kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
STERLIN
40,5683
BITCOIN
$62.963
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Orta şiddetli yağmur
Pazar Hafif yağmur
15°C
Pazartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

Edwin Holidays tatilcileri uyardı

Edwin Holidays tatilcileri uyardı
05.03.2021
0
A+
A-

İngiltere’deki son gelişmeleri, normalleşme planları, aşılama süreci, iki ülke arasındaki turizme yönelik öngörü ve önerilerini değerlendiren Londra merkezli Edwin Holidays kurucu ortağı ve genel müdürü Uğur Bulut;  önümüzdeki 40 günün turizmciler açısından  en doğru ve en verimli şekilde kullanılması gerektiğini belirtiyor.

İngiltere de yaşayan tatilciler uzun bir süre kapalı kaldıktan sonra ilk kez tatile çıkmaya bu kadar yakın. Sorunsuz bir tatil planı yapmak istiyorsak nelere dikkat etmemiz gerektiği Londra Merkezli Edwin Holidays kurucu ortaklarından Uğur Bulut ve Şenel Gürlek tüketicileri uyardı.

Uğur Bulut şu açıklamayı yaptı, ‘‘Dünya genelinde son günlerde yoğun bir şekilde siber saldırılar artmakta. Havalimanına gittiğinizde almış olduğunuz uçak biletinin sahte olduğunu veya tatile gittiğinizde rezervasyonunuzun olmadığını öğrenebilirsiniz. Daha öz ödeme yapayım derken kendinizi bir anda problemlerin içinde bulabilirsiniz. Her bilet satana ve tatil paketi satan web sitelerine inanmamalıyız. Araştırmalı ve bilgi doğrulaması yapılmalı.’’

Uğur Bulut’ un vermiş olduğu bilgiler ışığında geçtiğimiz hafta Türkiye de yaklaşık yüze yakın otelin web sayfasının ‘mirror (yansıtma)’ denilen yöntem ile kopyalandığını, tüketicilerin kredi kartı bilgilerinin bilgisayar korsanlarının eline geçtiğini söyledi. Mirror ‘yansıtma’ yazılımlar ve programlar ile bir web sayfası bir başka web sayfasında görüntülenebilmektedir. Bu programların uygulandığı web sayfasında yansıtma yolu ile bir diğer web sayfasının içeriği aynen verilmektedir. Tatil paketi alacak müşteriler bildikleri acenteler üzerinden ve satış kanalları üzerinden tatil paketlerini ve biletlerini almalılar.

Edwin Kurucu Ortaklarından Şenel Gürlek ise otuz yıldır turizm sektöründe otel hizmeti verdiklerini, yılların tecrübesi ile tatilcileri alacakları tatil paketlerinde otelde nelere dikkat etmeleri konusunda uyarılarda bulundu. ‘’Edwin Holidays olarak her zaman tüketicinin yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz.’’

Gürlek, Tatil planlaması yapılırken nelere dikkat edilmesi gerektiğini aşağıdaki maddeler halinde sıraladı:

  1. Rezervasyon yapılan otelin yıldızlama bilgisi sorulmalı, resmi olarak bu yıldıza sahip olup olmadığı kontrol edilmeli.
  2. Rezervasyonu yaparken oda tipi doğru seçmeli, aile odası almış ise nasıl aile odası olduğunu iyi bilmeli, tek odadan oluşan mı yoksa iki odalımı olduğunu öğrenmeli,
  3. Ekonomik oda aldı ise standart odadan farkı sorulmalı, bazı ekonomik oda tiplerinde cam bile bulunmamaktadır.
  4. Tüketici çocuk yaşları ile ilgili bilgiler doğru verilmeli,
  5. C/in ve C/out saatleri kesinlikle öğrenilmeli, birçok misafir otel lobilerinde beklemek zorunda kalıyor. Tesisle iletişime geçilmeli, tesise erken giriş veya geç çıkış imkanı var mı öğrenmeli.
  6. Hangi otele rezervasyon yapıldıysa o otele e-mail veya telefon ile arayarak teyit etmeli Rezervasyonlarında yapılacak değişiklik ya da iptal şartları sözleşmesine göz atmalı.
  7. Tüketici otellerin konsept detayını aldıkları hizmete neler dahil onları iyi anlamaları gerekmekte. Örneğin; Ala Carte restoranlardan yararlanma şartları neler, ücretlimi, ücretsiz mi? Konaklamaları süresince kaç kez yararlanabilirler?
  8. Otellerde hemşire ve doktor hizmetleri bulunmakta fakat ücretli verilmekte genelde ücret alınmıyor olarak algılıyorlar. Sağlık hizmetleri bir çok tesiste ücretli olarak geçmektedir.
  9. Yat kiralarken hizmetin içerisine neler dahil içerik detaylandırılıp öğrenmeleri gerekmektedir.
  10. Villa kiralamalarda hizmete neler dahil temizlik, elektrik, su gibi harcamalar paket fiyatlarına dahil mi?
  11. Türk misafirler, otellere geldikten sonra farklı bir yer görmek istediklerinde sokak acentelerinden hizmet almaktalar, bunun yerine otellerin halkla ilişkiler departmanından ya da ön büro departmanından destek alabilirler.
  12. Pandemiden ötürü otellere verilen ‘Sağlık Turizm Sertifikası’ var mı?

Son olarak Uğur Bulut, şu ifadelleri kullandı:  ‘‘Geçtiğimiz yıl lockdown döneminde birçok insanı güven ve huzur içinde ülkelerine gönderdik. Bu başarılı operasyonun arkasında tüketiciyi koruma ve güven duygusu vardı. Müşterilerimiz bize güvenerek uçak biletlerini ve tatil paketlerini satın aldı. Yüzde yüz müşteri memnuniyeti sağlamanın haklı gururu ile 2021 yılında da çok farklı tatil paketleri ve biletleri ile tüketicileri buluşturacağız. Sosyal medya hesaplarımızı dikkatli takip edip bu fırsatlardan herkes faydalanabilir. Yaz tatili fırsatlarında kampanyalarımızda gözlerinize inanamayacaksınız.’’

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.