kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3765
EURO
34,7590
STERLIN
40,6152
BITCOIN
$62.276
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
17°C
LONDRA
17°C
Parçalı bulutlu
Salı Hafif yağmur
17°C
Çarşamba Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C
Cuma orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

İngiltere’de Beko marka fırın uyarısı

İngiltere’de Beko marka fırın uyarısı
14.12.2012
0
A+
A-
Üretim hatası nedeniyle karbon monoksit gazı zehirlenmesine neden olabilen Beko marka 7 bin fırının İngiltere’de hala kullanımSNN0825A_6205_1634168ada olduğu ortaya çıktı.

2010 yılının Aralık ayında İngiltere’nin Cornwell şehrinde Beko marka fırınlarının yaydığı karbon monoksit gazından zehirlenerek hayatlarını kaybeden 30 yaşındaki Richard Smith ve 34 yaşındaki Kevin Branton ‘ın ölümleri ile ilgili davadan ‘kaza sonucu ölüm’ kararı çıktı.

Ancak İngiltere’de 8 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan hatalı üretilmiş Beko marka fırınlar ile ilgili tartışma halen devam ediyor.

Mahkeme sırasında Beko tarafından 2008 yılında Türkiye’deki fabrikalarda üretilen ve ızgara bölümleri fırın kapağı kapalıyken çalıştırılınca zehirli gaz yayan fırınlardan yaklaşık 7 bin adedinin halen İngiltere’de kullanılmakta olduğu ortaya çıktı.

Smith ve Branton’ın ölümüne neden olan fırını inceledikten sonra mahkemede ifade veren Sağlık ve Güvenlik mühendisi Steve Critchlow, söz konusu fırının sadece ızgara özelliği kullanılırken fırın kapağı kapatılırsa tehlike yarattığını söyledi. Critchlow ‘’Hala farkında olmaksızın bu tehlikeli fırınları kullananlar olabilir’’ diyerek yetkilileri uyardı.

Soruşturmada konuşan Ticaret Standartları Yetkilisi Gary Webster, bu olayların ardından İngiliz Fırın Test Standartları’nın değiştirildiğini ve artık piyasaya sürülmeden önce tüm fırın modellerinin bu tip arızalara karşı test edildiğini söyledi.

Webster, ölümlere neden olan Beko marka fırınların kapaklarında yapılacak ufak bir değişiklikle güvenli hale getirilebileceğini de dile getirdi.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Beko şirket sözcüsü ‘’Bu büyük bir trajedi. Bay Branton ve Smith’in aile ve arkadaşlarına en içten başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. 2008 yılının Kasım ayında Beko, Flavia ve Leisure marka fırınlarımızın bazı modellerinin güvenlik riskleri taşıdığını öğrendik. Bu risk küçük bir modifikasyonla ortadan kaldırılabiliyor ve servis uzmanlarımız bu değişikliği bedava olarak yapıyor. 2008 yılının Kasım ayında bu durumu öğrendiğimizden beri problemi ortadan kaldırmak için elimizden geleni yaptık. Veritabanlarımızda bulunan tüm müşterilerimize bilgilendirici mektuplar yolladık, kapılarını çaldık. Hem yerel, hem ulusal gazetelere konu ile ilgili ilanlar verdik’’ dedi.

Şirket fırınlar piyasaya sürüldüğü sırada modellerin tüm güvenlik standartlarına uygun olduğunun da altını çizdi ve bu sorunun ardından fırın kapakları ile ilgili testlerin sıkılaştırılması için kendilerinin lobi çalışması yaptıklarını ve AB’nin bu konudaki kuralları sıkılaştırması için bizzat çalıştıklarını belirtti.

Ancak Beko, hatalı olarak üretilmiş 6998 fırının halen İngiltere’de kullanımda olduğunu ve sahiplerinin tespit edilemediğini de kabul etti.

Davanın sonucunu sayfalarına taşıyan İngiliz Daily Mail gazetesi  Beko’nun daha önce de hatalı buzdolabı modellerinin neden olduğu yangınlar ile gündeme geldiğini hatırlattı.

BBC’nin 2011 yılında yaptığı bir araştırma 2007 yılından bu yana Beko marka buzdolaplarının neden olduğu yangınların sadece Londra’da 15 kişinin yaralanmasına ve bir kişinin de hayatını kaybetmesine neden olduğunu ortaya çıkarmıştı.

Beko, buzdolaplarının dondurucu bölmesindeki hatayı kabul etmiş ve hatalı modelleri ücretsiz olarak tamir edeceğini açıklamıştı.

Yurt dışına kendi markasıyla satış yapan ilk Türk marka olma özelliğini taşıyan Beko bugün 100’den fazla ülkeye beyaz eşya ve elektronik cihazlar satıyor.

Kasım ayında Londra’da düzenlenen  Business Network Derneği tarafından Londra’da düzenlenen ‘’En Başarılı Türkler’’ ödül töreninde Beko Plc İngiltere’deki ‘’En iyi Türk yatırımcı’’ seçilmişti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.