kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3640
EURO
34,9533
STERLIN
40,9336
BITCOIN
$70.310
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
14°C
LONDRA
14°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
13°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

Kaçaklara af çıkarın!

Kaçaklara af çıkarın!
05.07.2013
0
A+
A-

Muhafazakar partili milletveklili kaçaklar için af çağrısı yaptı.

İktidardaki Muhafazakar Parti’nin etkili milletvekillerinden Nadim Zahawi ülkede bulunan kaçak göçmenlere, bir kereliğe mahsus olmak üzere af çıkarılmasını önerdi. İlk kabine değişikliğinde bakan olmasına kesin gözü ile bakılan Zahawi’nin önerisi tartışma yaratırken, Başbakan David Cameron kendisine en yakın milletvekillerinden birisi olarak gösterilen Zahawi’nin önerisini ‘iyi bir fikir değil, göçmenlik konusundaki net politikalarımıza gölge düşürür’ diyerek sert sözlerle karşıladı. Öneri tabloid basında ve muhafazakar çevrelerde de tepki görürken Zahawi’ye sürpriz bir destek Londra Belediye Başkanı Boris Johnson’dan geldi. 12 yıldan fazla süredir kaçak durumda kalanlara yönelik bir af uygulamasının faydalı olacağına inandığını vurgulayan Johnson, bu konuda daha önce de benzer bir çağrıda bulunduğunu hatırlattı. “Bu konuda dürüst olmalıyız, genel bir af çıkarmalıyız. Bu ülkede illegal kalan kaçak göçmenler yüzleşmemiz gereken bir gerçek. Bir taraftan bunları sistem içerisine çekerken diğer taraftan sınır kapılarındaki kontrolleri sıkılaştırmalıyız” diyen Belediye Başkanı, yüz binlerce göçmenin kayıp insanlar haline gelmesine izin verilmemesi gerektiğini savundu.

 570 BİN KİŞİ YARARLANABİLİR

Iraklı bir Kürt aileden gelen milletvekili Nadhim Zahawi kaçaklara af önerisini ‘Right Revival’ isimli düşünce merkezinin önümüzdeki ay yayınlanacak raporunda dile getirdi.  2015 genel seçimleri yaklaşırken hayata geçirilecek bir af uygulamasının, partisinin göçmenlerle ilişkilerinin gelişmesine ve oy desteği almasına katkı sağlayacağını ileri süren Zahawi açıklamasında şu görüşlere yer verdi:  “Bu öneriyi tartışmaktan korkmamalıyız. Kaçak göçmenlerin ülke ekonomisine zararı ortada ve bunu telafi etme yoluna gitmeliyiz. Bir kereliğe mahsus olmak üzere, kaçaklara yasal statü sağlayabiliriz. Bu statü vatandaşlık olmayabilir; onların sosyal yardımlardan faydalanmaları engellenebilir. Yasal çalışma iznine sahip olduktan sonra ödeyecekleri vergilerle ekonomiye katkı sağlayacaklarını akademik araştırmalar da gösteriyor.”

Partisinin son genel seçimlerde siyah ve etnik azınlıkların sadece yüzde 16’sının oyunu alabildiğini hatırlatan Nadhim Zahawi, söz konusu af uygulamasının göçmenlerle ilişkilerini olumlu yönde etkileyeciğine inandığını da sözlerine ekledi.

Kaçak göçmenlere af önerisini 2010 yılındaki seçim kampanyasında savunan koalisyon ortağı Liberal Demokrat Parti’nin lideri Nick Clegg, daha sonra bu yaklaşımlarının yanlış olduğunu savunmuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.