kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,2660
EURO
34,7909
STERLIN
40,5988
BITCOIN
$64.294
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
18°C
LONDRA
18°C
Orta şiddetli yağmur
Salı Hafif yağmur
19°C
Çarşamba Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C
Perşembe Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C
Cuma hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C

“Güney’e daha sık gidilecek” (VİDEO)

Türkiye’nin Londra Başkonsolosu Emirhan Yorulmazlar Londra’nın güneyindeki vatandaşlarla artık daha sık biraraya geleceğini ifade etti.

“Güney’e daha sık gidilecek” (VİDEO)
11.11.2014
0
A+
A-

Türkiye’nin Londra Başkonsolosu Emirhan Yorulmazlar Londra’nın güneyindeki vatandaşlarla artık daha sık biraraya geleceğini ifade etti.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=grQfYu40UJA[/youtube]

 

Geçtiğimiz 8 Kasım günü Londra’nın Merton bölgesinde bir takım resmi temaslarda bulunan Başkonsolos Emirhan Yorulmazlar, Konsolos Fatih Tetik ile birlikte vatandaşlarla fikir alışverişinde bulundular.

DSC_0119

İlk olarak Morden civarındaki işletme sahiplerini mekanlarında ziyaret eden Yorulmazlar daha sonra Merton Belediye Başkanı Stephen Alambritis ve İşçi Partisi Mitcham ve Morden bölge milletvekili Siobhain McDonagh ile belediye meclisi binasında biraraya geldi.

 

Gayet sıcak bir atmosferde gerçekleşen görüşmelerde Belediye Başkanı Alambritis, Yorulmazlara dünyaca ünlü tenis turnuvalarının yapıldığı Wimbledon ile ilgili bir kitap hediye etti. Sıkça İstanbul’a duyduğu hayranlığını anlatan Alambritis bölgede Türk toplumuna karşı yakınlığıyla da biliniyor. Ayrıca yapılan görüşme başlıkları arasında güney Londra’da Türk toplumuna ait bir kültür merkezi binasının gerekliliği de dile getirildi. Yorulmazlar  “dil,  örf. adet, gelenek ve göreneklerimizin  yaşayabilmesi için camiden önce bir kültür merkezine sahip olmamız şart. Özellikle bayramlarda cami sıkıntısı yaşayan vatandaşlarımız gerekirse bayram namazı için bu merkezi de kullanabilirler” dedi.

DSC_0076

Daha sonra basına kapalı olarak gerçekleşen görüşmelerde bölgede yaşayan vatandaşlarıın ihtiyaçlarının yanısıra; uluslararası gündem maddeleri arasında Türkiye’nin insani yardım faaliyetleri hususunda da bir takım bilgiler verdiği öğrenildi.

 

Belediye binasında yapılan görüşmelerin hemen ardından Morden Islamic Community Centre’ı ziyaret eden Yorulmazlar cami önünde çocuklarla sohbet edip anı fotoğrafı çekildi. Sonrasında dünya tenis şampiyonalarının yapıldığı ana tenis kortu ve Wimbledon Tenis Müzesi’ni gezen heyet Wimbledon’ın tenis geçmişine dair üç boyutlu kısa bir film izledi.

DSC_0111

Bölgenin tanınmış işadamlarından ve Wimbledon Türk Okulu Başkanı Atilla Abacıoğlu’nun daveti üzerine vatandaşlarla yemekte biraraya gelen Başkonsolos Emirhan Yorulmazlar Güney Londra’ya daha sık geleceğini ifade etti.  Merton Belediye Başkanı Stephen Alambritis ise Abacıoğlu için övgü dolu sözler sarfetti. Alambritis “Abacıoğlu sadece Türk toplumu için değil, Güney Londra’daki Müslüman toplumun öncü olarak gördüğü değerli bir isimdir. Dolayısıyla kendisinin belediyemize ve partimize katkıları da önemlidir” diye konuştu.

 

Her fırsatta halkla iç içe olmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Yorulmazlar “Londra denilince genellikle toplumumuzun yoğun yaşadığı Kuzey Londra algılanıyor. Halbuki güneyde de ciddi bir Türk nüfusu var. Buradaki vatandaşlarımızın taleplerini dinlemek için Başkonsolosluk olarak bölgede daha aktif olacağız” diye konuştu.

 

 

DSC_0048

Yapılan halk buluşmasında konsolosluk işlemlerinin haricinde eğitimin önemi vurgulanırken, öne çıkan başlık ise öncelikle anne ve babaların eğitilmesi, sonrasında da bunun çocuklara yansıtılması oldu.

 

Haftasonunu komple Merton bölgesine ayıran Balşkonsolos’un ziyaretini vatandaşlar büyük bir menuniyetle karşıladılar.

Muhabir ve Kameraman : Burak Gülşen

DSC_0180 DSC_0169 DSC_0162 DSC_0149 DSC_0089 DSC_0068 DSC_0057 DSC_0076

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.