kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5967
EURO
34,8303
STERLIN
40,6261
BITCOIN
$64.570
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

DAY-MER’in kurs ve etkinlikleri online devam ediyor

DAY-MER’in kurs ve etkinlikleri online devam ediyor
05.01.2021
0
A+
A-

İNGİLTERE ile birlikte tüm dünyayı olumsuz olarak etkileyen Covid – 19 salgınından dolayı istinasız olarak kitlesel etkinlikler iptal edilmek ya da ertelenmek zorunda kalmıştı. Türk ve Kürt Toplumu Dayanışma Merkezi Day-Mer de, yüzlerce kişinin etkin olarak katıldığı kurs ve etkinliklerine Mart ayının ortasından itibaren zorunlu olarak ara vermek zorunda kalmıştı.

Day-Mer tarafından yapılan açıklamaya göre, kurs ve etkinliker online olarak devam etmeye başlıyor. Özellikle Mart sonu ve 31. Kültür ve Sanat Festivali’nin final etkinliği olan Park Şenliği’nin gerçekleştirildiği Temmuz başına kadar geçen süreçte, günlük olarak sosyal medya hesapları üzerinden programlar yapılmıştı. Day-Mer, genel olarak yaşanan duruma dair toplumu bilgilendirmeye yönelik yapılan programlar içerisinde kültürel etkinlikler ve sanatçılarla gerçekleştirilen söyleşilere de mümkün olduğunca yer verdiğini belirtti.

YENİ KURSLAR ÜCRETSİZ OLARAK BAŞLATILIYOR

Yeni kurslar hakkında Day-Mer tarafından şu açıklama yapıldı:

‘‘Day-Mer’in, her yıl Eylül itibari ile başlattığı kültürel ve sanatsal etkinlikleri kapsamında, çocukların, gençlerin, kadınların ve yetişkinlerin katılımına açık kursların yanı sıra, söyleşiler, dinletiler, film gösterimleri, canlı tiyatro performansları, şenlikler ve geceler gibi oldukça fazla ilgi gören etkinlikler gerçekleştiriliyordu. Umuyor ve diliyoruz ki hepimizin özlemini çektiği ‘o günlere’ tez zamanda yeniden kavuşuruz. Day-Mer, yeniden kavuşmayı arzuladığımız ‘o günleri’ beklerken zamanımızı, yeteneklerimizi ve hobilerimizi gerçekleştirmeye olanak sağlamak üzere yeni yıla, yeni etkinlikler ve aktiviteler düzenlenmesine olanak sağlayacak planlar ile giriyor.

Tiyatro, müzik ve halk dansları çalışmalarının yanı sıra, şimdilik çevrimiçi de olsa düzenli söyleşiler, aktiviteler ve düzenli canlı yayınlar planlanan ve hazırlıkları yapılan aktivitelerden bazıları. Her bir etkinliğin birden fazla çalışma alanı olarak planlandığı kurslar, çocuklar, gençler, kadınlar ve yetişkinlere açık. Türkçe ve İngilizce iki ayrı çalışma olarak başlatılan tiyatro çalışmalarından Türkçe olanı yetişkinlerle, İngilizce olanı ise gençlerle birlikte yürütülecek. Gençlik Müzik grubu herhangi bir enstrüman çalabilen ya da sesine güvenen herkesin katılımına açık. Ayrı ayrı düzenlenen kadın korosu ve halk dansları ise tecrübeli tecrübesiz tüm kadınların katılımını hedefliyor. Gençler ve çocuklar için ise, halk danslarının yanı sıra street dans kursları da şimdilik online da olsa yeni yıl ile başlayacak olan kurslar arasında. Tamamen ücretsiz olan bu kursların yanı sıra Eylül itibarı ile başlayan saz, gitar, piyano ve keman kursları da hala katılımlara açık.

DANIŞMANLIK HİZMETİNİN KAPSAMI GENİŞLETİLDİ

Kurs ve etkinliklerin yanı sıra, salgına rağmen kesintisiz olarak devam ettirilen danışmanlık hizmeti de yeni yıl ile birlikte daha kapsamlı ve daha fazla sayıda toplum üyesine hizmet verecek bir servis haline getiriliyor. Day-Mer, uzun yıllardan beri sürdürdüğü; sosyal yardımlar, konut, göçmenlik, tüketici hakları konularında verilen danışmanlık hizmetlerine kovid-19 bağlantılı sağlık ve danışmanlık hizmetini de eklemiş bulunuyor. Aşı da dahil kovid-19 ile alakalı tüm soru ve sorunlarınız için çekinmeden Day-Mer’i arayabilirsiniz. Day-Mer bünyesinde yürütülen etkinlik, kurs ve hizmetlerle ilgili ayrıntılı bilgi almak için 020 7275 8440 ve 074 9433 4095 numaralı telefonları arayabilir ya da  info@daymer.org  adresine e-mail atabilirsiniz. ”

ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.