kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
STERLIN
40,5683
BITCOIN
$63.845
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
14°C
LONDRA
14°C
Parçalı bulutlu
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
11°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C
Salı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C

Hastanenin kendisi hasta

Edmonton’daki North Middlesex Hastanesi’nin acil servisi gündemden düşmüyor.Milletvekilinin ardından vatandaşlardan da şikayet yağıyor.

Hastanenin kendisi hasta
North Middlesex Hastanesi, acil servisindeki yetersizliklerle gündeme geliyor.

North Middlesex Hastanesi, acil servisindeki yetersizliklerle gündeme geliyor.

Geçen hafta Southgate Milletvekili David Burrowes’un, North Middlesex Hastanesi’nde 12 saat boyunca sedye üzerinde bekletildiği haberimiz geniş yankı buldu. Gazetemizi ulaşan çok sayıda vatandaş, söz konusu hastanenin acil servis başta olmak üzere tedavi hizmetlerinin giderek kötüleştiğini kaydettiler.

Özellikle yaşlı çok sayıda hasta, basit nedenlerle gittikleri hastanede, enfeksiyon kaptıklarını ve rahatsızlıklarının ilerlediğini ileri sürerken, bu konuda en çarpıcı olaylardan birisini  Türkiye’li öğretmen Zeliha Yılmaz yaşadı. Londra’da yaşayan Yılmaz, 91 yaşındaki babasının küçük bir rahatsızlık için Edmonton’da bulunan hastaneye gittiğini belirterek şunları anlattı: “Babam hastanedeyken düşüp kalçasını kırmıştı. Uzunca bir zaman bekledikten sonra görevliler geldi ve resmen yaka paça yerden kaldırmaya çalıştılar. Ben de ilk yardım eğitimi aldım. Yere düşen birisi o şekilde kaldırılmaz. Hele ki bu 91 yaşında bir insansa! İdrarını yapması için bile hasta bakıcılar kendisi kaldırmadı ve babam o haliyle güç bulup idarırnı yapmak için kalktı; yani çaba sarfetmek zorunda kaldı. Babam yaşlı olduğu için tedavi etmek istemediler. Bunu bize çok fazla hissettirdiler. Nasıl olsa yaşlı ve hasta olduğu için ölüme yakın bir şahıs diye hem masraf yapmak istemediler hem de ciddi tedavi sürecine sokmadılar. North Middlesex Hastanesi’nin personeli oldukça yetersiz kalıyor. Gelen hastaların tedavilerine yetişemiyorlar. Personel sayısı az olduğu için de aceleyle iş yapmaya çalışıyorlar.”

Southgate Milletvekili David Burrowes'un hastane deneyimi, ülke gündemine geldi.

Southgate Milletvekili David Burrowes’un hastane deneyimi, ülke gündemine geldi.

‘DAHA FAZLA SAĞLIK YATIRIMINA İHTİYACIMIZ VAR’

Londra Gazete’ye konuşan Southgate Milletvekili David Burrowes, hastanede karşılaştığı manzaranın, sıradan bir Haziran gününde, sıradan bir vatandaş olarak şahit olduğu bir durum olduğunu vurguladı. Hastanenin acil servisinin yetersiz kaldığının çok net bir biçimde anlaşıldığına dikkat çeken Burrowes açıklamasını şöyle sürdürdü:

“ Söz konusu durum maalesef bölge halkının yaşamak zorunda kaldığı bir realite. Acil bir biçimde sağlık alanında hem devlet yatırımlarının arttırılması hem de özel teşebbüsün önünün açılması gerekiyor. Örneğin yıllardır bekletilen ve özellikle Türkçe konuşan topluma büyük bir kolaylık sağlayacak olan Pymmes Park Medical Centre gibi projelere biran önce onay verilmesi gerekiyor. Benim seçim bölgemdeki vatandaşların da en büyük taleplerinden birisi, kendileri ile daha çok ilgilenen doktorlarının olması ve yaklaşan Kış ayları öncesi, benim yaşadığım türden deneyimler yaşamamaları.”

Edmonton Milletvekili Andy Love da, North Middlesex Hastanesi’nin, Chase Farm’ın acil servisinin kapatılmasının ardından büyük bir yoğunluk yaşadığını belirterek, bekleme ve tedavi sürelerinin anormal oranlarda arttığına dikkat çekti.

‘EN YOĞUN HASTANELERDEN BİRİSİYİZ’

Öte yandan Londra Gazete’nin görüşlerine başvurduğu North Middlesex Hastanesi yetkilileri, Zeliha Alp’in iddialarının araştırılacağını belirterek, hastanelerinin son zamanlarda Londra’nın en yoğun sağlık kuruluşları arasında bulunduğunu; bazen bir günde bakılan hasta sayısının 600’e ulaştığına dikkat çekiyor.

Gazetemize konuşan hastane sözcüsü,  David Burrowes’un durumu ile ilgili olarak daha önce özür dilediklerini hatırlatırken, millevekilinin hastanede bulunduğu sırada gözlem altında olduğunu, iddia edildiği gibi hayati bir tehlikesi bulunmadığını savundu.

Edmonton milletvekili Andy Love, seçim bölgesindeki hastanenin hizmetlerinin bir an önce iyileştirilmesi çağrısında bulundu.

Edmonton milletvekili Andy Love, seçim bölgesindeki hastanenin hizmetlerinin bir an önce iyileştirilmesi çağrısında bulundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.