kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5125
EURO
34,9104
STERLIN
40,7305
BITCOIN
$64.505
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Kapalı
11°C
LONDRA
11°C
Kapalı
Cumartesi şiddetli yağmur
12°C
Pazar Açık
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Salı kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C

İngiltere Kahramanmraşlılar Derneği ilk ziyaretini TC Londra Başkonsolosluğu’na yaptı

İngiltere Kahramanmraşlılar Derneği ilk ziyaretini TC Londra Başkonsolosluğu’na yaptı
26.11.2018
0
A+
A-

İNGİLTERE Kahramanmaraşlılar Derneği üyeleri, ilk ziyaretini Türkiye Cumhuriyeti Londra Başkonsolosluğu’na yaparak dernek kuruluş amacından ve projelerinden bahsetti.

Dernek Başkanı Ali Kılınç, İngiltere Kahramanmaraşlılar Derneği’nin Aziziye Camii karşısında ki petrol yanında dernek binasını tutarak faaliyete geçtiğini belirtti. Kılınç amaçlarının, öncelikle hiç bir ayrım gözetmeksizin bütün Kahramanmaraşlıları bir araya getirmek olduğunu daha sonra bunu bütün topluma yayarak herkesi dernek çatısı altında toplamak gibi bir amaçlarının olduğunu belirtti.

Başkonsolos Çınar Ergin, İngiltere de yoğun bir Türk nüfusu olduğunu ve bu yoğunluğunda ülkemizde yer alan bütün farklılıkları yansıttığını söyleyerek bu amaçla kurulan İngiltere Kahramanmaraşlılar Derneği’nden son derece hoşnut olduğunu söyledi.

Başkonsolos Ergin, İngiltere Türk toplumunun önünde çeşitli sorunlar bulunduğunu, bunların aşılması için sivil toplum kuruluşlarının güçlü olması gerektiğini söyledi ve bu alanda toplumumuz içinde birlik ve beraberliğin yüksek seviyede olmasının öneminin altını çizdi.

Yoğun bir çalışma ve kısıtlı bir kadroyla konsoloslukta hizmet verdiklerini söyleyen Ergin, Türk halkının sorunlarını yakından takip edildiğini söyleyerek Grenfell Tower da çıkan yangında orda yaşayan Türk var mıdır diye endişe ettiğini, adres kayıtlarına ulaşmanın zor olduğunu için sosyal medya aracılığıyla bilgi sahibi olunduğunu söyleyerek vatandaşın devleti yönlendirdiği söyledi. Her zaman İngiltere de yaşayan toplumumuzun yanında ve arkasında olunduğunu belirtti.  Toplantı sonunda dernek başkanı Kılınç, İngiltere Kahramanmaraşlılar Derneği açılışına Başkonsolos Çınar Ergin’i davet etti. Çınar, ziyaretten memnun kaldığını belirterek Kahramanmaraş a resmi görev için bir defa gittiğini ve çok beğendiğini söyleyerek Kahramanmaraş halkının misafirperverliğinden övgüyle bahsetti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.