kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5350
EURO
34,8023
STERLIN
40,4738
BITCOIN
$66.740
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
12°C
LONDRA
12°C
Parçalı bulutlu
Perşembe Hafif yağmur
10°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazar kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

Day-Mer’de kadınlar için yeni hizmet ve kurslar

Türk-Kürt Dayanışma Merkezi Day-Mer, kadınları için İngiltere’de mevcut olan sağlık ve sosyal haklardan daha fazla yararlanma ve kendilerine destek verebilecek kurum ve servislere yönlendirme konularında yardımcı olacak iki yeni projeye daha start verdi.

Day-Mer’de kadınlar için yeni hizmet ve kurslar
26.10.2014
0
A+
A-

daymer kalabalik

İngiltere’de yaşayan Türkiye ve Kıbrıslı toplumlara yönelik kesintisiz toplum hizmetini 25 yıldır sürdüren Türk-Kürt Dayanışma Merkezi Day-Mer, kadınları için İngiltere’de mevcut olan sağlık ve sosyal haklardan daha fazla yararlanma ve kendilerine destek verebilecek kurum ve servislere yönlendirme konularında yardımcı olacak iki yeni projeye daha start verdi.

Dernek Londra’da yaşayan Türk, Kürt ve Kıbrıslı Türk kadınlara yönelik olarak düzenli çalışmalar yürüterek; kadınlara yüz yüze kaldıkları sorunları aşma, çocuklarına daha fazla yardımcı olma gibi konularda destek olmayı hedefliyor.

Kuzey Londra’da yaşayan kadınlara yönelik olan ve Yaşam Yolu (Path Into LIFE) adını taşıyan proje ile ev içi şiddet sorunlarıyla karşılaşan ailelere de yardımcı olunurken, entegrasyon projesi ile de kadınlara İngilizce’nin yanısıra vatandaşlık başvuruları, sosyal yardım ve iş bulmalarına yardımcı olacak kurslar düzenleniyor.

Day-Mer’in başlattığı ‘Path Into LIFE Projesi’ kadınların sorun ve ihtiyaçlarına yönelik çalışmalar yürütmeyi amaçlıyor. Proje, aile sorunlarına bütünlüklü yaklaşım, ailelerin sorun ve ihtiyaçlarına yönelik bir destek sunmanın yanısıra bireylere toplum yaşamına daha etkin katılmaları ile kişisel ve mesleki gelişimleri için de fırsatlar yaratmayı hedefliyor. Haziran ayında birebir ve grup çalışmalarıyla başlayan proje yakın gelecekte yetiştirme kursları, gönüllülük fırsatları ve Day-Mer’e özgü destek ve etkinliklerle devam edecek.

Söz konusu projeden aile içi şiddete maruz kalan kadın ve gençler, sosyal yardımlar, barınma, sağlık, ve egitim hizmetleri konusunda tavsiye ve destek almak isteyenler ile destek ve  eğitim/gelişim programlarına ulaşmayı düşünen anneler ve gençler yararlanabilecek.

 ENTEGRASYONA KATKI KURSLARI

 Day-Mer’in hayata geçirdiği kurslardan bir diğeri ise İngiltere’de oturum hakkına sahip olan ama halen İngiltere vatandaşlığına başvurmamış kadınların yararlanabildiği ‘entegrasyon projesi’ oldu. Proje kapsamında verilen ücretsiz kurslar ve düzenlenen etkinliklerle kadınların bilgisayar kullanımı, eğitim ve kariyer özgeçmişi yazma (CV), temel matematik gibi konularda eğitim almaları sağlanıyor. Entegrasyon projesi’ne katılanlar yazılı ve sözlü İngilizce ESOL kursu ile City ve Guilds sertifikaları verilecek Matematik, Bilgisayar, CV yazma kurslarına dahil olabilecekler. Ayrıca iş kurma ve işletme gelişimiyle ilgili danışmanlık ve destek alabilecek kadınlar, topluma yönelik etkinliklere gönüllü katılma olanağı, vatandaşlık başvuruları için danışmanlık ve genel danışmanlık hizmetlerinden yararlanabilecekler.

Söz konusu projelerden yararlanmak isteyenler 020 7275 8440 numaralı telefondan proje çalışanları Buket Bayrak ve Özlem Yazlık ile görüşebilir, ya da buket@daymer.org ve ozlem@daymer.org adreslerine email gönderebilirler.

1989 yılında kurulan Day-Mer, İngiltere’de yaşayan Türk ve Kürtlerin problemlerinin çözümüne yardımcı olmak; kültürel, ekonomik, sosyal ve demokratik haklarını korumak için faaliyetler yürütüyor. Göçmenlerin yaşadığı problemlerden, Türk ve Kürt toplumlarının arasındaki dayanışmaya kadar birçok konuda sorumluluk alan dernek, kadınlara ve eğitime yönelik hizmetler de sunuyor.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.