kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5251
EURO
34,9237
STERLIN
40,7171
BITCOIN
$64.475
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
10°C
LONDRA
10°C
Parçalı bulutlu
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
12°C
Pazar Açık
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C

Endişeli babanın isyanı: ‘‘Boğuluyoruz’’

Endişeli babanın isyanı: ‘‘Boğuluyoruz’’

ÖFKELI baba, ‘yeşil’ yol planının Londra’daki evinin önünde dört saatlik trafik sıkışıklığına yol açtığını ve ‘boğulan’ çocuklarının hastaneye kaldırılmasına neden olduğunu iddia etti. 46 yaşındaki Ediz Mevlit, çocuklarını pencereleri kapalı bir şekilde içeride tutmak zorunda kaldığını belirtti.

Daily Mail’nin haberine göre, ‘çaresiz’ eski bir polis memuru olan Ediz Mevlit, temiz hava girişimleri dört saatlik trafik sıkışıklığını evinin önünden geçirirken, çocuklarını pencereleri ve kapıları kapalı olarak içeriye kilitlemek zorunda kaldığını vurguladı.

Mevlit, 12 yaşındaki kızı Melissa ve sekiz yaşındaki oğlu Dilan’ın neredeyse her öğleden sonra Palmers Green, Enfield, Kuzey Londra’daki evinin önündeki ‘utanç verici katliamdan’ çıkan dumanlardan ‘boğulmaktan’ hastaneye kaldırıldığını iddia ediyor. 46 yaşındaki sürücü, saatte 20 km’lik sınırı olan sokağının, Enfield Belediyesi’nin yakınlarda Düşük Trafikli Mahalleler (LTN’ler) oluşturmasından bu yana, sıkışık A105 ile paralel bir ana yol arasında bir “sıçan koşusu” olarak kullanıldığını açıklıyor.

Facebook’ta paylaşılan bir videoda Mevlit, “Köşedeki bir azınlığın keyfi için daha uzun saatler boyunca kirlendiğimiz, trafiğin az olduğu bir mahallenin dışındaki hayata hoş geldiniz” dedi. LTN’ler, belirlenmiş sokaklarda araç erişimini kısıtlar veya yasaklar ve hükümet yürümeyi ve bisiklete binmeyi teşvik etmek için hareket ederken, salgın sırasında Londra’da genişledi. Ancak eleştirmenler, planın başka yerlerde ekstra trafik akışına yol açtığını savunuyorlar.

Yerel yetkililerin raporuna göre, geçen ay Ealing’de sıkışıklığı artırdığı ve ‘hava kalitesinde önemli bir değişikliğe neden olmadığı’ tespit edildikten sonra yedi LTNS iptal edildi. Wandsworth Council tarafından geçen Aralık ayında yapılan bir incelemede, yakındaki yolların kapanması nedeniyle 11 sokakta nitrojen dioksit (NO2) seviyelerinin daha yüksek olduğu, ancak yedi LTN planı durdurulduğunda düştüğü tespit edildi. Yoğun saatlerde, Mevlit, çocuklarını içeride tuttuğunu ve pencereleri kapattığını ya da daha temiz havada yürüyüş yapmak için onları iki ya da üç mil uzağa götürdüğünü söylüyor – ancak hasarın zaten verildiği konusunda ısrar ediyor.

Mevlit şu ifadeleri kullandı: ‘‘Ben sadece ailemi korumak istiyorum. Tüm pencerelerimizi ve kapılarımızı kapatıyoruz, bu yüzden kendimizi etkin bir şekilde içeri kilitliyoruz. Bu korkunç. En varlıklı insanlara trafiğin az olduğu bir mahalle sağlamaya karar verdiler ve bu da benimki gibi yollarda araçları yerinden etmeye zorluyor. Bazen kirlilik o kadar kötüleşiyor ki çocuklarımı temiz havada yürüyüş yapmak için trafiğin az olduğu bir mahalleye götürmek zorunda kalıyorum. Evde olmak dışında her yerde.’’

Mevlit, son dört ayda ‘hırıltı ve boğulma’ yaşayan çocuklarını nefes darlığı şikayetiyle hastaneye götürdüğünü ve trafik akışının değişmesi nedeniyle yakında astım teşhisi koyacaklarına inandığını söylüyor.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.