kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3395
EURO
35,0953
STERLIN
41,0566
BITCOIN
$62.752
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Kapalı
17°C
LONDRA
17°C
Kapalı
Çarşamba Orta şiddetli yağmur
15°C
Perşembe Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Cuma Parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C
Cumartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C

Oto yıkama ev sahibine “hayatları riske attığı” gerekçesiyle para cezası

Oto yıkama ev sahibine “hayatları riske attığı” gerekçesiyle para cezası

Savunmasız kiracılarını, araba garajında dönüştürülmüş, uygun yıkama tesisleri, yangın güvenliği önlemleri ve pencereleri olmayan korkunç koşularda yaşamasına izin veren bir ev sahibi, Hackney Belediyesi’nin müdahalesinin ardından cezai mahkûmiyet ve yaklaşık 10 poundluk bir mahkeme para cezası aldı.

Thames Sulh Ceza Mahkemesi, Hackney Downs’daki Andre Caddesi’ndeki Golden Motors Müdürü Mehmet Gürcüoğlu’nun, özel kiracıları barındırmak için demiryolu kemerli araba yıkama ve lastik atölyesindeki harap bir ek binayı nasıl kullandığını, yatak odalarına tehlikeli elektrik, doğal ışık ve ışıksız bir mutfak ve sıcak su olmayan tesislerde yaşattığını değerlendirdi.

Yasadışı binalarda ayrıca tavana kadar lastikler depolanmış ve kaçış yollarını kapatarak, acil bir durumda sakinlerin hayatlarını ciddi riske atıldığı ortaya çıktı. Yanıcı olmanın yanı sıra, lastiklerden yangın çıkarsa kaçış yolunu zehirli gazlarla dolduracaktı, duman alarmı ise plastik örtü ile kaplanmıştı, bu da kiracıların yangına karşı uyarılmaması anlamına geliyordu. Belediye görevlileri ilk olarak 2019 yılında mülke yapılan bir baskında polis ile işbirliği yaparak ev sahibine yasal işlem başlatmadan önce kiracıları tehlikeli binadan çıkarmaya zorladı.

Gürcüoğlu, özel olarak kiralanmış bir HMOmülkünü ruhsatsız işletmekten ve geçen ay belediye’nin yasal işlem başlatmasından sonra mahkemede beş yönetim düzenlemesini ihlal etmekten suçlu bulundu ve 8 bin 992 poundluk bir mahkeme para cezasına çarptırıldı.

Belediye Başkanlığı Özel Kiralama ve Konut Karşılanabilirliği Danışmanı Cllr Sem Moema şunları söyledi: “Ancak bu, suç davranışının aşırı bir örneği olsa da, aynı zamanda daha geniş konut kıtlığının ve ev sahiplerini genellikle fahiş kiralarla düşük kaliteli evleri bırakmaya teşvik eden kötü düzenlenmiş özel kiralık sektörün bir belirtisidir.Baskılarımız, daha iyi kiralama ve kiracılar için daha adil bir sistem için kampanyamıza devam ederken, kurallara uymayanlarla mücadele etmek için elimizden gelen her şeyi yapacağımızı gösteriyor – haksız tahliyelerin yasaklanması ve gerçekten güvence altına alınması için önlemler. uygun kira seviyeleri.” Bu yılın başlarında, uygun yıkama tesisleri sağlamadan veya ciddi yangın tehlikeleriyle mücadele etmeden bir Clapton mülkünü yasadışı bir şekilde kiralayan ev sahipleri Hackney Belediyesi’ndeki bir kovuşturmanın ardından 22 bin pound para cezasına çarptırılırken, Konsey 21. Maddenin yasaklanması için hükümete dava açmaya devam etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.