kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
STERLIN
40,5683
BITCOIN
$63.819
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Orta şiddetli yağmur
Pazar Orta şiddetli yağmur
15°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C
Salı Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

Londra otobüs şoförü Bölükbaşı: ‘‘Bazı otobüs şoförleri bireysel olarak gerekli önlemleri uygulamıyor’’

Londra otobüs şoförü Bölükbaşı: ‘‘Bazı otobüs şoförleri bireysel olarak gerekli önlemleri uygulamıyor’’
09.02.2021
0
A+
A-

DÜNYA genelinde etkisini sürdüren koronavirüs salgını, başkent Londra’daki otobüs şoförlerini de etkiledi. Mart ayından itibaren Covid-19 salgının yayılması birçok sektörün geçici olarak kapatılmasına rağmen, otobüs şoförleri yine görevlerinin başındaydı. Salgın döneminin başından  bugüne kadar, 42 otobüs şoförü Covid-19 sebebiyle hayatını kaybetti.

Geçtiğimiz ay BBC’de yayınlanan bir habere göre, otobüs şoförleri, ülke genelinde yaşanan ölümlerin artışından sonra daha iyi koruma koşulları talep etti. TfL çalışanlarının virüsten hayatlarını kaybetmelerinden dolayı, diğer çalışanlar Covid-19’a karşı daha iyi koruma çağrısında bulunmuştu. Ölümler arasında Londra otobüs şoförlerinden 42, 8 Metro ve demiryolu işçisi ve TfL merkez ofisinden 3 personel ve ortak kuruluşlardan 4 personelin virüse yenik düştüğü belirtilmişti.  Yayınlanan haberde, hayatını kaybeden otobüs şoförlerin aileleri, ilk pandemi sırasında şoförlerin yeterince korunmadığı ve PPE’siz (kişisel koruyucu ekipman) bırakıldığına dair, yetkililerden hala cevaplar istediği vurgulandı.

Pandemi döneminin başında, Londra’da otobüs şoförlerinin mensubu olduğu sendikanın ve ailelerin ‘Otobüs şoförleri ile ilgili daha fazla güvenlik önemli alınsın’ çağrısı üzerine Londra Toplum Taşıma Servisi harekete geçmişti.

Bu hafta Londra Gazete olarak, Londra’da 20 yılı aşkın bir süredir TfL Londra otobüs şoförü olarak çalışan Mustafa Bölükbaşı ile son durumu değerlendirdik. Koronavirüsün otobüs şoförleri üzerine etkisini konuştuğumuz özel röportajımızda, Mustafa Bölükbaşı pandeminin başında yeterince tedbirlerin alınmadığı ancak mevcut durumda daha iyi koşullar oluşturulduğunu ifade etti.

‘ÇOĞU OTOBÜS ŞOFÖRLERİ GEREKLİ ÖNLEMLERİ UYGULUYOR’

Bölükbaşı şu ifadeleri kullandı:

‘‘Koronavirüs salgının başında otobüs şoförlerin güvenliği ve sağlığı açısında yeterince tedbirler alınmamıştı. Ancak şu an koşullar daha iyi, otobüs şoförlerin kabini korunmuş durumda ve şoförler için sürekli kişisel koruyucu ekipmanlar sunuluyor, örneğin maske veya anti bakteriyel jeli. Genel anlamda çoğu otobüs şoförleri gerekli önlemleri uyguluyor ancak bazı otobüs şoförleri bireysel olarak gerekli önlemlerden kaçınıyor.

‘BİR KİŞİ YÜZ KİŞİYE BULAŞTIRABİLİR’

Bireysel olarak yeterince tedbirler alınmıyor, maske takma zorunluğu olmasına rağmen bazı şoförler kendileri bu kuralla uymuyor. Normal şartlara göre maske takmayan yolcuların otobüse binmeleri yasak fakat yolcular bazen itiraz edip, ‘diğer şoför bırakmıştı sen niye bırakmıyorsun’ diyor.  Dolayısıyla, şoförlerin örnek olup doğru tedbirleri uygulaması oldukça önemli. Böylesi zor bir süreçte, herkes öncelikle kendinden sorumludur. Bir kişi yüz kişiye bulaştırabilir. Toplu taşıma araçlarında herkesin kurallara riayet edip maske takmak zorunda, maske takmayan bir kişi, otobüste maske takan diğer 30 kişiye bulaştırabilir. Salgın sürecinde sadece devlet yetkililerine sorumluluk düşmüyor, halkın da duyarlı olup kurallara uyması lazım. ’’

Palmers Green garajına bağlı olan Bölükbaşı, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden şoförler olduğunu belirterek, Palmers Green’den herhangi bir şoförün virüse yenik düşmediğini belirtti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.