kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
STERLIN
40,5683
BITCOIN
$63.597
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
şiddetli yağmur
14°C
LONDRA
14°C
şiddetli yağmur
Pazartesi Kapalı
16°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Çarşamba Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Perşembe hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C

Ramazan ayı başladı

İngiltere’de Müslümanlar Ramazan’ın ilk günlerinde, günde 18 saatten fazla oruç tutacaklar.

Ramazan ayı başladı

ramazan web 111 ayın sultanı Ramazan ayı bugün tutulan ilk oruçla birlikte başladı. Ramazan ayının ilk teravih namazı dün akşam kılınırken, başta Kuzey Londra’daki Türk camileri olmak üzere binlerce Türkiye ve Kıbrıslı gurbetçi camilerde buluştu. 27 Haziran’ı 28 Haziran’a bağlayan gece yarısı sahura kalkan Müslümanlar, imsak vaktinin başladığı 03.15’ten itibaren oruç tutuyorlar.
2010 yılından bu yana yeniden yaz aylarına denk gelmeye başlayan Ramazan’da inananlar, ilk 14 günde 18 saatin üzerinde saat oruç tutacaklar.  Oruçların Türkiye ve Kıbrıs’ta yaşayanlar için, mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklar dolayısıyla zor geçmesi beklenirken sağlıkçılar kronik bir hastalığı bulunanlarla ilaç kullanan vatandaşları dikkatli olmaları için uyarıyor. Sağlıkçılar bu dönemde hastalığı bulunan Müslümanlara tedavilerine devam etmeleri çağrısında bulunuyor. Ramazan aylarında, aralarında kemoterapi tedavisi görenlerin de bulunduğu çok sayıda hastanın kontrol ve tedavilerine ara verdiğine dikkat çeken uzmanlar,  mutlaka doktorlara danışılması gerektiğini kaydediyor. Din adamları da, Ramazan ayında güç yetirebilen Müslümanların oruçlarını tutmalarının farz olduğunu belirterek, sağlık sorunları, yolculuk, gebelik, çocuk emzirme veya şiddete maruz kalma gibi istisnaları olanların daha özenli davranmalarını istiyor.

ramazan web 2TOPLUM İFTARLARDA BULUŞUYOR
Ramazan ayının ilk iftarı bugün saat 21.29’da açılacak. İngiltere genelinde bulunan 20 dolayında Türk camisinde teravih namazlarında bir araya gelen Türk vatandaşları iftar yemeklerinde de yine camiler ile çeşitli restoranlarda buluşuyor. Çok sayıda hayırsever işadamı başta Süleymaniye ve Aziziye camilerinde olmak üzere, geleneksel hale gelen iftar yemekleri veriyor. Haringey ve Hackney’deki Türk restoranları iftar saatlerinde olağan dışı bir kalabalık yaşarken Türk marketleri de ailelerin yoğun alışverişlerine yanıt vermeye çalışıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.