kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3397
EURO
35,1220
STERLIN
41,0526
BITCOIN
$63.035
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Kapalı
17°C
LONDRA
17°C
Kapalı
Çarşamba Orta şiddetli yağmur
15°C
Perşembe Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Cuma Parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C
Cumartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C

Türk moda tasarımcısı Tuncer Tonun Londra’dan dünyaya seslendi

Türk moda tasarımcısı Tuncer Tonun Londra’dan dünyaya seslendi
21.09.2019
0
A+
A-

Geçtiğimiz şubat ayında nostaljik Türk perdelerinden hazırladığı kolleksiyonuyla İngiltere’de Britain’s top designer ödülüne layık görülen genç tasarımcı Tuncer Tonun, bu defa doğa kıyımı ve orman yangınlarını konu alan koleksiyonuyla Londra’da beğeni topladı.

Tuncer Tonun ‘Londra Moda Haftası kapsamında düzenlenen Fashions Finest moda gösterisine ‘The Birth of The Goddess’ (Tanrıça’nın Doğumu) koleksiyonuyla katıldı.

Londra’daki Congress Centre’da düzenlenen defilede, genç modacı yeşil ve toprak tonlarının hakim olduğu bir koleksiyon hazırladı.

11 parça kıyafetin sergilendiği koleksiyonunda başarılı modacı burçak başakları ve kuru ağaçlar da kullandı. Müzik olarak doğadaki su ve kuş seslerinin kullanıldığı defilede, Ney ezgileri de dikkat çekti. Genç modacı, modellerin başlarındaki sarıklar ile de Mevlana esintilerini yaratmak istediğini belirtti.

Kıyafetleri tasarlarken Amazon’daki yangınların devam ettiğini ve bundan etkilendiğini dile getiren Tonun, tasarımlarını çizerken kadın ve doğadan esinlendiğini her ikisinin de yaratıcı ve aynı zamanda yok etme gücüne sahip olduğunu düşündüğünü belirtti.

Tuncer Tonun koleksiyonuyla ilgili şunları söyledi: ‘Bu tasarımları yaparken Amazon ormanları yanmaya başladı. Kaz Dağları’ndaki kıyım ve İzmir’deki yangınlar da beni çok etkiledi. Bu koleksiyonumda kadınla doğayı eş değer tuttum. Her ikisinin de kudreti ve yok etme gücü olduğuna inanıyorum. Daha çok zehir yeşili ve toprak tonlarını kullandım tasarimlarimda. Zehir yeşili ile doğanın gücü baskın geliyor ve toprak ile yeşil bütünleşiyor. Doğa yani toprak ana büyük bir uyanış gösteriyor. Eğer kadına ve doğaya yeteri kadar sevgi göstermezseniz sizi nefretiyle boğabilir. Elimizi doğanın üzerinden çekmezsek bizden mutlaka bir gün intikamını alacaktır.’

Defilenin sonunda üzerinde ‘ellerinizi doğanın üzerinden çekin’ yazılı elbise de büyük alkış topladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.