kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5110
EURO
34,8958
STERLIN
40,7108
BITCOIN
$64.163
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı az bulutlu
9°C
LONDRA
9°C
Parçalı az bulutlu
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C

COVID-19 ile mücadelede İngiliz Silahlı Kuvvetleri kilit rol oynuyor

COVID-19 ile mücadelede İngiliz Silahlı Kuvvetleri kilit rol oynuyor
BİRLEŞİK KRALLIK HÜKÜMETİ İLE ORTAK HAZIRLANDI

 

Koronavirüse  karşı sadece yurtiçinde değil yurtdışında da mücadele etmek için gece gündüz çalışan, Birleşik Krallık Hükümeti milyonlarca kişiye yardım ederken bu yeni virüse karşı mücadeleye de devam ediyor.

Bu süre zarfında üstlenilen kilit rollerden biri Koronavirüs krizinin başlangıcından bu yana, Birleşik Krallık’a yardım eden silahlı kuvvetlerdi.

Virüs ile mücadelede savaşın ön saflarında yer alan ordu, 19 Mart’tan itibaren salgının üstesinden gelmek için kurdukları COVID Destek Gücü ile ülkeye yardım etmek için bilgi ve becerilerini kullandı.

20 binden fazla askeri personel Londra, Birmingham, Manchester, Yorkshire, Cumbria, Bristol, Exeter, Washington, Glasgow, Belfast, Swansea, Cardiff’te kurulan sahra hastanelerinin yanı sıra ve bir dizi bölgesel hastanenin kurulmasında görev aldı.

Ordu durumu kritik olan hastaların ihtiyaç duydukları tıbbi desteğe ulaşabilmeleri için kurdukları tesislerin yanı sıra, hayati önem taşıyan malzemelerin transferi ve kıyı adalarındaki kritik hastaları anakaradaki hastanelere ulaştırılması için uçuşlar gerçekleştirdi.

Ministry of Defence

KİŞİSEL KORUYUCU EKİPMAN (KKE)

KKE’lerin ön cephe mücadele eden NHS personeline güvenle dağıtılmasına yardımcı olan askeri personel, kurdukları dağıtım ağıyla ülke çapında dağıtım yapmakta.

Silahlı kuvvetler personeli, 22 Şubat ve 8 Mayıs tarihleri arasında 1,18 milyardan fazla KKE’nin NHS personeline teslimine yardımcı oldu.

Bu 158 milyon adet maske, 184 milyon adet kolsuz önlük, 2.3 milyon adet kollu önlük ve 689 milyon adet eldivenin ulaşmasını sağladı.

Bu kapsamda on milyonlarca KKE ürünü Birleşik Krallık’ın geri kalanındaki NHS ortaklarına ve kuruluşlarına da teslim edildi.

 AMBULANS DESTEĞİ

Birleşik Krallık genelinde ambulans hizmetlerini desteklemek için yaklaşık 400 askeri personel seferber edildi.

Söz konusu personeller acil müdahale araçlarını kullanmak ve müdahale merkezlerinde çalışmak da olmak üzere, çeşitli görevlerde destek sağlama, sağlık görevlilerine ekstra destek verme ve onların işlerini yapabilmeleri ve yardıma ihtiyaç duymaları durumunda ellerinden geleni yapmakla görevlendirildi.

TEST YAPMAK

Birleşik Krallık Silahlı Kuvvetleri, Hükümetin ulusal Korona testi kapasitesini artırma çabalarını da desteklemekte.

Onların çabaları arasında, test personelini eğitmek için Boot’s Eczacılarından uzmanlarla çalışmak, Bölgesel Test Merkezlerine askeri test uzmanlarının sağlanması ve hayati test ekipmanlarının sağlanması yer almaktadır.

Yalnızca bir hafta içinde ordu, hükümetin ülke çapında Korona testi artırma çabalarını desteklemek için hızla 92 Mobil Test Birimi oluşturdu.

Her birimin günde yaklaşık 300 kişiyi test edebilmesiyle, hükümetin Birleşik Krallık genelinde her gün yapılan test sayısını hızla artırabilmesini sağlamak için doğrudan test merkezleriyle birlikte çalışıyorlar.

OKSİJEN TANKERİ SÜRÜCÜLERİ

Birleşik Krallık Silahlı Kuvvetleri personeli, Carrington ve Port Talbot’ta yer alan Air Products tesislerindeki oksijen tankerleri sürüş eğitimini tamamladı.

39 şoför ve 63 şoför muavini hastaneler için önemli olan oksijen tankerlerini doldurabiliyor, güvenli bir şekilde kullanabiliyor ve depolanan oksijeni NHS tesislerine ulaştırabiliyorlar.

 

 

Nepal’deki vatandaşların dönmesinde Büyükelçilik ve Gurkha ekibinin payı büyük

 

Ministry of Defence

Koronavirüs   krizi patlak verdiğinde 109 İngiliz vatandaşı kendilerini Nepal’in izole bölgelerine mahsur olarak buldu.

Bu Nepal’deki İngiliz askeri yapılanması için bir işti. Katmandu, Pokhara ve Dharan merkezli asker ağı, İngiltere Büyükelçiliği personelinin ülkede mahsur kalan İngiliz gezginlerin nerede olduğunu bulmasına yardımcı olmak için kullanıldı.

Üç hafta boyunca, askerler, büyükelçilik personeli ve yerel sürücüler Himalayalar boyunca 4 bin milden fazla yol kat ederek düzinelerce dağ kasabası, köy ve milli parka dağılmış olan turistlere ulaştılar.

Kraliyet Lojistik Kolordusuna bağlı 29 Alay Çavuşu Gurrak Gurung, kuzeybatı Nepal’deki Manang’da mahsur kalan bir İngiliz vatandaşını kurtardıktan sonra, Dışişleri ve Milletler Topluluğu Bakanlıklarınca organize edilen charter uçuşuna yetiştirmek için dokuz buçuk saat süren bir yolcukla Katmandu’ya ulaştırdı.

Irak, Afganistan, Orta Doğu, Kenya ve Almanya’da hizmet veren Çavuş Gurung, “Gönüllü oldum çünkü bunun işimin bir parçası olduğunu düşündüm. Zor durumdaki insanlara yardım etmek bana bir memnuniyet duygusu veriyor. İnsanların mesajlarında ifade ettikleri şükranları, beni bu tür işler yapmak için cesaretlendirdi.” diyor.

Birleşik Krallık Nepal Büyükelçisi Nicola Pollitt ise “İngiliz vatandaşlarını benzeri görülmemiş bir zamanda vatanlarına ulaştırmak büyük bir zorluk… 700’den fazla İngiliz gezgini Birleşik Krallık’taki aileleriyle tekrar buluşturduk.

Bu Büyükelçilik ve Gurkha ekibimizin yorulmadan çalışması olmasaydı mümkün olmazdı. ”

 

 

Tıbbi ve bilimsel çalışmalarda bir dünya lideri

 

Imperial College London

Uluslararası Kalkınma Bakanlığı (DFID) İngiltere’nin aşırı yoksulluğa son vermeye yönelik çalışmalarını yürütüyor. Bakanlık günümüzdeki yoksulluk, hastalık, kitlesel göç, güvensizlik ve çatışma gibi küresel zorluklarla mücadele ediyor.

Birleşik Krallık bir uluslararası kalkınma süper gücü ve aynı zamanda bilimsel ve tıbbi çalışmalarda dünya lideri konumunda.

Uluslararası Kalkınma Bakanlığı yardım bütçesinden pandemiye karşı aşının bulunması için çalışmalar yürüten Epidemik Hazırlık Yenilikleri Koalisyonuna (CEPI) destek veriliyor. Dokuz potansiyel aşı üzerinde çalışan CEPI’ye dünya ülkeleri arasında en büyük maddi desteği veren ülke Birleşik Krallık olarak biliniyor.

Birleşik Krallık geçmişte birçok küresel sağlık sorununa bilimsel yanıt vermiştir. Liverpool Tropikal Tıp Okulu’ndaki gibi Birleşik Krallık’taki bilim insanları, bu ölümcül yeni virüse karşı küresel mücadelede kilit roller oynuyorlar.

Epidemik Hazırlık Yenilikleri Koalisyonu (CEPI) tarafından finanse edilen Oxford Üniversitesi’ndeki araştırmacılar, şimdi Birleşik Krallık hükümetinin Aşılar Görev Gücü’nün finansmanı ile klinik çalışmalarında ilerliyorlar.

Dünyadaki en fakir ülkelerden 68’ine aşı veren Küresel Aşı İttifakı Gavi’ye önümüzdeki beş yıl için yılda 330 milyon pound yatırım yapıldı. Bu küresel yatırım sadece Birleşik Krallık vatandaşlarının değil, ailelerin gelecekteki enfeksiyon dalgalarından korunmasına ve dolayısıyla NHS’nin korunmasına yardımcı olacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.