kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,2916
EURO
34,8154
STERLIN
40,5746
BITCOIN
$63.303
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
19°C
LONDRA
19°C
Orta şiddetli yağmur
Salı Hafif yağmur
20°C
Çarşamba Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C
Perşembe Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C
Cuma kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
21°C

Kürkçü çözüm sürecini anlatacak

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, 18 Kasım’da İngiliz Parlamentosu’nda, ‘Kobane direnişi ve Türkiye’deki barış süreci’nin geleceği’ konulu bir konuşma yapacak.

Kürkçü çözüm sürecini anlatacak
10.11.2014
0
A+
A-
HDP Milletvekili 18 Kasım'da Londra'da olacak.

HDP Milletvekili 18 Kasım’da Londra’da olacak.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Türkiye Araştırmalar Merkezi’nin(CEFTUS) davetlisi olarak İngiliz Parlamentosu’nda konuşacak. Leeds Milletvekili Fabian Hamilton’un ev sahipliği yaptığı toplantıda Kürkçü, ‘Kobane direnişi ve Türkiye’deki barış süreci’nin geleceği’ konulu bir konuşma yapacak.

Kürt sorununun çözüm sürecinin kesintiye uğradığı tartışmalarının arttığı bir döneme denk gelen toplantıda Kürkçü’nün, HDP’li milletvekillerinin İmralı ziyaretleri ile önemli bir rol oynadıkları sürece ilişkin çarpıcı bilgiler vermesi bekleniyor. Ertuğrul Kürkçü ve sözcüsü olduğu partisi HDP, 2012 yılından bu yana sürdürülen çözüm sürecinin en önemli aktörlerinden birisi konumunda.

28 milletvekili bulunan HDP adına geçen hafta basına konuşan Kürkçü, İmralı’ya rutin geliş gidişlerin durduğunu, yeniden başlatılması için başvuruda bulunduklarını açıklamış, hükümetle mutabakata varılmasına karşın, İmralı’da sekreterya kurulmasının hükümet tarafından askıya alındığını ileri sürmüştü.

Ertuğrul Kürkçü’nün 18 Kasım Salı günü gerçekleşecek toplantısı Parlamento’nun 10 numaralı komite odasında yapılacak. 7-9 saatleri arasında düzenlenecek toplantıya katılmak isteyenler www.ceftus.org web sitesi üzerinden veya centreforturkey@gmail.com adresinden kayıt yaptırabilecekler.

Toplantıya ilişkin bilgi veren CEFTSU Direktörü İbrahim Doğuş, Türkiye’deki çözüm süreci ve diğer gelişmelerin İngiliz siyaset ve basın çevreleri ile düşünce merkezleri tarafından da yakından takip edildiğine dikkat çekerek, Ertuğrul Kürkçü toplantısının bu açıdan önem taşıdığını kaydetti. Kobane’deki savaş ve sürecin kesintiye uğradığı yönündeki haberlerin, İngiltere’deki Türkiye ilgisini arttırdığını vurgulayan Doğuş, Kürkçü toplantısı ile süreçle ilgili birinci ağızdan değerlendirmeler almayı hedeflediklerini kaydetti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.