kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4708
EURO
34,5326
STERLIN
40,4443
BITCOIN
$63.418
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Çarşamba Hafif yağmur
13°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Cuma Parçalı bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Cumartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

‘Siyasal Yargı, Yeni Dönem ve Kürt Sorunu’ paneli gerçekleşti

03.06.2019
0
A+
A-

9’uncu Alevi Festivali kapsamında 30 Mayıs Perşembe günü Britanya Alevi Federasyonu’nda ‘Siyasal Yargı, Yeni Dönem ve Kürt Sorunu’ başlıklı panel düzenlendi.

Dr. Deniz Çiftçi ve Dr. Orhan Gazi Ertekin’in konuşmacı olarak yer aldığı panele yoğun katılım sağlandı.

‘Kürt sorununu siyasi çerçevede tartışmak ve Türk sorununu hangi başlıkla ele almalıyız’ panellerinin devamı niteliğini taşıyan ‘Siyasal Yargı, Yeni Dönem ve Kürt Sorunu’ başlıklı panelde genelde ‘Kürt sorununa nasıl bir çerçevede bakmalıyız, milli bir çerçeve olmalı mı, milli bir çerçeve olduğu zaman bu bakış açısının nasıl olmaı’ konuları tartışıldı.

Bu değişim ve kavramlar ele alındığında, bundan sonra Kürt sorununa ne şekilde, hangi dinamik ve aktörlerle ele almak gerektiği konularının ele alındığı panele konuşmacı olarak katılan Dr. Deniz Çiftçi ve Dr. Orhan Gazi Ertekin, son gelişmeler ışığında Kürt sorunun geldiği yeni aşamayı ve süreç içerisinde Kürt sorunun kazandığı yeni dinamik ve aktörleri aktardı.

Demokrat Yargı Derneği Kurucu Üyelerinden ve Eş Başkanı olarak görev yapan ve Kürt sorunu ve iktidar konularıyla ilgili birçok görüşleri ve yayınları bulunan Dr. Orhan Gazi Ertekin panelde ilk sözü alan konuşmacı oldu.

Dr. Orhan Gazi Ertekin ardından sözü alan, Deniz Siyaset ve Uluslararası ilişkiler alanında doktorasını tamamladıktan sonra Cambridge Üniversitesi’nde Teoloji Dil Din Felsefesi alanında ikinci çalışmasını yapmış olup, Orta Doğu’da önemli bilimsel saha çalışmalarında bulunan Dr. Deniz Çiftçi konuşmasını gerçekleştirdi.

Konuşmacıların 15’er dakikalık sunumlarının ardından, Deniz Çiftçi ve Dr. Orhan Gazi Ertekin, katılımcıların sorduğu soruları cevaplayarak, panel konusu hakkında merak edilenleri cevaplarıyla detaylandırdı.

Panel sonrasında 9’uncu Alevi Festivali etkinlikleri gün içerisinde ve ertesi günlerde de devam etti.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.