kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3582
EURO
34,9598
STERLIN
40,9524
BITCOIN
$70.383
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
14°C
LONDRA
14°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
13°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

Day-Mer’in Festival şenliği bu yıl Clissold Park’ta değil, ekranlarda olacak

Day-Mer’in Festival şenliği bu yıl Clissold Park’ta değil, ekranlarda olacak
02.07.2020
0
A+
A-

 TÜRK Kürt Toplum Dayanışma Merkezi (Day-Mer) her yıl geleneksel olarak düzenlediği kültür ve sanat festivalini bu yıl internet üzerinden gerçekleştireceklerini duyurdu.

Day-Mer tarafından yapılan açıklamada pandemiden kaynaklı kısıtlamalara rağmen final festival’nin bu yıl Clissod Park’ta değil internet üzerinden gerçekleşeceği belirtildi.

Day-Mer Yönetim Kurulu imzalı yazılı açıklamada “Day-Mer 31. Kültür ve Sanat Festivalinin final etkinliği yine Temmuz’un ilk Pazarı her zamanki saatinde, 2’de start alacak. Kuzey Londra’nın en uzun soluklu festivaline bu kez Clissold Park değil ekranlar ev sahipliği yapacak” ifadelerine yer verildi.

Açıklama şöyle devam ediyor:

“Türkiye’den İngiltere’ye göçün tarihi ile yaşıt olan Festivalin online programında son 30 yılda sahne alan sanatçıların tamamına yer verilecek. Göçün ve Festivalin 30 yıllık serüvenine tanıklık etmek ve festivalin coşkusunu paylaşmak için 5 Temmuz Pazar günü İngiltere saati ile 2’den itibaren herkesi Day-Mer’in Facebook sayfasına bekliyoruz.”

5 Temmuz Pazar günü Day-Mer Facebook sayfasından online olarak yayınlanacak Park Şenliği programında, Türkiye ve Avrupa’dan festivale katılan sanatçılar ve gruplar arasında; Selda Bağcan, Sadık Gürbüz, Ozan Diyar, Mogollar, Kardeş Türküler, Fuat Saka, Servet Kocakaya, Kazım Koyuncu, Şıvan Perwer, Frankfurt Emek Korosu, Mustafa Özarslan ve Grup Çığ, Sabahat Akkiraz, Burhan Berken, Aynur Doğan, Yeni Türkü, Mikail Aslan, Haluk Levent, Serhat Çarnawa, Şevval Sam, Ferhat Tunç, Niyazi Koyuncu, Özlem Özdil, Metin Kemal Kahraman, Erdal Bayrakoğlu,  Erkan Aydar, Hakan Vreskala ve Kontrast yer alıyor. Day-Mer, her yıl çalışmalarını Londra’da yapan çok sayıda grup ve sanatçıyı da park şenliği yer verdi. Online park şenliğinde yer alacak Londralı grupların yıllara göre sıralaması ise şöyle, Grup Hayırlı İşler, Şubat Türküsü, Grup Atmaca, Anatolia, Tara Jaff, Sudden Exit, Baran Deniz, Feryal & Ferhat, Olcay &  Erdoğan Bayır Ensamble, Awaz, Canan Sağır, Music Avesta ve She’koyokh.

Festivali Day-Mer’in Facebook sayfasından saat 14:00’dan itibaren takip edebilirsiniz.

Day-Mer Facebook sayfasının linki:

https://www.facebook.com/daymercentre/

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.