kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3692
EURO
34,9458
STERLIN
40,9528
BITCOIN
$69.785
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
12°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Konsey’den Kıbrıslı Türk öğrencilerin yurda dönmesini sağlayanlara teşekkür

Konsey’den Kıbrıslı Türk öğrencilerin yurda dönmesini sağlayanlara teşekkür
24.03.2020
0
A+
A-

İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi (Konsey), Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Londra Büyükelçiliğine, Cyprus Paradise Holidays’e ve Birleşik Krallık Kıbrıslı Türk öğrenci Federasyonu’na (BK-KTÖF) İngiltere’de eğitim görmekte olan Kıbrıslı Türk Üniversite öğrencilerinin güvenli bir şekilde KKTC’ye gitmelerini sağladıkları için teşekkür etti.

Konsey Başkanı Ertuğrul Mehmet imzalı yazılı açıklama şöyle:

“Konsey’in de dahil olduğu bu çalışma, değişik kurum ve kuruluşlarımızın, böyle zor zamanlarda işbirliği içinde nasıl çalıştıklarına da güzel bir örnek olmuştur.

Korona virüsü nedeniyle, İngiltere’deki Üniversite öğrencilerimiz eğitimlerine devam edemediler ve Türkiye -İngiltere arasında konan uçuş yasağı ile de ailelerinin yanına dönemediler.

KKTC Londra Büyükelçimizin, Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçimizle birlikte yürüttükleri çalışma neticesinde, İngiliz Hükümetinden iki uçağın uçmasına özel uçuş izin alındı ve 20 – 21 Mart tarihlerinde Cyprus Paradise uçuşları gerçekleştirdi.

BK-KTÖF öğrencilere ulaşıp uçacak olanların listesini hazırlarken, Konsey de çeşitli nedenlerle KKTC’den İngiltere’ye gelen ve geri gidemeyip mağduriyet yaşamakta olan vatandaşlarımızın listesini hazırlama görevini üstlenmiştir. Listenin kabarık olması ve bu insanlarımızın çok zorluklar içinde olmaları 3. Bir uçakla bu insanlarımızın da KKTC’ye gönderilmelerini sağlamak aciliyetini doğurmuştur.

Bu çalışmada en büyük görev Cyprus Paradise’a düştü. Sahipleri Dimağ Çağıner ve Muhammet Yaşarata’ya, Müdürü Kemal Kenan’a ve personeline, bu uçakların kiralanıp uçurulmasında gösterdikleri olağanüstü çabaları için teşekkür ederiz.

Müdür Kenan, 3. Uçağın uçuşuna izin alınması ve kendilerinden talep edilmesi durumunda, bir uçak daha kiralayıp geri kalan vatandaşlarımızı da güvenli bir şekilde KKTC’ye uçurmaya hazır olduklarını söyledi.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.