kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5548
EURO
34,9380
STERLIN
40,7026
BITCOIN
$64.252
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
10°C
LONDRA
10°C
Parçalı bulutlu
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
12°C
Pazar Açık
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C

Kanser Hastalarına Yardım Derneği kapanmakla karşı karşıya

Kanser Hastalarına Yardım Derneği kapanmakla karşı karşıya
15.02.2021
0
A+
A-

Kanser Hastalarına Yardım Derneği Başkanı Raziye Kocaismail derneğin kapanma riski ile karşı karşıya olduğunu belirterek, yarın başlatılacak olan yardım kampanyasına katılım çağrısı yaptı.

Yazılı açıklama yapan Kocaismail, tüm halka, 14 Şubat’ta başlayan ve Mart ayı başına kadar devam edecek yardım kampanyasına katılma çağrısında bulundu.

Dernek Başkanı Kocaismail şu ifadeleri kullandı:

“Kanser Hastalarına Yardım Derneği; on binlerce kanser hastasına ücretsiz hemşire, bakıcı, doktor, psikolog, psikiyatr, fizik tedavi hizmeti sunan, hastaların, hasta karyolası, havalı yatak, hasta bezi, tekerlekli sandalye, oksijen sistemi, ilaçlar vb gibi ihtiyaçlarını karşılayan, evde yatan hastalara hizmet götüren, Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastahanesi Onkoloji merkezinde çalışan personel, Güney Kıbrıs’a hasta götüren personel ve ulaşım aracını kullanan şoför, YDÜ Hastanesinde tedavi gören hastalarla ilgilenen ihtiyaçları karşılayan personelin maaşlarını ödeyen bir dernek. Dernek, tam bir yıla yakındır Pandemi nedeniyle hiçbir etkinlik yapamamakta, halkın alım gücü azaldıkça bağış yapanlar da yüzde onlara inmiştir. Kapanma nedeniyle uzun bir süredir ikinci el eşya satışlarının da durduğu noktada, dükkan ofis kiralarının ödemeleri de derneği kara kara düşündürmektedir.”

Pandeminin başladığı bir yıl öncesinde derneğin var olan birikmişi ile bir süre sıkıntı yaşamadığını belirten Kocaismail, yapılan bağışlar ve dükkanların açılmasıyla günü yaşayarak ayakta kalmayı başardıklarını ancak derneğin mali durumunun zayıflamaya devam ettiğini kaydetti.

Kocaismail, şubat maaşlarını ödeyemediklerini, maske satışlarından elde edilecek gelirle ayı geçirmeyi planlarken uzun kapanma nedeniyle 8 bin maskenin derneğin elinde kaldığını belirtti.

KOCAISMAIL: AYDIN HASSAN BIR MELEK

KHYD Başkanı Raziye Kocaismail, yaptığı yazılı açıklamada Londra gibi uzak bir mesafeden sürekli destek veren Aydın Hassan aracılığı ile giysi, eşya, tıbbi malzeme aldıklarını ve Londra’da yaşayan soydaşlara teşekkür ettiklerini belirtti.

Kocaismail açıklamasında, “Aydın Hassan bir melek ve bu melek ülkemizde tüm sivil toplum örgütlerine yardımcı olmaya çalışırken, özellikle KHYD’ye, kendi evini depoya çevirdiği ve duyarlı insanlardan topladığı, akla gelebilecek her şeyi Euromed Shipping Ltd. aracılığıyla göndererek hem alım gücü dar olan vatandaşın uygun fiyata giyinebilmesine, hem de uzun bir süreden beri yardım alamayan Kanser Hastalarının tedavilerinde yardımcı olmaktadırlar” ifadelerini kullandı.

“Can ve Candan Dostlar sağ olunuz. Bebeklerinizin küçülenlerini, giymediğiniz giysileri göndererek, hastalarımıza sağladığınız ilaç ve her tür tıbbi malzeme katkıları için teşekkür ederiz.” diyen Kocaismail, kanser hastaları adına Euromed Shipping Ltd. Direktörü Hasan Gazi’ye de teşekkür etti.

İngiltere’de kampanyaya destek olmak için aşağıdaki siteyi ziyaret edin:  https://www.justgiving.com/crowdfunding/stoptulipskhydfromclosing

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.