kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5611
EURO
34,7000
STERLIN
40,4288
BITCOIN
$61.258
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
11°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

BAF: ‘‘Genel Başkanımız İsrafil Erbil’in gözaltına alınmasını şiddetle kınıyoruz’’

BAF: ‘‘Genel Başkanımız İsrafil Erbil’in gözaltına alınmasını şiddetle kınıyoruz’’
21.12.2020
0
A+
A-

Britanya Alevi Federasyon Başkanı İsrafil Erbil İstanbul Havalimanında gözaltına alındı.

Maraş Katliamı anması için 19 Aralık Cumartesi günü Türkiye’ye giden Britanya Alevi Federasyonu Genel Başkanı İsrafil Erbil İstanbul Havalimanı’nda gözaltına alındı, ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Britanya Alevi Birlikleri Federasyon Başkanı İsrafil Erbil İstanbul Havalimanında gözaltına alındı. Erbil’in Maraş Katliamı anması için Türkiye’ye geldiği öğrenildi. Erbil, ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu, Erbil’e geçen sene Maraş Katliam anmasında yaptığı konuşmadan dolayı soruşturma açıldığını ve Erbil’in bu soruşturma kapsamında gözaltına alındığını duyurdu.

İsrafil Erbil

Britanya Alevi Federasyonu, İsrafil Erbil’in gözaltına alınması ile ilişkin basın bildirisi yayınladı. ‘Genel Başkanımız İsrafil Erbil’in gözaltına alınmasını şiddetle kınıyoruz’ başlığıyla yayımlanan bildiride, Erbil’in gözaltına alınmasına tepki gösterildi.

‘‘Maraş Katliamı için düzenlenen yıldönümü anmalarına katılmak üzere Türkiye’ye giden Genel Başkanımız İsrafil Erbil, hukuksuz bir gerekçe ile İstanbul Havalimanında gözaltına alındı. Yıllardır Maraş katliamı yıldönümü anmalarına katılan genel başkanımız, her fırsatta, Maraş’ta Alevilere yönelik işlenen bu vahşi katliama dair dosyanın yeniden açılmasını ve sorumlulardan hesap sorulmasını talep etmiştir.

‘BU TALEP ALEVİLERİN, DEVRİMCİ VE DEMOKRATLARIN TELEBİDİR’

Genel Başkanımızın keyfi muamelelere tabi tutulması, onun bu talepleri bütün zorluklara ve engellemelere karşı yılmadan ve usanmadan her fırsatta dile getirmesinden kaynaklanıyor. Bu talep sadece İsrafil Erbil’in talebi değildir. Bu talep aynı zamanda, bütün Alevilerin, devrimci ve demokratların da talebidir.  Üzerinden 42 yıl geçmiş olmasına rağmen, devletin bu katliama dair kayıtsızlığı ve keyfiliği halen devam ediyor. Aleviler olarak bu kayıtsızlığı ve keyfiliği kabul etmemiz mümkün değildir. Bu katliamda en büyük sorumlu devletin kendisidir. Vatandaşın can ve mal güvenliğinden sorumlu olan devlet, Maraş’ta bu sorumluluğunu yerine getirmemiştir. Günlerce süren, eşi emsali görülmemiş bu katliam karşısında, devlettin hiç bir güvenlik birimi önlem almamış ve katliama günlerce seyirci kalmıştır.

‘ALEVİLERE GÖZDAĞI’

Bu katliam sonrasında Aleviler Maraş’ta hem canlarından hem de mallarından olmuşlardır. Bu mağduriyetin kabulü ve haksızlıkların giderilmesi, iktidarın birincil görevi olması gerekirken, iktidar bu mağduriyetin giderilmesi ve tanınması için mücadele eden Genel Başkanımızı keyfi muamelelere tabi tutarak, genel başkanımız nezdinde, bütün Alevilere gözdağı vermeyi amaçlamıştır. Bilinmelidir ki, bu keyfi ve hukuksuz uygulamaların hiç birisi bizleri yıldıramaz.

‘BAŞKANIMIZIN YANINDAYIZ’

Maraş anmalarında, İsrafil Erbil Alevi toplumunun hassasiyetlerini ve taleplerini dile getirmiştir. Bu talepler, Alevilerin talepleridir. Onurlu mücadelemizin bir neferi olan İsrafil Erbil’in gözaltına alınmasını, en şiddetli şekilde kınıyor, bu keyfi ve hukuksuz uygulamalara karşı Alevi örgütlülüğünün önemli bir bileşeni olarak, bütün gücümüzle Genel Başkanımızın yanında olduğumuzun bilinmesini isteriz. Hak ve adalet için, yol aşkı için, bir kez daha Maraş için haykırıyoruz; Keyfi uygulamalarla Alevileri yıldıramazsınız, Maraş’ı unutmadık unutturmayacağız!’’

BAF’TAN DESTEK ÇAĞRISI

BAF, İsrafil Erbil’in İngiltere’ye geri gönderilmesi ile ilişkin yetkililere çağrıda bulundu. Yapılan açıklamaya şöyle: ‘‘İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab ve İngiltere’nin Türkiye Büyükelçiliğini İsrafil Erbil’in güvenli bir şekilde geri dönmesini sağlamaya ve Türk yetkililere tüm suçlamaları düşürmeye çağırıyoruz. Seçilmiş temsilcilere ve sivil toplum kuruluşlarına sesimizi duyurmak için sosyal medya üzerinden varlığımızı göstermeliyiz. İngiltere’deki milletvekillerimize ve STK’larına yazmalıyız.’’

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.