mehmet Yüksel de, bir açıklama yaparak, “Irak ve Suriye’de katliama uğrayan halk yanlız değildir. Avrupa da yaşayan canların duyarlılığı bizleri çok mutlu etmektedir. Avrupa ülkeleri ortadoğuda elini çeksin. Onların silahları barış değil savaş nedenidir. Kobani, Şengal, Lazkiye ve tüm mağdur halkların yanında olmaya devam edeceğiz. Hızır yoldaşımız olsun’ dedi.

12 Eylül'de Manor House'da kurulan bir çadırda başlayan imza kampanyası iki ay boyunca sürdü.

12 Eylül’de Manor House’da kurulan bir çadırda başlayan imza kampanyası iki ay boyunca sürdü.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.