kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5417
EURO
34,9466
STERLIN
40,7462
BITCOIN
$63.677
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cuma Hafif yağmur
13°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

Noura, hayatını kurtarmaya yardım eden PC Ahmet Mavitunali’ya sarıldı

Noura, hayatını kurtarmaya yardım eden PC Ahmet Mavitunali’ya sarıldı
15.09.2021
0
A+
A-

POLIS Memuru Ahmet Mavitunali ve meslektaşı PC Ryan Legge, geçen yıl hayatını kurtardıkları genç kıza yeniden kavuştu.

Yedi yaşındaki Noura, 9 Eylül Perşembe günü Acil Servisler Günü münasebetiyle düzenlenen özel bir etkinliğin parçası olarak iki memurla bir araya geldi ve burada PC Mavitunali’ye sarılırken görüntülendi. Mayıs 2020’de, o zamanlar altı yaşında olan genç kız, Kuzey Batı Londra’daki Brent’teki evinde kendi babası tarafından boynundan ve göğsünden bıçaklanmıştı. Adamın Avusturya’daki ailesine yaralı çiftin fotoğraflarının ulaşmasının ardından olayla ilgili İngiliz polisi uyarıldı. Noura, genç kızın refahı için endişelenen mülke cesurca zorla giren ve içeride şiddetli bir şüpheliyle karşılaşacaklarını bilen iki Londra polis memuru tarafından bilinçsiz bulunmuştu.

PC Ryan Legge ve PC Ahmet Mavitunalı, kendilerini de yaralayan babayı tutukladı. Noura’nın bıçak yaralarından yaşam mücadelesi verdiğini keşfettiler ve kanamasını durdurmayı başardılar ve sağlık görevlileri gelene kadar acil ilk yardım sağladılar. Genç kız hastaneye kaldırıldı ve orada üç ay kaldı. O zamandan beri tam bir iyileşme sağladı. 9 Eylül Perşembe günü genç kız, hayatını kurtaran iki polis memuruyla bir araya geldiğinde sevinçten havalara uçtu.

Türk kökenli PC Mavitunali ve PC Legge, Noura’yı okuldan polis arabasıyla alarak, Cambridge Dükü’nün de katıldığı Acil Servisler Günü’nü kutlamak için Güney Doğu Londra’daki Dockhead İtfaiye Merkezi’ne götürdü. Noura, Prens William’ın yanına oturdu ve iki polis memurlarını cesur eylemleri için “kahraman” olarak selamladı. Perşembe günü medyaya konuşan Noura’nın annesi Luna Di Raimondo şunları söyledi: “Acil servisler onu kurtardı. Çok hızlı davrandılar ve hastaneye vardığından emin oldular. Yaptıklarını yapmasalardı, muhtemelen burada olmayacaktı. Prens William ile tanışmak mutlu bir son oldu. Olağanüstü bir deneyim oldu.” Metropolitan Polisi, Noura’nın babasının cinayete teşebbüsle suçlandığını ve 22 yıl hapis cezasına çarptırıldığını aktardı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.