kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,2691
EURO
34,7732
STERLIN
40,5836
BITCOIN
$63.480
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
19°C
LONDRA
19°C
Orta şiddetli yağmur
Salı Hafif yağmur
21°C
Çarşamba Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
21°C
Perşembe Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
22°C
Cuma orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
21°C

İTDF’den Cumhuriyet Balosu (VİDEO)

İngiltere Türk Dernekleri Federasyonu (İTDF) Cumhuriyet’in 91. Yılı kutladı.

İTDF’den Cumhuriyet Balosu (VİDEO)
05.11.2014
0
A+
A-

İngiltere Türk Dernekleri Federasyonu Cumhuriyet’in 91. Yılı kutlamaları kapsamında 31 Ekim Cumartesi akşamı Grand Palace Banqueting Suite’de bir balo gerçekleştirdi.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=OcW9IrZNYe0[/youtube]

 

DSC_0030

Baloya CHP Eski Milletvekili ve Diplomat Onur Öymen ve eşi Nedret Öymen, İşçi Partisi Edmonton Milletvekili Andy Love, İşçi Partisi Enfield Milletvekili Adayı Joanne Ryan, çok sayıda sivil toplum örgütü ve yaklaşık 350 civarında davetli katıldı.

DSC_0040

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın hemen ardından gecede bir konuşma yapan CHP Eski Milletvekili Onur Öymen Cumhuriyet rejimi kurmanın ve yaşatmanın önemini vurgulamak için  tarihi bazı bilgiler verdi. Öymen “Britanya Krallığı’nın tarihinde 11 yıllık kısa bir Cumhuriyet dönemi var. Ama Fransa Cumhuriyet’i kurmak maksadıyla bir devrim yapmıştı. Fransız Devrimi’nden sonra kurulan Cumhuriyet’i sadece 12 yıl yaşatabildiler. İspanyollar ilk Cumhuriyet’lerini sadece bir yıl yaşatabildiler. Almanlar Weimar Cumhuriyeti’ni sadece 14 yıl yaşatabildiler. Biz Türkiye Cumhuriyeti’ni 91 yıldır yaşatıyoruz. Dünyada bukadar uzun süre Cumhuriyet rejimini yaşatan ülke çok azdır. Mustafa Kemal Atatürk “Cumhuriyet sonsuza dek yaşayacaktır” demişti. Biz de Cumhuriyet’i sonsuza dek yaşatacağız” diyerek kendisini davet eden Federasyon Başkanı Jale Özer Swailes ve Yönetim Kurulu’na teşekkür etti.

DSC_0079

Onur Öymen – CHP Eski Milletvekili ve Büyükelçi

 

Türkiye’nin Avrupa Birliği sürecini her zaman desteklediğini ifade eden İşçi Partisi Enfield Milletvekili Adayı Joanne Ryan konuşmasına geçtiğimiz hafta Karaman’da meydana gelen maden kazasında hayatını kaybeden işçiler ve aileleri için duyduğu üzüntüyü belirterek sözlerine başladı. Ryan “Türkiye bulunduğu coğrafi konum gereği bölgesinde lider olmalı. Ayrıca doğu ve batı arasında köprü olan Türkiye Avrupa Birliği içerisinde mutlaka olmalıdır. Kuzey Londra’da bulunan Türkçe konuşan toplumun partimize ve ülkemize katkıları büyüktür. Sizlerle birarada olmaktan son derece mutluyum. Cumhuriyet’inizin doğum gününü kutlarım” diyerek sözlerine son verdi.

DSC_0068

Joanne Ryan – İşçi Partisi Enfield Milletvekili Adayı

 

Cumhuriyet Balosu’na evsahipliği yapan İngiltere Türk Dernekleri Federasyonu Başkanı Jale Özer Swailes yaptığı konuşmasında “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk bizlere laik bir düzen bırakarak, diğer Müslüman ülkelere örnek teşkil edecek bir sistem kurmuştur. Ülkemiz 1,5 milyar Müslüman coğrafyanın tek laik ülkesidir. Bugün Ortadıgü’daki mezhep ve etnısıtı çatışmaları neticesindeki kan göluna bakınca Atatürk’ün kurduğu çağdaş ve laik olan Cumhuriyetin kazanımlarının “Yurtta barış, dünyada barış” ilkesinin ne derece doğru olduğunu; sadece Türk Milleti için değil, insanlığın refahı ve ilerlemesi açısından özellikle bulunduğumuz coğrafi konum olarak ne büyük bir kazanım olduğunu hepimiz idark ediyor ve Cumhuriyet’in kazanımlarına sahip çıkmayı bir görev sayıyoruz” dedi.

DSC_0046

Jale Özer Swailes – İngiltere Türk Dernekleri Federasyonu (İTDF) Başkanı

 

İTDF’ye katkılarından dolayı sanatçı Ece Clarke’a bazı işadamlarına teşekkür plaketleri verildi.

DSC_0087

Sanatçı Ece Clarke teşekkür plaketini Onur Öymen’in elinden aldı.

Melek Yalçın’ın sunuculuğunu yaptığı gecede sahne alan Vatan Kültürel Müzik Korosu, şarkıcı Özgür ve Tuğba seslendirdikleri hareketli parçalarla davetlilere eğlenceli saatler yaşattılar. Organizasyon yapılan piyango çekilişlerinin ardında sona erdi.

DSC_0064

Türkan Nalbantoğlu (soladan ikinci) başkanlığındaki Vatan Kültürel Müzik Korosu’nun birkaç üyesiyle mini bir konser verdiler.

DSC_0114

Jale Özer Swailes Onur Öymen’e teşekkür plaketi taktim etti.

DSC_0054 DSC_0023 DSC_0057 DSC_0062 DSC_0013

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.